Manchester United 2-2 Burnley

Véget ért Ole Gunnar Solskjaer győzelmi sorozata, ezúttal 0-2-ről 2-2-re mentette csapata a ma esti bajnokit.


Lassan indult be a találkozó, mindkét csapat kicsit álmosan kezdett, de a hazaiak ébredtek hamarabb és Rashford révén az 5. percben lövésig is eljutottak, azonban a védelem remekül blokkolt.

 

A másik kapu előtt Wood próbálkozott, ám De Gea könnyedén hárított. Talán ez volt a legkomolyabb feladata a kapusnak a félidő során...

 

A 9. percben könnyedén megszerezhette volna a vezetést a manchesteri gárda; Rashford labdaszerzése után Lukakuhoz került a labda, aki két védővel a nyakán visszapasszolt az angol támadónak, aki óriási helyzetben csúnyán mellé gurított.

 

Bár a hazaiak fölényben játszottak, a Burnley védelme jól állt a lábán, amit Pogbáéknak nem sűrűn sikerült áttörniük.

 

Az első 15 percet követően Barnes került volna hatalmas helyzetbe, ha Jones nem ért volna vissza és nem mentett volna. Nagyon kellett a jó védekezés ennél az esetnél.

 

Ekkor a vendégek feljebb tudtak jönni mely révén három szögletet is lőhettek egymás után, ám egyikből sem lett komoly helyzet.

 

A 21. percben Mata mozgott a védők között kiválóan, Rashford észrevette és megjátszotta társát, aki kapura gurított, Heaton azonban beleért a labdába, ami így a kapufát érte csak. Talán jobb is, hogy nem ment be, mert les miatt nem ért volna.

 

 

A félidő felétől kezdve sokat esett a meccs színvonala, a Vörös Ördögök képtelenek voltak átjátszani a Burnley védelmét, beadásokkal próbálkoztak folyamatosan, de a lassú foci miatt a vendégek mindig képesek voltak levédekezni az adott eseteket.

 

A 37. percben - Shaw próbálkozása után - kezdett megint felpörögni Solskjaer csapata, Pogba gólig is eljutott, bár lesen állt, így érvénytelen lett, majd Mata lövése kerülte el a kaput centikkel, utána pedig Matic cselsorozatát követően Young tüzelt kapu mellé.

 

A szünetre gólnélküli döntetlennel mehettek az együttesek. Sajnos a United ezúttal fásultnak tűnt, fel kellett pörögni a második félidőre, ha győzelmet akart elérni a hazai alakulat.

 

Jól indult a hazaiak számára a második félidő, hiszen Mata és Rashford is lövést eresztett meg, ám Heaton fogta ezeket. 

 

A jó rajtot aztán gyorsan elrontotta Pereira, aki saját kapujától 25 méterre veszített el egy labdát, McNeiltől Barnes-hoz gurult a játékszer, aki 10 méterről, kíméletlenül a kapuba bombázott. Hidegzuhany!

 

A bekapott gól után kegyetlen nyomás alá helyezte ellenfelét a hazai csapat, ráadásul Solskjaer felküldte a pályára Lingardot is, majd Sanchezt, ám az áttörés csak nem jött meg. Pedig rengeteg beadás szállt a kapu elé, számtalan lövéssel próbálkoztak Pogbáék - főleg a francia és Rashford - de a védelem, vagy Heaton kapus hárítani tudott.

 

Ráadásul a 81. percben újabb gólt szerzett a Burnley; Westwood beadását Wood fejelte közelről a kapuba. Kár, hogy lesen állt a csatár, amit a játékvezető asszisztense elnézett elég rendesen!

 

A hazaiak mentek tovább előre, aminek köszönhetően a 87. percben büntetőhöz jutottak, miután Lingardot lerántották. A tizenegyest Pogba biztosan vágta a jobb felsőbe, szépítve ezzel.

 

 

Az eddigi nyomásnál talán még nagyobb nehezedett a vendégekre, Pogba pedig közel járt az egyenlítéshez is, de Heaton hatalmasat védett.

 

Már az öt percnyi ráadásban járt a találkozó, amikor egy gyors szöglet után Young a tizenhatos előteréből ívelt a kapu elé, Sanchez fejelt, Heaton megint nagyot védett, de a labdát csak kiütni tudta, amire lecsapott Lindelöf és közelről a kapuba lőtt, 2-2!

 

Mindent elkövetett a győzelem megszerzése érdekében a Man United, de nem jött össze sajnos. Így is sikerült döntetlenre menteni 0-2-ről a találkozót, bár így, hogy a City bukott Newcastle-ben és nyert az Arsenal, egy győzelem sokkal jobb eredmény lett volna.

 

 

Premier League, 24. forduló
Manchester United 2-2 Burnley
Old Trafford, 74529 néző

 

Vezette: Jonathan Moss

 

 

United: De Gea, Young, Lindelof, Jones, Shaw, Matic, Pogba, Pereira(Lingard 63.), Mata, Rashford, Lukaku(Sanchez 67.)
Nem használt cserék: Romero, Smalling, Fred, Dalot, Herrera

 

Burnley: Heaton, Bardsley, Tarkowski, Mee, Taylor, McNeil(Gudmundsson 77.), Westwood, Cork, Hendrick, Barnes, Wood
Nem használt cserék: Hart, Vokes, Gibson, Ward, Vydra, Benson

 

Gólszerző: Pogba 87' (11-es), Lindelöf 93'  illetve Barnes 51', Wood 81'

 

Sárga lap: Mata illetve Barnes, Taylor

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!