Young: Végig harc lesz a 4. helyért

A Manchester United szélső védője, Ashley Young szerint egészen az utolsó pillanatig fog tartani a harc a Premier League első négy helyéért.


A 33 éves játékos a vasárnapi, Arsenaltól elszenvedett 2-0-s vereséget követően osztotta meg nézeteit, amely következtében az Ágyúsok feljöttek a Bajnokok Ligája indulást érő 4. helyre, pont a Unitedet leszorítva onnan.

 

Csalódást keltő és igazságtalan eredmény született Ole Gunnar Solskjaer tanítványai szempontjából, akik bár több és nagyobb helyzetet dolgoztak ki ellenfelüknél, mégis a házigazdák tudtak nyerni Granit Xhaka és Pierre-Emerick Aubameyang góljai révén.

 

Az Emirates Stadiumban elért eredmény, illetve a Premier League fordulójának többi mérkőzésén történtek ismeretében jelenleg négy csapat (Tottenham Hotspur, Arsenal, Manchester United, Chelsea) küzd a bajnokság harmadik és negyedik helyéért és csak négy pont választja el őket egymástól.

 

Mivel a harmadik és hatodik között ennyire szoros a különbség, Young arra számít, hogy a következő két hónapban folyamatos lesz a szkanderozás a csapatok között.

 

Amikor arról kérdezték, előfordulhat-e, hogy a szezon utolsó fordulójában dől majd el a Bajnokok Ligája indulás sorsa, Young így felelt:

"Igen, természetesen, de szerintem még sok mérkőzés van hátra, amelyeken rengeteg pontot lehet gyűjteni. Ha valaki nekem októberben azt mondta volna, hogy harcban leszünk a negyedik helyért, akkor azonnal elfogadtuk volna annak tekintetében, hogy akkor hogy és hol álltunk."

 

"De személy szerint azt gondolom, és ezt osztják az öltözőben is a társaim, hogy egy United méretű klubnak előkelőbb helyen kellene lennie a bajnokságban. Viszont most természetesen csak arról beszélünk, hogy a legjobb négy között végezzünk, mi pedig mindent megfogunk tenni ezért."

 

Bár a fővárosban frusztráló estét produkáltak, Young elégedett volt csapata teljesítményével.

 

 

"Ha egy olyan csapat ellen, mint az Arsenal, ennyi helyzetet tudsz kidolgozni, akkor azt a mérkőzést meg kell nyerni" - tette hozzá.

 

"Még az első góljuk után is sikerült annyi helyzetet kidolgoznunk, hogy legyen esélyünk a győzelemre, és valószínűleg egy másik napon többször is betaláltunk volna nekik, amely három pontot eredményezett volna számunkra. De a mai nap csalódást keltő volt."

 

"Szerintem eltaláltuk a felső lécet, az egyik kapufát, a kapusuknak pedig volt néhány védése. Egy másik mérkőzésen két-három góllal vezettünk volna, itt viszont nem volt így."

 

Youngot egy szurkolói incidensről is kérdezték, amikor Chris Smallingot az Arsenal második gólja után megtámadta egy pályára rohanó hazai szimpatizáns.

 

Ez már a harmadik hasonló eset volt a hétvégén Nagy-Britanniában, a Hibernian és a Birmingham City pályáján történteket követően.

 

"Hogy őszinte legyek, ez szerintem olyan dolog, amelyre megoldást kellene találni az FA, a Premier League és a FIFA részéről."

 

"Ez most már a harmadik ilyen incidens volt. Nem tudom, hogy mit fognak csinálni. Kezdünk elérkezni ahhoz a ponthoz, hogy a játékosok sebezhetőnek érzik magukat a pályán."

 

"Akár extra biztonságiakkal, vagy bármi mással, de valamit ezzel tenni kell, mert nem fordulhat elő, hogy három szurkoló is a pályára fusson és ilyen közel kerüljön a játékosokhoz."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!