Manchester United 2-1 Watford

Ole Gunnar Solskjaer első mérkőzésén, mint a United immár hivatalos menedzsere győzni tudott, még ha a játékban volt is kivetni való bőven.


Nagyszerűen kezdte a mérkőzést a vendégcsapat, az első percekben a United térfelén folyt a játék, remekül letámadták ellenfelüket a Darazsak és akár egy óriási helyzet is összejöhetett volna, amikor Deulofeu próbált a tizenegyespontnál teljesen üresen álló Deeney-hez játszani, azonban a védelem blokkolni tudta a begurítást, így a United nem került hátrányba nagyon korán.

 

A 6. percben ismét a Watford veszélyeztetett, Pereyra passza után Doucoure lőtt a rövid felé, de nem talált kaput.

 

Nem sokkal később Janmaat beadását Deeney fejelte középre a hosszúról, De Geának ki kellett onnan ütnie a labdát, mert Doucoure lecsapott volna rá. A hazai védekezés egyelőre siralmas volt, a két belső védő játéka kifejezetten gyengének volt mondható, tele helyezkedési hibákkal.

 

Az első 15 perc után kezdett éledezni a manchesteri alakulat, a 18. perc hozta az első hazai helyzetecskét, miután Martial kiugratásával Shaw tört be az ellenfél tizenhatosára, azonban a centerezés pocsékra sikerült.

 

Két perccel később Pereyra lövését védte De Gea. Az első 20 percben 58%-ban birtokolta a labdát a Watford, valószínűleg erre nem számított senki a United szurkolói közül.

 

A 26. percben végre mutatott valamit a United, Mata átadása után Matic passzolt Martialhoz, aki elesett a tizenhatoson belül, ám Attwell játékvezető nem ítélt büntetőt - tegyük hozzá, jogosan.

 

Két perccel később zseniális kontrát vitt végig a United; Shaw hozta ki a labdát, majd hihetetlen indítással hozta helyzetbe Rashfordot, aki higgadtan, a kapus mellett a hálóba lőtt 16-ról.

 

 

Szögletet végzett el a United, nagy kavar volt a kapu előtt, Martial 7 méterről lőtt, Foster elképesztően nagyot védett, maradt az 1-0.

 

A 40. percben megint Rashford kapott kiváló átadást, a fiatal csatár elment Foster mellett, de kisodródott, beadását Kabasele lefülelte, aki tisztázni tudott, pedig a kapu üres volt.

 

A három perc ráadás ellenére sem született több gól az első játékrészben, amely a vendégek számára indult jobban, ám a félidő felétől a manchesteriek játéka feljavult védekezésben és támadásban is, minek révén sikerült megszerezni a vezetést is.

 

A második 45 percet is a vendégek kezdték jobban, Deulofeu és Janmaat is lövéssel próbálkozott, de egyikük lövése sem hozott gólt. Akárcsak Pereyra lehetőségénél, melynél De Geának nagyot kellett vetődnie és védenie.

 

Sok hibával játszottak Pogbáék, saját térfélen sok labdát elszórtak, melyek közül több még csak kikényszerített hibának sem volt mondható.

 

Már szűk 20 perc is eltelt a félidőből, amikor Solskjaer cserékre szánta el magát, talán megelégelte azt a gyenge produkciót, amit a csapattól látott. Bár szinte akárkit lecserélhetett volna a támadók és a középpályások közül, mert egyikük sem sokat tett hozzá a játékhoz. Martial szinte labdához sem ért ezen időszak alatt.

 

Jól mutatta a játék képét a statisztika, mely szerint a Unitednek 5 próbálkozása volt 67 perc alatt, míg a vendégeknek 17.

 

Szinte ugyanolyan menete volt ennek a 45 percnek, mint az elsőnek, hiszen a Watford volt a jobb, mégis a United szerzett gólt. A 72. percben Pereira kapott labdát a tizenhatos sarkánál, Lingard mögötte elfutott, jött is a labda, Jesse középre gurított, Martial sarokkal próbálkozott, de nem találta el a labdát, ahogy Foster sem tudott rávetődni, nagy kavarodás alakult ki, Anthony felpattant a gyepről és közelről a kapuba lőtt, 2-0. Ezzel eldőlt, hogy 1996 után 2019-ben is van a Unitednek 4 olyan játékosa, akik legalább 10 gólt termeltek. Akkor Scholes, Giggs, Cole és Cantona mondhatta el ezt, most pedig Lukaku, Pogba, Martial és Rashford.

 

A két bekapott gól után is próbálkozott a Watford, Gracia cserével is próbált frissíteni, amivel nagyobb területek nyíltak meg a hazaiak előtt a kontrákra.

 

Már úgy tűnt, ez a mérkőzés eldőlt, ám a 90. percben Doucoure a hazai tizenhatos előtt remekül tette le Deeney-nek, majd Success is hozzáért a labdához, ami visszakerült Doucoure-hoz, aki már csak a kapussal állt szemben és nem is hibázott.

 

A három perc hosszabbítás végén kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Watford, de Pereyra szerencsére lövés helyett ívelt, a kapu előtt Britos lökött, így a hazaiak jöhettek kifelé.

 

A játékvezető ezután le is fújta a találkozót, melyet a manchesteriek nyertek meg. Lehet azon elmélkedni, hogy a játékban a vendégek sokkal jobbak voltak, mégsem tudtak nyerni, míg a United a támadójátékban nagyon gyenge produkciót nyújtva nyert.

 

 

Premier League, 32. forduló
Manchester United 2-1 Watford
Old Trafford, 74543 néző

 

Vezette: Stuart Attwell

 

United: De Gea - Young, Jones, Smalling, Shaw - Herrera(Pereira 63.), Matic, Pogba - Mata(Lingard 63.) - Rashford, Martial(Rojo 77.)
Nem használt cserék: Romero, Dalot, Fred, Lukaku

 

Watford: Foster, Janmaat(Femenia 56.), Britos, Kabasele, Masina, Capoue, Hughes(Success 82.), Doucoure, Pereyra, Deulofeu(Gray 74.), Deeney
Nem használt cserék: Gomes, Cathcart, Quina, Holebas

 

Gólszerző: Rashford 28', Martial 72' illetve Doucoure 90'

 

Sárga lap: Hughes, Masina

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!