Dalot: Évekig a Unitedben akarok játszani

A Manchester United szélső védője, Diogo Dalot hiszi, hogy lehetősége lesz arra, hogy számos éven keresztül a klubnál játszhasson.


A portugál jobboldali bekket még José Mourinho szerződtette a nyáron az FC Porto együttesétől, de a sérülésektől tizedelt első időszakában csak 11 alkalommal léphetett pályára a Vörös Ördögök színeiben.

 

Egy, a Sky Sportsnak adott exkluzív interjúban Dalot bővebben is mesélt a klubnál eltöltött első hónapjairól, és hogy miért jelent ez számára nagy tanulási folyamatot 19 évesen.

 

"Ez egy hatalmas tanulási görbe. Kemény volt a szezon első fele a sérüléseim miatt és csak decemberben kezdhettem el maximális erőnléti állapotban edzeni és mérkőzéseket játszani."

 

"Ez az év a tanulásról szólt számomra, és folytatni fogom ezt a folyamatot egészen a szezon végéig. Sokat tanultam arról, hogy miként készüljek fel mentálisan az olyan helyzetekre, mint egy sérülés, hogy nem kapok játéklehetőséget vagy hogy újra megfelelő erőnléti állapotban kell lennem. Számomra hatalmas siker, hogy mindezeket megtanultam kezelni, és szerintem eléggé jól is mennek."

 

"Élvezem. Úgy érkeztem ehhez a klubhoz, hogy tudtam, nehéz helyzetben leszek, mert jó játékosok szerepelnek a posztomon, viszont tanulhatok is tőlük. Szerintem lesz rá lehetőségem, hogy még számos éven keresztül játszhassak a csapatban."

 

 

A United csak egyetlen mérkőzésen szenvedett vereséget mióta Ole Gunnar Solskjaer ült le decemberben megbízott menedzserként a klub kispadjára, ez idő alatt Dalot pedig négyszer került be a kezdőcsapatba.

 

Dalot elmondása szerint a legnagyobb változás a norvég szakember alatt az öltözői hangulatban érhető tetten, de ez leginkább a játékosokban történt változásoknak köszönhető Mourinho menesztését követően.

 

"A legnagyobb különbség az öltözői hangulatban érezhető. Szerintem a taktikai dolgokban, a játékunkban és abban is, hogy többet játszunk előre, úgyhogy szerintem elég sok dolgot változtattunk és reményeim szerint még további dolgokban is képesek leszünk, mert még nem vagyunk tökéletesek."

 

"Nem mondanám, hogy korábban rosszak voltunk, de szerintem egy edzőváltással sok minden egyéb is változik. Ilyenkor azt gondolja az ember, 'Menedzsert váltottunk, OK, és most magunkban is meg kell változtatnunk dolgokat'. Szerintem a változással jobbak lettünk, mert jobbak lettek az eredményeink."

 

Dalot egykori menedzsere, José Mourinho egy nyilatkozatában arról beszélt, honfitársa akár felülmúlhatja a United legendáját, az Old Traffordon eltöltött 19 éve alatt nyolc bajnoki címet nyerő Gary Neville-t is posztján, de Dalot inkább a saját történetét szeretné írni.

 

"Az összehasonlítás felelősséggel jár, de nem fogadnám el akkor, ha nem lennék képes arra, hogy top szinten játsszak. Egyébiránt megtisztelő, hogy ilyen játékosokhoz hasonlítanak."

 

"Ezek Mourinho szavai voltak, de nekem a saját történetemet kell írnom itt. Folyamatosan fejlődnöm kell és remélhetőleg még számos évig a Unitedben játszhatok."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!