De Gea: Ez az igazi Manchester United

A Manchester United hősiesen védő hálóőre, David de Gea visszautasítja, hogy az összes dicséret őt illesse a Tottenham 1-0-s legyőzése kapcsán, szerinte ugyanis a "csapatszintű védekezés diadalának" lehettünk szemtanúi.


A spanyol portás számolatlanul mutatta be a nagyobbnál-nagyobb védéseket a Spurs egyenlítésének megakadályozására és mivel Marcus Rashford az első félidő végén eredményes tudott lenni, így végül három ponttal távozhattak Londonból.

 

Nem kevesebb, mint 11 alkalommal akadályozta meg az ellenfél próbálkozásait, amely a legtöbb, amelyet egy kapus a Premier League-ben bemutatott egy mérkőzésen ebben a szezonban.

 

A MUTV-nek és a Sky Sportsnak nyilatkozva a mérkőzés után David a csapat kollektív védekezésének fontosságáról beszélt.

 

"Szerintem nekünk egyszerűen csak nyernünk kellett. Irányításunk alatt tartottuk az első félidőt, de a fordulás után nagy nyomás alatt tartottak minket és voltak helyzeteik, de jól védekeztünk és miénk lett a három pont is" - kezdte.

 

"Nagyon jól éreztem magamat az első két védés után. Nem igazán emlékszem a legtöbbre, úgyhogy elégedett vagyok mindennel. Minden egyes védésem fontos volt ahhoz, hogy kapott gól nélkül hozzuk le a meccset és győzelemhez segítsem a csapatot, úgyhogy mindegyiknél résen kellett lennem. Minden játékos számára kemény mérkőzés volt ez, de jól támadtunk, sok lehetőséget dolgoztunk ki és ez a United."

 

"Ők [Victor Lindelöf és Phil Jones] is magas szinten játszottak, de ugyanez elmondható az egész csapatról. Csatártól a kapusig mindenkinek védekeznie kellett, úgyhogy védelmi szempontból ez egy nagyszerű teljesítmény volt. Tartanunk kell ezt a szintet, továbbra is nyernünk kell és harcolnunk kell a top négybe kerülésért."

 

 

De Gea elárulta, hogy a dubai edzőpályákon végzett kemény munka mutatkozott meg Rashford remekül kivitelezett lövéséből szerzett gólnál és kihangsúlyozta annak fontosságát, hogy a United harcban álljon a Bajnokok Ligája indulást jelentő helyekért Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt.

 

"Gyönyörű gólt szereztünk, de a második félidőben nyomás alá helyeztek minket, és mivel jó csapat, ezért jól is játszottak és helyzeteik voltak. Viszont mi a védekezésünkkel nagyon jól ellenálltunk és megérdemelt győzelmet arattunk, szóval boldog vagyok" - tette hozzá.

 

"Egész héten a gólon, a kontratámadásokon és a gyors átmeneteken dolgoztunk, szóval ez egy fantasztikus gól volt. Sokat edzettünk Dubaiban, nagyon kemény gyakorlásokat végeztünk a tűző napsütésben, úgyhogy nagyon jó volt és ma meg is mutattuk, hogy jó munkát végeztünk ott."

 

"Nagyon fontos a klub, a játékosok és mindenki számára, hogy Bajnokok Ligáját érő helyeken végezzünk, ott legyünk a legjobb négyben és nagyon jó volt látni, hogy a csapat úgy játszott, mint aki pontosan ezért harcol. Ő [Ole] némi boldogságot hozott a klubhoz. Szerintem a csapat jól játszik és most erősek vagyunk, nagyon erősek. Tudjuk, miként tartsuk irányításunk alatt a mérkőzéseket, tartsuk meg a labdákat, teremtsünk helyzeteket és ez nagyon jó számunkra. Ez az igazi Manchester United."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!