Manchester United 2-1 Chelsea (videóval)

Kettõs gyõzelemmel, 3-1-es összesítéssel a Bajnokok Ligája elõdöntõjében a Manchester United!


A Manchester United egy gólos elõnnyel várta a Chelsea gárdáját a BL negyeddöntõ visszavágóján, lássuk hogyan alakult a találkozó:

 

A csapatok:

 

United: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani, Carrick, Giggs, Park; Rooney; Hernandez. 
Cserék: Kuszczak, Brown, Smalling, Valencia, Berbatov, Gibson, Scholes

Chelsea: Cech; Ivanovic, Terry, Alex, Cole; Ramires, Lampard, Essien; Malouda, Torres, Anelka
Cserék: Turnbull, Drogba, Kalou, Ferreira, Mikel, Zhirkov, Benajoun


A vendégek egy gólos hátrányuk tudatában kezdeményezõbben játszottak, mint a Vörös Ördögök. Többet volt náluk a labda és többet folyt a játék a hazai térfélen.

A mérkõzés elején Van der Sarnak kellett remekül élnie a játékkal, ugyanis Ramires szólózott a hazai tizenhatos elõtt, majd betört a büntetõterületre és már a kapuval szemben volt, ám a holland portás remek kivetõdéssel felszedte a brazil elõl a labdát.

Az elsõ negyed órában a londoniak alakítottak ki inkább helyzeteket, Lampard és Anelka lövését védte Van der Sar, Torres fejesénél pedig csak ki kellett kísérnie a labdát, mert kapu mellé ment az.

Míg a Chelsea próbált gólt szerezni, addig a United alig jutott el az ellenfél kapujáig. Egészen a 27.percig, amikor Rooney került ki jobb szélre, remekül adott be középre, Hernandez megelõzte a védõjét és 6 méterrõl kiváló fejessel vette be Cech kapuját. Sokáig nem örülhettek a szurkolók és játékosok, mert a partjelzõ intésére a játékvezetõ lest ítélt, érvénytelenítve a gólt. Maradt a 0-0. (Félidõben kiderült több kamerából, kikockázva az esetet, hogy nem volt les.)

Fél óra telt el a mérkõzésbõl, mikor Anelka kapott egy jó indítást jobb szélen, Edwin kiindult a kapujából, majd kicsit megtorpant, de utána ismét a játékos felé futott, majd védõket megszégyenítõ mozdulattal szerelte a franciát a tizenhatos oldalánál.

A félidõ vége leginkább Chelsea sárga lapokról szólt, Ramires, Malouda és Terry is büntetésben részesült.

Sokan azt gondolták, gól nélküli félidõn lesznek túl, ám a 43. percben ismét villantak a hazaiak. Egy szöglet utáni kipattanót szedtek össze a középpályások, majd O'Shea kapta jobb szélen a labdát, fantasztikus passzal indította a szöglet miatt jobb szélen maradt Giggsyt, aki betört a tizenhatosra, majd laposan a kapu elé lõtt, a hosszún érkezett Hernandez, aki bepofozta a kapuba a labdát, 1-0 a Unitednek, összesítésben már 2-0! (A félidei kép kockázás következtében kiderült, ez les volt, de talán épp az elõzõ téves ítélet miatt ezt már érvényes gólnak adta meg a játékvezetõ, így igazán a Chelsea szurkolóknak sincs mit számon kérni.)

 


A szünetre így tehát elõnnyel mehetett a United. A vendégek pedig cserére szánták el magukat, az addig (és leigazolása óta) veszélytelen Torrest váltotta Didier Drogba.

A második félidõben talán még annyi helyzete sem volt a hazai csapatnak, mint az elsõben. A Chelsea megpróbált gyorsan gólt szerezni, de sem Drogbának, sem Lampardnak vagy Maloudának sem sikerült.

Drogba beállítása jó húzásnak bizonyult, többször is veszélyeztette a hazai kaput. Vagy úgy is fogalmazhatunk, Torres kezdése volt rossz döntés.

Húsz perccel a mérkõzés vége elõtt emberhátrányba kerültek a Kékek. Ramires szabálytalankodott Nanival szemben, amiért megkapta második sárga lapját, így mehetett az öltözõbe.

Azonban ez nem nagyon fogta meg a londoniakat, a 77. percben Essien indította remekül Drogbát, Evra borzalmas helyezkedésének köszönhetõen az elefántcsontparti egyedül mehetett a kapura, majd 12 méterrõl megszerezte az egyenlítést.

Joggal reménykedhettek a vendégek, hogy akár megfordíthatják a találkozót és továbbjuthatnak, ám fél perc alatt minden reményük elszállt.

Valencia futott el a labdával kiválóan a jobb szélen, passzolt Rooneynak, aki továbbított Giggsnek. A veterán középpályás remekül vette észre Parkot a tizenhatos bal szélénél, azonnal indította is, aki átvétel után a hosszú sarkot kilõve ismét elõnyhöz juttatta Sir Alex Ferguson csapatát. 2-1, összesítésben 3-1, ismét két gól kellett volna a Chelseanek.

 


Maradt ez az eredmény, ezzel a Manchester United a Bajnokok Ligája elõdöntõjébe jutott, ahol vagy a Schalke 04, vagy az Inter Milan lesz az ellenfele.


Manchester United 2-1 Chelsea

Old Trafford, 74672 nézõ

Vezette: Benquerenca (portugál)
Összesítésben : 3-1 Továbbjutott a Manchester United!

United: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Nani(Valencia 75.), Carrick, Giggs, Park; Rooney; Hernandez.
Nem használt cserék: Kuszczak, Brown, Smalling, Berbatov, Gibson, Scholes

Chelsea: Cech; Ivanovic, Terry, Alex(Ferreira 82.), Cole; Ramires, Lampard, Essien; Malouda, Torres(Drogba 45.), Anelka(Kalou 61.)
Nem használt cserék: Turnbull, Mikel, Zhirkov, Benajoun

Gólszerzõ: Hernandez 43., Park 77. illetve Drogba 77.

Sárga lap: O'Shea, Evra illetve, Ramires, Terry, Malouda
Kiállítva: Ramires


A mérkõzés legjobbja a ManUtdFanatics.hu szerint: Ryan Giggs

 

1. félidõ:

 

 

 

 

 2.félidõ:

 


fanatics

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!