Közel 20 millió £ volt Mourinhoék menesztése

A Manchester United részéről felfedték, hogy José Mourinho és stábja 19.6 millió fontnyi bánatpénzt kapott a portugál menedzser Old Traffordról történő menesztését követően.


A sokadik olvasásra is megdöbbentő mennyiségű összeg a klub csütörtökön megjelent második negyedévi üzleti jelentésében olvasható. Az összeghez kapcsolódóan megjegyzésre került, hogy "kivételes elemről van szó, amely az egykori menedzser és stábjának tagjai részére jelent kompenzációt munkahelyük elvesztéséért".

 

Úgy tudni, hogy az egykori stábtagok közül a felnőtt csapat kapusedzője, Silvio Louro, az ellenfelek feltérképezésével foglalkozó Ricardo Formosinho, Stefano Rapetti és Carlos Lalin erőnléti edzők és Giovanni Cerra adatelemző kapott ebből az összegből, bár valószínűsíthetően a pénz nagy része Mourinhohoz került.

 

 

Mourinho évente 15 millió fontot keresett, ám harmadik manchesteri szezonjában 17 bajnoki mérkőzés után felállították, miután a klub 1990 óta legpocsékabb rajtját produkálta, a bajnoki listavezetőhöz képest 19, a Bajnokok Ligája helyekhez képest pedig 11 pontos hátrányt összehozva. A helyét átvevő megbízott menedzser, Ole Gunnar Solskjaer irányításával a csapat 12 mérkőzéséből 10 alkalommal győzni tudott és már negyedikek a Premier League-ben.

 

Első két, teljes szezonja során Mourinho megnyerte a csapattal a Ligakupát és az Európa-ligát is, az előző szezonban pedig ezüstérmes pozícióban végeztek a bajnokságban és döntőt játszhattak az FA-kupában, amelyet végül 1-0-ra elveszítettek a Chelsea ellen. Louis van Gaal helyének átvételét követően 8 játékosra nem kevesebb, mint 364,3 millió fontot költhetett.


Guardian

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!