UEFA: Tizenegyes volt

Megvédte a VAR rendszer azon döntését az UEFA, amelynek köszönhetően a Manchester United büntetőhöz jutott a Paris Saint-Germain elleni Bajnokok Ligája összecsapáson.


Diogo Dalot távoli lövése Presnel Kimpembe karját érintve vágódott az alapvonalon túlra szerdán este, ám a mérkőzés játékvezetője csak szögletet ítélt az eset után, egészen a VAR közbeavatkozásáig.

 

Az esetet a párizsiak sztárja, az összecsapást sérülés miatt kihagyó Neymar "szégyennek" nevezte egyik közösségi oldalán.

 

Az UEFA szerint azonban a labda által a lövéstől megtett távolság "nem volt rövid", Kimpembe karja pedig "nem volt közel" a testéhez.

 

 

Ezek alapján hozzátették, "a következmény nem érhette váratlanul" és "a védő teste megnagyobbításra került ezáltal, amellyel megakadályozta a labda kapu felé való szállását".

 

"A játékvezető ezért büntetőt ítélt."

 

"Tekintve, hogy a játékvezető nem látta egyértelműen az esetet, ezért [a VAR-protokoll alapján súlyos elmulasztott esetként] pályán történő visszanézés került elrendelésre."

 

Hosszú késleltetést követően, amely keretében Damir Skomina szlovén játékvezető visszanézte a pálya szélén elhelyezett monitorról az esetet, Marcus Rashford értékesítette a végül megítélt büntetőt, amellyel a Manchester United 3-1-re nyert, és idegenben lőtt több góllal továbbjutott.


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!