Dalot: 90%-ban a hitről fog szólni

Diogo Dalot úgy érzi, a Manchester Unitednek a Barcelona elleni mérkőzés utolsó pillanatáig hinnie kell és azt is elárulta, egy álma válna valóra, ha ma este pályára léphetne a Nou Campban.


Mennyire lehet fontos szerepe annak, hogy hisztek a sikerben a visszavágón?

"Szerintem ez fog dönteni 90 százalékban a mérkőzésen. Amíg hiszünk magunkban, addig a többit, azaz, hogy játszunk és hogy készen álljunk a 90 percre, illetve a hosszabbításra, teljesíteni tudjuk. Csak magunkra szabad koncentrálnunk és egészen az utolsó pillanatokig hinnünk kell."

 

Mit érzel, a társaid őszintén hisznek a továbbjutásban?

"Igen, természetesen. Mindenkinek bizonyítottuk, hogy ennél a klubnál senki nem adja fel, a párizsi emlékek pedig még mindig ott vannak a fejünkben. A hit és az eredményért való harc tekintetében pedig ezeket ott is kell tartanunk. Ezek más mérkőzések egy másik csapat ellen, de mindig jelen kell hogy legyenek az emlékek ahhoz, hogy motiváljanak és bármire készen álljunk."

 

Mivel az egy nagyobb feladat volt, ezért az a párizsi este jobban inspirál titeket?

"Igen, szerintem ez hatalmas inspirációt jelent számunkra. Ha arra az estére gondolunk, akkor újra át akarjuk élni és ugyanezt véghez akarjuk vinni. Továbbra is pozitívak vagyunk és hiszünk benne, hogy ez lehetséges."

 

 

Egy védő szempontjából a világ valaha volt egyik legjobb játékosával, Lionel Messivel, illetve Luis Suarezzel és Philippe Coutinhoval mekkora kihívást jelent szembe kerülni?

"Szerintem ez minden egyes játékos álma. Amikor valaki játszani akar, akkor mindazt a legjobbak társaságában és a legjobbak ellen akarja megtenni. Számomra nagy öröm, hogy egy olyan csapat ellen léphetek pályára, mint a Barcelona, de az még nagyobb elégedettségre ad okot számomra, hogy ezt a jelenlegi csapattársaim mellett tehetem meg. Nekem az a legfontosabb dolog, hogy csapatomra és a győzelem megszerzésére koncentráljak."

 

A Nou Camp a futball világának egyik legnagyszerűbb katedrálisának számít. Szerinted neked milyen lesz majd kisétálni a gyepre ebben a stadionban?

"Ahogy korábban is mondtam, számomra egy álom vált valóra azzal, hogy kiléphettem az Old Trafford játékoskijáróján. Holnap ha játszom, akkor szerintem ugyanez lesz az érzésem. Szeretném élvezni és remélhetőleg sikerül győznünk. Úgy szeretnénk visszatérni Manchesterbe, hogy fordítottunk és az elődöntőre készülhetünk."

 

Több szempontból is emlékezetes első szezonon vagy túl a klubnál - sérülten kezdted meg a felkészülési szezont és hosszú időbe telt, mire visszatérhettél, de most már folyamatosan játszol a csapatban, és olyan helyeken léphetsz pályára, mint most...

"Igen, ez az, amiért harcoltam. Nehéz szezonom volt eddig, de keményen küzdöttem azért, hogy egészséges legyek és készen álljak a szezon második felére. A klubnál mindenki sokat segített abban, hogy legalábbis a saját megítélésem szerint, jó munkát tudjak végezni. Most az a feladatom, hogy még jobban rátegyem a lábamat a gázpedálra, mert ez csak a kezdet volt."

 

Mennyire tetszene egy United-Porto elődöntő?

"Erről álmodtam! Remélem a Portonak is sikerülni fog a fordítás [az első felvonás után 2-0-s hátrányban vannak a Liverpoollal szemben], mert nagyszerű lenne ha ellenük játszhatnánk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!