Rashford: El kell kezdenünk Unitedként játszani

Marcus Rashford hangsúlyozza, a Manchester Unitednél abba kell hagyniuk a top 4-ben végzésen való gondolkodást és arra kell koncentrálniuk, hogy úgy játszanak, ahogy az a klubnál elvárható.


A Vörös Ördögök jól állták a sarat a tegnap esti városi derbi első félidejében mielőtt a bajnoki címre hajtó City átvette volna az irányítást Bernardo Silva, majd később Leroy Sané góljaival.

 

A vendégcsapat duplája lelohasztotta a közönség és a játékosok lelkesedését is a Unitednél, amely következtében a nagy intenzitású mérkőzéskezdéssel szemben szinte csak lézengés volt megfigyelhető a lefújáshoz közeledvén.

 

Legutóbbi 9 mérkőzésükön elszenvedett hetedik vereségük egyértelműen fájdalmas a támadásban keményen dolgozó Rashford számára, aki a Sky Sportsnak őszintén beszélt a tegnap estéről és hogy vasárnap mit kell teljesen másként csinálniuk, amikor a Chelsea-t fogadják majd az Old Traffordon.

 

"Nem játszottunk úgy, ahogy a Man Unitednek kellene, ez pedig nincsen rendben" - kezdte.

 

"Legminimálisabban elfogadható szintnek kellene lennie, hogy keményen dolgozunk és minden tőlünk telhetőt beleadunk a mezünkön viselt címerért, a szurkolókért és a támogatóinkért. És önmagában a klubért is, de az is nagyon fontos, hogy a játékosok önmagukért is cselekedjenek, mert egy nagyon nehéz és rögös út vezetett odáig, hogy ott legyünk, ahol éppen tartunk."

 

"Soha, senki nem számított arra, hogy ebben a pozícióban leszünk, de sikerült, az viszont csalódást keltő a játékosok szempontjából, hogy nem sikerül ugyanolyan teljesítménnyel előrukkolni, mint január elején. Tudjuk, hogy mi siklott félre az elmúlt hetek során, és minden csak azon múlik, hogy vissza tudunk-e térni a korábbi állapotunkhoz és képesek leszünk-e mentalitás és akarat tekintetében is mindent megtenni a klubért."

 

Rashford nem kívánt bővebben foglalkozni a Chelsea elleni hétvégi mérkőzéssel, annak ellenére, hogy egy esetleges győzelemmel továbbra is életben tarthatnák top 4-es álmaikat, miután az Arsenal tegnap este 3-1-es vereséget szenvedett a Wolves vendégeként.

 

 

"Elveszítettük a mérkőzést" - tette hozzá.

 

"Ez a mérkőzés volt fontos, mivel már korábban is elmondtam, hogy ez több, mint egy meccs. El kell felejteni a bajnokságot, a top 4-et. Ezt a meccset nem szabadott volna elveszíteni, de ma az ellenfelünk vendégségben felénk kerekedett, ez pedig Man United szurkolóként nagy csalódás."

 

"Ez többről szól annál, mint hogy hozzászokjunk ahhoz, hogy mi történik a pályán, mert már megmutattuk, hogy mire vagyunk képesek. Megmutattuk magunknak, a menedzsernek, a szurkolóknak, mindenkinek, hogy képesek vagyunk sikereket elérni, és éppen ez a leginkább csalódást keltő dolog, mert most nem így tettünk. Le kell ásnunk az okok legmélyére és el kell kezdenünk úgy teljesíteni, ahogy a Man Unitednél megszokott."

 

"Felejtsük el a legjobb 4 közé kerülést, a következő szezonbeli Bajnokok Ligája indulást. Saját magunk miatt kell úgy játszanunk, ahogy a Man Unitednek kell."

 

Amikor az öltözőbeli hangulatról és arról kérdezték, hogy hangzottak-e el éles szavak a játékosok között, az angol válogatott csatár igyekezett kiemelni annak fontosságát, mennyire fontos, hogy továbbra is összetartsanak.

 

"Nem, soha nem kiabálunk egymással."

 

"De értjük és felfogjuk a helyzetet. Reálisnak kell lennünk egymással szemben, az pedig soha nem fordulhat elő, hogy valakit kipécézünk, hogy ő valaminek az oka."

 

"Soha egyikünk se fog ilyet tenni a csapatból. Inkább azt tartjuk járható útnak, hogy megpróbáljuk egymást jobb teljesítményre sarkallni, ez pedig nagyon fontos a csapat számára. Mivel rengeteg fiatal játékosunk van, ezért ezek az instrukciók nagyon fontosak a fejlődésünk szempontjából."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!