Wolverhampton Wanderers 2-1 Manchester United

Dekoncentrált Unitedet láthattunk ma, mely végül simán alulmaradt vendéglátójával szemben és kiesett az FA-kupából!


Ole Gunnar Solskjaer négy helyen változtatott az Arsenal ellen pályára lépő csapatán. Visszakerült a kapuba Sergio Romero, aki az idei FA-kupa sorozatban zseniálisan teljesített eddig, valamint a kezdőben kapott helyet Jesse Lingard, Anthony Martial és Ander Herrera is.

 

Azt már az első percekben tökéletesen lehetett látni, hogy a Wolves védelmét nagyon nehéz feltörni, a megerősített középpálya, valamint a két 'J' (Jimenez és Jota) nagyon fent elkezdte a védekezést, amit csak gyors focival lehet megtörni. Azonban a United játéka a mérkőzés elején nem volt igazán gyorsnak mondható. Bár labdatartásban óriási fölénye volt a vendégeknek, helyzeteket nem igazán sikerült kialakítani.

 

A 10. perc hozta meg az első lövést; Matic saját tizenhatosa előtt szerzett labdát, majd megiramodott és kiválóan indította Rashfordot, aki jobbról befelé tört, majd Pogbát hozta játékba, a francia lövését Ruddy az alapvonalon kívülre kísérte.

 

Három perccel később Rashford maga próbálkozott bő 30 méterről, Ruddy magabiztosan fogta a lövést.

 

Sokat esett a meccs színvonala, nem mintha az első 12-13 perc komoly szintet hozott volna. Nagyon sok hiba jellemezte mindkét csapatot.

 

A 25. percben Smalling remek, fellőtt labdáját Rashford próbálta középre adni, de szögletre mentettek a hazaiak. A sarokrúgás után Lingard beadását mentették Martial elől. Végre valami említésre méltó történt a meccsen.

 

A 28. percben kellett először védenie Romerónak, ez sem volt komoly feladat számára. Egy jobboldali szögletet lőtt a Wolves a United tizenhatosa elé, ahonnan Neves tüzelt, az argentin kapus biztosan fogta a labdát. Másfél perccel később egy beadást lőtt gyengén kapura Jota, csapattársa zavarta kicsit a csatárt, talán ezért sem sikerült jobban megoldania a helyzetet.

 

Kezdett éledezni a Wolves, egyre többet birtokolták a labdát Moutinhoék és szögletekig el is jutottak, bár ezekből nem tudtak komoly lehetőségeket kialakítani. Egészen a 43. percig, amikor egy manchesteri sarokrúgást követően gyors ellentámadással ment végig a hazai alakulat, Jota hatalmas helyzetbe került, de Romero kapujából kifutva nagyszerűen zárta a szöget és védte a hosszúba tartó labdát.

 

A szünetre gól nélküli döntetlennel vonultak a csapatok, kevés helyzetet hozott a játékrész, ami leginkább a sok hibának volt betudható. A vendégeken dekoncentráltság látszódott, ami nagyon kevés mozgással és lassú játékkal párosult, amivel nem is lehet feltörni egy jól megszervezett védelmet.

 

A félidő első perce manchesteri lövést hozott, Rashford robogott a kapu felé, de lövése elkerülte azt.

 

Neves gondolt egy merészet és 40 méterről megindított egy lövést, Romero azonban kikísérte a labdát az alapvonalon túlra. Nem sokkal később Jimenez próbálkozott kiszorított helyzetből, nem is csoda, hogy semmi veszélyt nem jelentett a kapura.

 

Óriási lehetőség adódott a hazaiak előtt az 54. percben. Moutinho szögletét Jimenez fejelte meg erősen, Romero az ellenkező irányba mozgott, de visszanyúlt és léc fölé tolta a fejest. Nagyon nagy védés volt!

 

 

Négy perc múlva Moutinho átlövésénél is figyelnie kellett Romeronak, a kapus a helyén volt és szögletre tolta a labdát.

 

Magabiztosan játszott a Wolves, ami végül gólt hozott számukra. Moutinho tört be a tizenhatoson belülre három ember között, Jimenezhez passzolt, akit sikerült szerelni ideiglenesen, de visszakerült hozzá a labda, majd fordulásból a jobb alsóba lőtt, 1-0 a Wanderers-nek.

 

Solskjaer azonnal cserélt, Pereirát küldte be Herrera helyett. A brazil fiatal szinte azonnal lövésre is szánta el magát, jó 24-ről leadott próbálkozása csak centikkel suhant el a jobb kapufa mellett.

 

Nem az első borzalmas kis szögletet végezte el a United a 76. percben, Shaw utolsó emberként ahelyett, hogy haza adta volna a labdát, felvágta előre, amit a védelem kifejelt Doherty-hez, aki bolondot csinált Shaw-ból, majd kilőtte a rövid alsót, 2-0 a hazaiaknak!

 

A 81. percben közel került az emberhátrányhoz a United. Lindelöf becsúszása nem ért labdát, Atkinson azonnal piros lapot mutatott fel, ám a videóbírózás után sárga lapra módosította döntését a játékvezető.

 

Teljes tanácstalanság látszódott a manchesterieken, akik a bekapott gólok ellenére sem tudták nyomás alá helyezni ellenfelüket. Csoda, hogy egy gólt sikerült szerezniük Rashford révén, ami az utolsó percben esett, így már esély sem maradt az egyenlítésre.

 

A Farkasok megérdemelten jutottak az FA-kupa elődöntőjébe, a Vörös Ördögök pedig hiába győzték le a Chelsea-t és az Arsenalt is idegenben, semmit nem ért az egy ilyen harmatgyenge produkcióval lehozott negyeddöntő után.

 

 

FA-kupa, negyeddöntő
Wolverhampton Wanderers 2-1 Manchester United
Molineux

 

Vezette: Martin Atkinson

 

Wolves: Ruddy, Coady, Boly, Jonny, Doherty, Neves, Dendoncker, Saiss, Moutinho, Jota(Traore 87.), Jimenez(Costa 95.)
Nem használt cserék: Norris, Bennett, Cavaleiro, Gibbs-White, Vinagre

 

United: Romero, Dalot, Lindelöf, Smalling, Shaw, Herrera(Pereira 71.), Matic(Mata 87.), Pogba, Lingard(McTominay 87.), Rashford, Martial
Nem használt cserék: De Gea, Jones, Rojo, Fred

 

Gólszerző: Jimenez 70', Doherty 76' illetve Rashford 95'

 

Sárga lap: Boly, Neves, Coady illetve Matic, Rashford, Herrera, Lindelöf, Dalot

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!