Leicester City 0-1 Manchester United

Nagyon nehéz mérkőzést nyert meg a manchesteri gárda. Ha egy csapat ilyen találkozót képes megnyerni, az azt mutatja, erős csapatot alkotnak a játékosok.


Ole Gunnar Solskjaer nagyszerű csapatot küldött pályára, volt kikből válogatni, hiszen szinte mindenki rendelkezésére állt.

 

Jól is kezdtek a vendégek, de ez nem is volt meglepő, hiszen a Leicester sokszor aludt be a meccsek elején. Rashford már az 5. percben helyzetbe került, ám a beadást csak kapu mellé fejelte.

 

Két perccel később ismét Rashford volt a főszereplő, egy szöglet után éles szögből lőtt, Schmeichel védeni tudott. Újabb két perc telt el, ám ekkor már előnybe kerültek a Vörös Ördögök; Pereira adta el a labdát saját térfelén, Pogba zseniálisan tálalt Rashford elé, a 100. bajnokiját játszó csatár remekül lőtt a hosszú alsóba, 1-0 a manchesterieknek.

 

 

Az első negyedóra végén kezdett ébredni a Leicester, Vardy tört be a büntetőterületre, szerencsésen Maddison elé került a játékszer, 11 méterről lőtt, ám a United két belső védője becsúszva blokkolt.

 

Egyre többet volt a labda a hazaiaknál, egyre többet játszottak az ellenfél térfelén, ám a gól csak nem jött. Pedig Maddison is próbálkozott, amit De Gea biztosan hárított, majd Gray szélről leadott lövésébe Bailly tette bele a fejét, nagyot mentve ezzel. A védő meg is szédült, ami nem csoda, hiszen kemény lövés volt.

 

A 35. perc környékén remek letámadásokkal hozták zavarba Vardy-ék a vendégeket, de szerencsére Matic és Bailly is óriási mentéssel tudta megakadályozni a hazai gólt.

 

Szögleteket is lőhetett a Leicester, Maguire és Evans is fejelni tudott sarokrúgások után, de a védők sem találtak a kapuba.

 

A szünet előtt Barnes lövését említhettük még meg, valamint Rashford és Pereira is próbálkozott, de maradt a 0-1. Egy jó iramú félidő végén a pontosabb csapat vezetett, pedig a hazaiak többször próbálkoztak.

 

Fordulás után nagyon bekezdett a City, Maddison és Barnes is lövőhelyzetbe került, ám az áttörés csak nem jött meg. Részben amiatt sem, mert sokszor pontatlanul játszottak a hazaiak és jól közbeléptek a manchesteriek.

 

A 61. percben hatalmas egyenlítési lehetőséghez jutott a City, Maddison szabadrúgása pattant meg a sorfalon, Vardy ollózott, De Gea nagyot védett.

 

A 66. perc komoly hazai nyomást hozott, percekig a United tizenhatosa előtt folyt a játék, minden játékosra szükség volt a védekezéshez. Sikerült is kibekkelni ezt az időszakot, ami után a vendégek tudtak a Leicester térfelén játszani percekig, ám komoly helyzet nélkül.

 

 

A 76. percben remek helyről végezhetett el szabadrúgást a hazai alakulat, Ghezzal állt a labda mögé, csodás lövést küldött kapura, De Gea azonban kiszedte a bal felsőbe tartó labdát.

 

A meccs utolsó 10 percében mindkét csapat előtt komoly esély adódott kontra után, de míg a hazaiaknál Vardy nagyon gyengén lőtt a támadás végén, addig a United ellentámadása végén Schmeichel védte Martial erős próbálkozását.

 

A 4 perc ráadás sem hozott gólt, pedig Maguire is komoly helyzetben volt, de szerencsére kapu mellé tüzelt. Nagyon komoly védekezéssel hozta el a három pontot a King Powerből a United, nagyon fontos három pont ez!

 

 

Premier League, 25. forduló
Leicester City 0-1 Manchester United
King Power Stadium

 

Vezette: Mike Dean

 

Leicester: Schmeichel, Pereira, Evans, Maguire, Chilwell, Mendy(Iheanacho 84.), Ndidi, Barnes, Maddison(Ghezzal 62.), Gray(Okazaki 74.), Vardy
Nem használt cserék: Ward, Morgan, Fuchs, Choudhury

 

United: De Gea, Young, Lindelof, Bailly, Shaw, Herrera, Matic, Pogba, Lingard(Jones 89.), Rashford(Lukaku 78.), Sanchez(Martial 67.)
Nem használt cserék: Romero, Dalot, Fred, Mata

 

Gólszerző: Rashford 9'

 

Sárga lap: Vardy, Mendy, Ghezzal illetve Lingard, Matic, Shaw

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!