A számok Rashford feltámadása mögött

Marcus Rashford jelenleg egyik legjobb időszakát tölti a Manchester United felnőtt csapatában – számok a teljesítménye mögött.


Miután az ő gólja jelentette a különbséget a Tottenham elleni győzelem során, legutóbbi kilenc mérkőzésén 5 gólnál és 5 gólpassznál tart, valamint első ízben volt eredményes sorozatban három Premier League találkozón.

 

A 21 éves támadó negyedik gólját szerezte Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt, amivel a szezonban minden sorozatot figyelembe véve már nyolc találatnál jár.

 

A 10-esünk legjobb sorozata ezt megelőzően az előző szezonban volt, amikor 2017 augusztusában és szeptemberében öt meccsen öt gólt szerzett.

 

Minden sorozatot figyelembe véve egymást követő három találkozón már 2016 szeptemberében is eredményes tudott lenni – ekkor a Watford, Northampton Town és Leicester City trió ellen volt eredményes, valamint az első két találkozóján a Midtjylland és az Arsenal ellen szerzett négy gólja is felejthetetlen.

 

Rashford újból megvillantotta készségét, hogy fontos meccseken is gólt tud szerezni. A vasárnapi döntő gólja – mely első volt a Tottenham ellen, illetve United játékosként a Wembley stadionban – azt jelenti, hogy már a Vörös Ördögök összes top 6-hoz tartozó riválisa ellen betalált a bajnokságban.

 

Ez volt a 12. mérkőzést eldöntő találata a Unitedben, az elszenvedők között pedig olyan csapatok is megtalálhatóak, mint a Liverpool, a Manchester City valamint a Tottenham.

 

Mi a helyzet a munkabírásával?

 

Nem csak a gól és gólpassz mutatói lenyűgözőek, Rashford munkabírása is remek statisztikai adatokkal rendelkezik. Többször sprintelt a csapattársainál a Huddersfield (24), Bournemouth (23) és Newcastle (23) elleni győzelmek során, míg a Cardiff City elleni 18 sprintjénél is csak Ashley Young (26) futott többet a United csapatában.

 

A Vörös Ördögök bajnoki meccseit összegezve is Rashford a legsikeresebb, az Arsenal elleni 34 – mellyel rengeteg problémát okozott a védelemnek, illetve a Liverpool elleni 27 sprintje van a lista első két helyén.

 

 

Marcus összehasonlítva a többiekkel

 

A vasárnapi győzelem előtt Solskjaer izgatottan nyilatkozott a Rashfordban rejlő potenciálról és elmondta, hogy igazi top játékossá válhat.

 

"Úgy gondolom, hogy Marcus más szinten van, mióta megérkeztem" – mondta Solskjaer. "A munkabírása elképesztő. Lezárja a passzsávokat, üldözi a labdát, befut a területekre. Hiszem, hogy megvan benne a motiváció és az inspiráció, hogy a legjobbá váljon, akivé csak tud."

 

Mellékesen Rashford vasárnapi gólja a 40. találata volt az eddigi 149 mérkőzésén – ez kilenccel több, mint amit Cristiano Ronaldo ért el ugyanennyi szereplés alatt.

 

 

Ugyanennyi idősen Harry Kane 101 meccsel és 25 góllal rendelkezett. Csak Premier League találkozókat tekintve Kane 18 mérkőzésen 3, míg Rashford 97 pályára lépésen 24 gólt szerzett.

 

Lionel Messi neve mellett 2004 októberi debütálását követően 21 éves korára 60 meccs és 26 gól szerepelt.

 

97 Premier League szereplést követően Rashford (24) öt góllal többet szerzett, mint Ronaldo (19) és csak hárommal kevesebbet, mint Wayne Rooney (27), ugyanakkor ugyanannyi gólpasszt adott, mint Ronaldo (14) és néggyel többet, mint Rooney (10).

 

A 150. találkozója előtt minden adott, hogy stílusosan ünnepelje ezt a mérföldkövet szombaton, amikor a Brighton csapata az Old Traffordra látogat.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!