McTominay keserédes estéje

Scott McTominay elárulta, nagy örömére szolgált, hogy megszerezhette első gólját a Manchester United színeiben a kedd esti Wolverhampton Wanderers elleni bajnokin, a 2-1-es vereség okozta csalódottság ellenére.


Sajnos a skót válogatott játékos Molineuxben szerzett gólja még egy pontot sem ért, a Vörös Ördögök ugyanis elvérezték Nuno Espirito Santo tanítványaival szemben.

 

Pedig minden nagyon jól indult a manchesteriek számára, McTominay ugyanis már a 13. percben előnyhöz juttatta őket. A klub akadémiájának neveltje Fred passzát kapta meg a tizenhatoson kívül, majd remekül eleresztett, alacsony, irányított lövésével talált utat a kapuba Rui Patricio mellett.

 

Bár a lefújást követően természetesen elkeseredett volt, Scott a MUTV-nek arról is beszélt, milyen különleges pillanat volt számára első góljának megszerzése.

 

"Nagyon fontos, hogy az ember minden szempontból megkezdje felnőtt karrierét és a csapata érdekében tudjon tenni" - kezdte a 22 éves játékos a mérkőzést követően.

 

"Olyan középpályásokat is láthattam játszani, mint [Paul] Scholes és [Michael] Carrick, és az általuk jelentett szint az, amit el kell hogy érjünk. De a fiúk nagyon letaglózottak most, a ma estét nagyon nehéz megemészteni."

 

 

McTominay az összecsapás későbbi szakaszában majdnem meg is duplázta góljainak számát egy jól csapódó távoli lövéssel, majd a második játékrészben egy parádés védésre is késztette Rui Patriciot egy nehéz helyzetben kivitelezett fejessel. Sajnos utóbbiakból volt több a United számára, az este folyamán leadott 18 lövésből ugyanis mindösszesen egyetlen egy talált kapuba.

 

"Ez egy fura este volt" - tette hozzá.

 

"A többiekkel együtt az öltözőben ülve az járt a fejemben, 'Hogyan nem nyertük meg ezt a meccset?'. De a gólok megváltoztatják egy mérkőzés képét, mi pedig ennek tekintetében balszerencsések voltunk."

 

"Az első félidőben fél óráig nagyon jól játszottunk, de utána nem tudtunk úgy reagálni a góljukra, ahogyan általában szoktunk. Az első félórában jól alakult minden. Az előre játékra koncentráltunk, voltak helyzeteink, de aztán minden gyorsan megváltozott."

 

Mindegyik Wolves elleni ütközet nehéz, de azáltal csak még inkább azzá vált a tegnapi, hogy az 57. percben Ashley Young a kiállítás sorsára jutott, amelyet egy Diogo Jota elleni szabálytalanság okán kapott második sárga lapja miatt kapott.

 

Ennek ellenére McTominay hiszi, hogy a Vörös Ördögök 10 emberrel is jól teljesítettek a Premier League egyik legnehezebb ellenfelével szemben.

 

"Azt gondolom, hogy elég jól kezeltük, de soha nem könnyű 10 emberrel játszani, mert lehetőséget biztosít az ellenfélnek a labdatartásra és hogy kedve szerint oldalt váltson a labdával."

 

"Nehéz volt ugyanolyan letámadást bemutatni a labdás emberükkel szemben, mint ahogy tettük azt az első 25 percben. Azt gondoltam, hogy nagyon jól kezdtünk ma este, egyértelműek voltak a céljaink. Ez alatt a letámadásunkat értem, amely okán mindig pánikoltak amikor náluk volt a labda. Nehéz ezt elfogadni, de fel fogjuk használni a tapasztalatunkat és a jövőben jobbak leszünk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!