Manchester United 2-1 West Ham United

Pogba két büntetőjével a United ha nehezen is, de behúzta a három pontot hazai környezetben a West Ham ellen.


Ole Gunnar Solskjaer több helyen is változtatott a hétközi kezdőjéhez képest, Fred a csapatban maradt, viszont bekerült Juan Mata, Phil Jones, Jesse Lingard és Marcos Rojo.

 

Kiegyenlített játék zajlott az első percekben, ha a csapatok labdát szereztek, azonnal próbáltak támadást vezetni, de az utolsó harmadban kevés jó átadást sikerült kiosztaniuk a játékosoknak.

 

A 10. percben egy baloldali beadás után Hernandez lefejelte a labdát, Anderson közelről a hálóba bombázott, de szerencsére lesen állt, így maradt a 0-0.

 

A hazaiak leginkább beadásokkal próbáltak operálni, de senkitől nem jött pontos ívelés. A 16. percben Lukaku a jobb szélen ugratta ki Lingardot, aki középre gurított, de a társak lemaradtak a labdáról. Eddig talán ez volt a legnagyobb manchesteri lehetőség.

 

Egy perccel később Rojo kiváló labdaszerzés után a bal szélről Martialhoz gurított, aki visszapasszolt Matához. Snodgrass szabálytalankodott ellene, a spanyol elesett, Scott játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Paul Pogba végezte el már a 19. percben, ezúttal nem totyogta el, hanem nekifutott rendesen és biztosan lőtt a kapu közepébe, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A 23. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a West Ham, a labda mögött többen is álltak, végül Lanzini lőtte el, de a sorfalon szögletre vágódott a játékszer.

 

Két perccel később Snodgrass szögletét Anderson csúsztatta meg a rövidnél, szerencsére a labda elsuhant a kapu előtt, senki nem csapott le rá. Éledezett a Pellegrini-csapat, egyre többet volt a játék a manchesteri térfélen. Ez azonban jó volt a hazaiaknak, akik kontrákkal próbáltak újabb gólt szerezni, de a végrehajtásokkal továbbra is gondok adódtak.

 

Az utolsó 15 percben a manchesteriek vezettek több szép, gyors támadást is, de újabb gólt nem sikerült elérniük. Pedig Lingard, Lukaku és Smalling előtt is adódott gólszerzési lehetőség.

 

A 43. percben Anderson lövése kerülte el a kaput. De Geának még védenie sem kellett a félidőben, egészen a 55. percig, amikor lábbal védett óriásit egy szélről betett labdánál.

 

Az eredmény nem változott a szünet előtt. Egy nagyon érdekes félidőt láthattunk, a West Hamnél volt többet a labda, ők passzoltak többet, míg a Unitednek több próbálkozása volt.

 

Pocsékul kezdte a második játékrészt a United, melynek meg is lett az eredménye, négy perc után kiegyenlített a WHU. De Gea rossz kigurítását szerezték meg a Kalapácsosok, kikerült bal szélre a labda, Lanzini beívelte a kapu elé, Anderson érkezett a hosszún és közelről a kapuba rúgott, 1-1.

 

A bekapott gól megzavarta a Vörös Ördögöket néhány percig, a védelem nagyon átjáróház volt, szerencsére a londoniak elpuskázták a helyzeteiket.

 

Az 54. percben egy szögletet követően Zabaleta lövését kellett fognia De Geának. Négy perccel később Fabianski is bemutatott egy nagy hárítást, Smalling szöktette a csereként beálló Rashfordot, aki kiszorított helyzetből tüzelt, de a kapus hárítani tudott, majd Zabaleta kivágta a labdát a kapu előteréből.

 

Egy órányi játék után egy szép hazai kontra futott a pályán, Pogba beadása remekül gurult középre, de Zabaleta nagyot mentett. A következő percben Rashford fejese szállt kapu fölé - kezdett éledezni Solskjaer csapata!

 

Rojo távoli lövése is megdolgoztatta a West Ham kapusát, de azt is fogni tudta a lengyel portás. 

 

Fred labdavesztése után Antonio bődületes erővel találta el a felső lécet, majd Anderson lövését fogta De Gea - hatalmas szerencséje volt a hazaiaknak, akik továbbra is szenvedtek. A 78. percben elképesztően nagyot védett De Gea, Antonio fejesénél nyúlt meg a kapus karja.

 

A következő pillanatban tizenegyeshez jutott a United; egy fellőtt labdát vétett el Rashford, de így lett tökéletes Martialnak, aki betört a tizenhatosra, Fredericks hátulról becsúszott, nem talált labdát. Pogba határozottan lőtt a jobb alsóba, megint megszerezve a vezetést a Vörös Ördögöknek.

 

 

Nehéz tíz perc várt még a manchesteriekre, a West Ham folyamatosan próbált támadni az egyenlítésért és több szögletet is elvégezhetett. Ráadásul Jones szemöldöke felszakadt, így egy kis ideig emberhátrányban kellett focizniuk Pogbáéknak.

 

Sikerült átvészelni az utolsó perceket az öt percnyi ráadással együtt, így a Manchester United győzni tudott a PL-ben, amivel feljött az ötödik helyre. A kíméletlen helyzetkihasználás elmaradt, de az Ole által kitűzött 15 pontos célból három a zsákban.

 

 

Premier League, 34. forduló
Manchester United 2-1 West Ham United
Old Trafford, 74479 néző

 

Vezette: Graham Scott

 

United: De Gea, Jones, Smalling, Rojo(Pereira 75.), Dalot, Fred, Pogba, Mata(Rashford 56.), Lingard, Martial, Lukaku(Greenwood 75.)
Nem használt cserék: Romero, Lindelöf, Darmian, McTominay

 

West Ham: Fabianski, Balbuena, Zabaleta(Fredericks 76.), Ogbonna, Masuaku, Noble, Rice, Lanzini(Diangana 63.), Snodgrass, Anderson, Hernandez(Antonio 72.)
Nem használt cserék: Adrian, Obiang, Diop, Holland

 

Gólszerző: Pogba 19', 80' (mindkettő 11-esből) illetve Anderson 49'

 

Sárga lap: Mata illetve Fredericks

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!