Herrera: Nem figyelem a tabellát

A Manchester United vasárnap egy helyet előrébb lépett a Premier League tabelláján a Leicester City elleni 1-0-s győzelmüket, illetve a Manchester City 3-1-es Arsenal ellen aratott sikerét követően, Ander Herrera azonban ezzel mit sem foglalkozik, szerinte ugyanis a tabella aktuális állása helyett mindig csak a következő mérkőzésre szabad figyelni.


A baszk középpályás elégedett csapata formájával 10 mérkőzéses veretlenségi sorozatukat követően, amelyek közül kilenc alkalommal ráadásul győzni is tudott Ole Gunnar Solskjaer legénysége.

 

Ettől függetlenül a Vörös Ördögök 21-ese nem bízza el magát a növekvő lendület okán és vasárnap újságírók kérdésére válaszolva arról beszélt, hogy egyáltalán nem követi nyomon a bajnoki tabella alakulását.

 

"Ez egy olyan dolog, amelyre rákényszerítem magamat" - magyarázta Herrera.

 

"Mérkőzésről-mérkőzésre kell haladnunk. Szerintem hatalmas hiba lenne, ha a Fulham-meccsnél [szombat] előrébb tekintenénk."

 

"Nagyon fontos összecsapás lesz számunkra a Fulham elleni, mert a Chelsea pedig a City ellen lép majd pályára. Úgyhogy haladjunk csak lépésről-lépésre, mert ha egy mérkőzést elvesztesz, azt nagyon lehet bánni. Ezért figyeljünk a Fulhamre és csak aztán jöhet gondolatban a PSG."

 

A spanyol válogatott játékos egyértelműen kulcsszereplővé avanzsált Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt a középpályás trióban Nemanja Matic és Paul Pogba mellett, a Leicester City ellen pedig ismételten hozzájárultak teljesítményükkel a győzelem megszerzéséhez.

 

"Ez olyan dolog, amelyen nagyon sokat dolgoznak a menedzserek" - tette hozzá Ander a King Power Stadiumban aratott sikert követően.

 

"Nagy munkát tesznek ebbe bele, és azt hangsúlyozzák, hogy a hármunk munkája nagyban hozzájárul ahhoz, hogy mások szabadon játszhassanak. Paul is szabadabbnak érezheti magát, ha Nemanja és én jól tudunk együtt dolgozni. De nem csak rólunk szól ez."

 

"Szerintem Andreas, Scott is segíthet és Fred is nagy kvalitásokkal rendelkezik, így ő is a segítségünkre lehet. Természetesen nem fogok hazudni: jól érzem magamat; jó velük játszani. Úgy érzem, hogy jól tudunk együttműködni, de nagy keretünk van, most pedig sűrű időszak vár ránk, amely során mindenkire nagyon nagy szükségünk lesz."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogy manchesteri pályafutása legjobb formájában játszik-e manapság, Herrera sietett visszaidézni a 2016/17-es szezont, amikor az Év játékosának választották csapaton belül, de ezzel együtt elismerte, hogy jól megy neki a játék Solskjaer keze alatt.

 

"Két éve én lettem az Év játékosa-díj nyertese, szóval ezt is figyelembe kell venni!"

 

"De nagyon jól érzem magamat jelenleg, jó formának örvendek. Úgy érzem, hogy rengeteget futhatok, visszaszerzem a labdákat, és akkor is nagyon jól érzem magamat, amikor nálam van. Viszont mindig csak ugyanazt tudom elmondani: ha egyszer úgy dönt a menedzser, hogy kihagy a csapatból, akkor is készen fogok állni, hogy 10-12, vagy akár csak 2 percre is a csapat segítségére legyek."

 

"Szerintem ez a kulcsa egy csapat sikerének. Volt olyan, hogy én kerültem a kispadra és Andreas kezdett, de talán lesz majd olyan is, hogy Paul ül a padon. Ez egy csapatjáték, és nagy, illetve véleményem szerint erős keretünk van. Természetesen nagyon boldog vagyok a jelenlegi helyzetemmel a csapaton belül, de nem akarom elbízni magamat. A sikeres szezonokat mindig egy egész keret képes produkálni, nem csak 11, 12 vagy 13 játékos."

 

Solskjaer és annak kapcsán, hogy a klublegenda miként képes inspirálni a játékosokat, így folytatta:

"Szerintem Ole nagyon elégedett a munkámmal. Rengeteg önbizalmat plántál belém - tudja, hogy labdával és anélkül is segíteni tudom a csapatot, mert amint csak lehet annak a visszaszerzésére törekszem."

 

"Azt gondolom, hogy ő pontosan tudja, a munkámmal segítek abban, hogy más játékosok szabadabban játszhassanak, és én ugyanezt akarom folytatni. Nagyon jól érzem magamat, de nem csak én. Szerintem mindenki ugyanígy érez. Még a kispadról beálló játékosok is képesek a csapat segítségére lenni. Anthony és Romelu is sokat segített, ahogyan Jonah [Jones] is, amikor a védelem jobboldalára került. Remek a hangulatom, és ezzel a többiek is ugyanígy vannak."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

TV műsor

Fulham - Manchester United

Premier League 26. forduló ÉLŐ

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!