Wolverhampton Wanderers 2-1 Manchester United

Bár vezetett, de kikapott Solskjaer csapata, mely az utóbbi hetekben nincs csúcsformában.


Hat helyen is változtatott előző kezdőcsapatához képest Ole Gunnar Solskjaer.

 

Jól is kezdtek a vendégek, már a középkezdés után 9 másodperccel Lingard lőtt, de próbálkozása gyengére sikerült, pedig kiválóan rohant el 3-4 védő mellett az angol támadó.

 

Az 5. perc óriási manchesteri lehetőséget hozott; Fred gurított ki jobb szélre Dalot-nak, aki egy csel után kapu elé tekert, Lukaku közeli fejese azonban középre ment, Patricio hárítani tudott. 

 

A Vörös Ördögök egyre nagyobb labdabirtoklási fölénybe kerültek és ha elvesztették a játékszert, igyekeztek minél gyorsabban visszaszerezni azt. Egyre többet játszottak az ellenfél térfelén, de az utolsó harmadban sok hiba tarkította a manchesteriek fociját.

 

A 13. perc meghozta az áttörést: Lingard tartotta meg nagyszerűen a labdát, majd Fredhez passzolt, aki McTominay-t hozta játékba, Scott lövésre szánta el magát, a labda pedig "fű alatt" a hosszú alsóban kötött ki, 1-0 a Unitednek! McTominay 41. mérkőzésén szerezte meg első gólját a United felnőtt csapatában.

 

 

Három perc múlva Lukaku beadását fejelte Lingard kapura, de fejese gyengére sikerült és Patricio hárítani tudott. A hazai védők nem voltak a helyzet magaslatán ennél az esetnél sem...

 

A 24. percben lövésig jutott el a Wolves, két megpattanó labda után Jimenez lőtt, de nem talált kaput. De Gea kigurította a labdát Frednek, aki elcsúszott, a Wolves pedig azonnal megindult, Jota kapott remek labdát, nem is volt lesen, hiszen Young beragadt, a csatár pedig kíméletlenül bevágta a játékszert a hálóba, 1-1. A semmiből jött az egyenlítő találat, nem volt a meccsben.

 

Az egyenlítés nagyon jót tett a Farkasoknak, jóval magabiztosabban játszottak góljuk után, míg a vendégek idegesnek tűntek. Míg a 20. perc környékén 6-1 volt a próbálkozások száma a United javára, ez a 32. percre 6-5-re módosult, a meccs ezen szakaszában totál ötlettelen játékot nyújtott Solskjaer csapata.

 

Nagyon fegyelmezetten játszottak a hazaiak és a 42. percben Neves távoli kísérleténél De Geának kellett figyelnie, mert behullott volna a kapuba a labda.

 

A félidő utolsó helyzete a Vörös Ördögök előtt adódott, Pogba átadása került Lukaku elé, a belga lövése azonban elsuhant a hosszú kapufa előtt. Patricio verve volt, de nem volt szerencséje Romnak.

 

A szünetre döntetlennel vonultak a csapatok, ami igazságosnak volt mondható, hiszen az első 45 perc nagyon kontrasztos volt mindkét csapat részéről, míg az első felében a vendégek, addig utána a hazaiak domináltak.

 

Jobban kezdte a második félidőt a United, próbálta rákényszeríteni akaratát ellenfelére, mely azonban masszívan védekezett. Az 55. perc hatalmas helyzetet hozott, Lukaku bal szélről beívelt, Pogba csúsztatott, középen érkezett McTominay, közeli fejesét azonban Patricio hárította - mekkora védés volt!

 

Hihetetlen! Amikor úgy tűnt, jobb a csapat az ellenfelénél, jött egy kiállítás. Young csúszott a labdáért, de Jota lábát is eltalálta, Dean játékvezető ezért felmutatta a sárgát Ashley-nek és mivel már volt egy neki, jött a piros is.

 

A 60. percben De Gea is bakizott egyet, Lindelöf fedezte a labdát, amire kijött a kapus, de nem tudta megfogni azt, szerencséjére a Wolves nem tudott élni a lehetőséggel.

 

A kiállítás - és Solskjaer cseréje után - a United sokkal biztosabbnak és határozottabbnak tűnt, mint azt várni lehetett, az utolsó negyedóra előtt 9-0-s próbálkozási arányt jegyezhettünk fel, és a 9 nem a Wolves neve mellett állt.

 

Megint a semmiből jött a hazai gól! Egy balról érkező beadást Jones fejeli le, de nem tudott tisztázni, De Gea - mint ahogyan az utóbbi időben egyre többször - botrányosan jött ki (vagy épp ki sem jött), Smalling csetlett-botlott és róla gurult be a labda a hálóba, 2-1 a Wolves-nak.

 

A bekapott gól után már szinte semmit nem tudott csinálni a manchesteri alakulat, folyamatosan le voltak maradva a játékosok a labdáról, a hazai gárda nagyon okosan focizott.

 

A 90. percben Smalling majdnem megduplázta öngóljainak számát, egy szép Wolverhampton támadás végén Jonny beadásába ért bele Chris, a labda a rövid alsó felé gurult, De Gea azonban visszaért és menteni tudott.

 

A ráadásra nagyon kinyílt a United, a Wolves akár növelhette volna előnyét, de Cavaleiro 100%-os ziccerben felső lécre bombázott.

 

A Watford elleni pocsék játék még három pontot hozott valahogy, de a mai már egyet sem tudott hozni a konyhára. Bár voltak jó pillanatok, a piros lap megpecsételte a Vörös Ördögök sorsát.

 

 

Premier League, 33. forduló
Wolverhampton Wanderers 2-1 Manchester United
The Molineux

 

Vezette: Mike Dean

 

Wolves: Patricio - Bennett, Coady, Boly - Doherty, Dendoncker, Neves(Saiss 84.), Moutinho, Vinagre(Jonny 76.) - Jimenez, Jota(Cavaleiro 73.)
Nem használt cserék: Ruddy, Costa, Gibbs-White, Traore

 

United: De Gea - Young, Smalling, Lindelöf, Shaw - Dalot(Pereira 84.), Fred(Jones 65.), McTominay, Pogba - Lingard - Lukaku(Martial 73.)
Nem használt cserék: Romero, Mata, Rojo, Matic

 

Gólszerző: Jota 25', Smalling 77'(öngól) illetve McTominay 13'

 

Sárga lap: Jonny illetve Shaw, Dalot, Young

 

Piros lap: Young

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!