Arsenal 2-0 Manchester United

Ole Gunnar Solskjaer első vereségét szenvedte el a Premier League-ben manchesteri menedzserként.


Nagyszerű hírekkel indult a találkozó, hiszen a kezdőcsapatban kapott helyet Nemanja Matic és Paul Pogba, míg a padon ott volt már Anthony Martial, így jóval több játékosra számíthatott végre Ole Gunnar Solskjaer, mint a hétközi BL-meccsen.

 

A United kezdte a találkozót, mely a 200. bajnoki volt ebben a párharcban. Az első lehetőség a hazaiak előtt adódott, Kolasinac beadására érkezett Lacazette, ám a csatár nem érte el a labdát, amely így elsuhant a vendégek kapuja előtt.

 

Az 5. percben egy jobboldali szöglet után próbált kapura fejelni Lacazette, de nem találta el a kaput. Egyelőre kissé meglepettnek tűnt a United, pontatlanul játszottak Pogbáék.

 

Három perccel később Aubameyang is vállalkozott, ám lövése nagyon messze szállt David De Gea kapujától.

 

A 9. percben közel állt a gólhoz a United: Shaw kényszerítőzött csapattársával, majd középre ívelt, Lukaku a felső lécet találta el, a kipattanót Pogba próbálta meglőni, de blokkolták, majd Dalot lövése is kivágódott egy védőről.

 

A 12. perc hazai gólt hozott, Xhaka gondolta, hogy kapura lő, De Gea elindult a másik irányba, a labda pedig a jobb alsóban kötött ki. Ebben bizony benne volt a spanyol kapus rendesen, senki nem takarta a kilátást, Lindelöf ráadásul a bal alsó sarok irányában állt. 1-0 az Ágyúsoknak.

 

 

Az első 15 perc végén Özil átadása után Lacazette verte meg Smallingot, de szerencsére érkezett Young és az utolsó pillanatban bele tudott lépni a csatár lövésébe, amit így fogni tudott De Gea.

 

Hihetetlen, újabb kapufa! Pogba a tizenhatos sarkáról átgurított a hosszúra, ahol érkezett Fred és 22 méterről tüzelt, labdája azonban csak a bal kapufát találta el. Kevés helyzete volt eddig a Manchesternek, de azok nagyon veszélyesre sikeredtek.

 

A félidő felénél Lacazette forgatta meg csúnyán Lindelöföt, aki 16 méterről lőtt, Smallingon megpattant a labda, ami így szögletre pattant.

 

Sajnos továbbra is nagyon pontatlanul játszottak a vendégek, a középpályán a hazaiak voltak fölényben, Fred - bár a párharcokat többnyire megnyerte a földön, ám sokszor rossz helyezkedéssel könnyen átjátszották őt Özilék.

 

A 26. percben a tanácstalanság jelének tűnt Pogba 30 méterről leadott lövése, amit Leno könnyedén fogott. Kevés mozgás volt elöl, a szélek sem működtek megfelelően.

 

Két perccel később Lukaku beadása szállt a kapu elé, Rashford 5 méternél próbált beleérni, de egy védőről alapvonalon túlra került a játékszer - a szöglet mégis elmaradt.

 

Rashford kiugratását remekül vette át Lukaku, két védővel a nyakán kapu felé indult, lerázta ellenfeleit, ám Lenót nem tudta átverni, így nem született meg az egyenlítő találat.

 

Nem játszott jól a United, a vendégek teljesítményénél azonban még a játékvezető produkciója is halványabb volt, Moss rengeteget hibázott, szerencsére azonban nem csak egy csapat kárára tette.

 

A 44. percben egy csodálatos labdakihozatallal indult meg a United, Pogba átívelt a hosszúra Lukakuhoz, aki Dalot elé tálalt. A portugál laposan visszagurított középre, ám rövid volt az átadása Rashfordhoz, aki beleszállt a labdát kivágó Xhakába. Mindkét játékost ápolni kellett, de mindketten visszatértek a pályára.

 

Ez a félidő nem a Unitedé volt, de remélhetőleg fordulás után jobban felpörögnek Youngék.

 

A második félidő eleje helyzeteket hozott a hazai kapu előtt, Rashford lövése még elkerülte azt, ám Lukaku próbálkozásánál Lenonak kellett nagyot védenie.

 

Remek helyről végezhetett el szabadrúgást Ole Gunnar Solskjaer csapata, Rashford próbált tekerni a hosszú felsőbe, de célt tévesztett.

 

Kellett valami változás, mert a pályán lévők nem nagyon tudtak áttörést elérni. Egy kicsit gyorsabb játék kellett volna, mindkét szélt jobban használva, így széthúzva az Arsenal védelmét.

 

A 62. percben kontrát vitt végig az Arsenal, Aubameyang lövésébe beleért Lindelöf, így sikerült felszabadítani.

 

A 68. percben Moss tizenegyest ítélt az Arsenalnak egy olyan esetért, ami igen véleményes volt. Fred lökött egy kicsit, Lacazette homorított egy nagyot. A mezőnyben ennél jóval komolyabb dolgokat engedett tovább a játékvezető. Aubameyang belőtte, 2-0 az Arsenalnak.

 

Két perccel később majdnem 3-0 lett, Lindelöf kabaréba illő hibája után Lacazette lőtt, de kapu mellé tüzelt.

 

Hiába változtatott Solskjaer, a pályán semmi nem változott, a hazaiak nagy önbizalommal játszottak, míg a manchesteriek lassan, elképzelés nélkül futballoztak.

 

A ráadás perceiben még Rashford - aki egész meccsen nagyon sok hibával játszott - előtt adódott lehetőség, de Leno hárítani tudott.

 

Az Arsenal vereséggel hangolt, egy nappal később játszott, mégis sokkal jobban teljesített ezen az összecsapáson. A Unitednek semmi nem jött össze és nem hogy győzelmet, de döntetlent sem érdemelt.

 

 

Premier League, 30. forduló
Arsenal 2-0 Manchester United
Emirates Stadium

 

Vezette: Jonathan Moss

 

Arsenal: Leno, Maitland-Niles, Sokratis, Koscielny, Monreal, Xhaka, Ramsey, Aubameyang(Suarez 80.), Özil(Iwobi 76.), Kolasinac, Lacazette(Nketiah 87.)
Nem használt cserék:Cech, Mustafi, Elneny, Guendouzi

 

United: De Gea, Young, Lindelöf, Smalling, Shaw, Pogba, Fred, Matic(Greenwood 80.), Dalot(Martial 71.), Lukaku, Rashford
Nem használt cserék: Romero, Bailly, Rojo, McTominay, Pereira

 

Gólszerző: Xhaka 12', Aubameyang 69' (11-es)

 

Sárga lap: Sokratis, Kolasinac illetve Matic, Pogba

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!