Friss csapathírek a Burnley meccs előtt

A Manchester United ideiglenes menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer friss hírekkel szolgált a formában lévő Vörös Ördögök háza tájáról, akik arra készülnek, hogy a norvég szakember kinevezése óta zsinórban a kilencedik győzelmüket is begyűjtsék minden sorozatot figyelembe véve.


Alexis Sanchez és Romelu Lukaku is remek játékkal rukkolt elő az Arsenal elleni fantasztikus 3-1-es siker alkalmával az FA-kupa 4. fordulójában. Az Emirates-ben Sergio Romero és Eric Bailly szintén megörvendeztették játékukkal Solskjaert, meghálálva a kezdőbe jelölésüket.

 

Nem csoda tehát, hogy a mesternek okozhat némi fejfájást a keddi csapat összeállítása, még ha ez amolyan kellemes gond is. Ezzel együtt azonban gondosan kell majd kiválasztania Olénak a nyerő gárdát, hiszen az elmúlt szezonokban a Burnley már több ízben is borsot tört a United orra alá az Old Traffordon (2016-ban és 2017-ben is csak döntetlenre volt képes a United haza pályán ellenük).

 

Marouane Fellaini továbbra is hiányzik majd sérülés miatt, de Scott McTominay szükség esetén bevethető lesz, aki péntek este a Paris Saint Germain elleni Premier League Nemzetközi Kupa-találkozón gólt szerzett és remekül is játszott az U23-asoknál. Chris Smalling ugyancsak közel áll a visszatéréshez, ám Marcos Rojo továbbra is lábadozik.

 

A United támadótriója újra a kezdőben kap majd helyet?

 

"Chris már egy hete edz, úgyhogy egész jól áll" – mondta Ole az MUTV-nek. "A kérdés már csak az, hogy mikor tesszük be a csapatba."

 

Solskjaer elmondása szerint jelenleg könnyű dolga van, ami a rotálást illeti, hiszen temérdek meccset kell megvívni csapatának ebben az időszakban.

 

"Eddig ezzel nem volt gond" – tette hozzá. "Rengeteg meccsünk van. Amint visszaállunk a heti egymeccses ritmusra, már problémásabb lehet (hogy kinek szavazok bizalmat, szerk.)"

 

"Még meccsek közben is rotálunk. De amikor olyan játékosokat tudunk pályára küldeni, mint Anthony és Rashy Alexis és Rom helyére, aki fantasztikus munkát végzett (az Arsenal ellen, szerk.), az csak megkönnyíti az ember dolgát. A játékosok kiválóan alkalmazkodnak ahhoz, hogy mindig készen kell állniuk a bevetésre."

 

A United ellen bizonyára a United egykori kapusa, Tom Heaton őrzi majd a Burnley kapuját, mint ahogy Phil Bardsley, szintén egykori Unitedes is pályára léphet kedd este az Old Traffordon. Matt Lowton és Aaron Lennon viszont jó eséllyel kihagyják majd a találkozót, mint ahogyan Robbie Brady játéka is kérdéses. Érdekesség, hogy utóbbi egyébként ugyancsak megjárta a manchesteriek akadémiáját, mint ahogyan Dwight McNeil is a Burnley jelenlegi keretéből. McNeilt ráadásul a Burnley menedzsere, Sean Dyche is dicsérte kiváló formájáért.


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!