Manchester United 1-1 Chelsea

Juan Mata gólja és David De Gea hibája eredményezte a döntetlent, mely inkább a Chelsea-nek jó.


Az első percekben mindkét csapat előtt adódott helyzet, előbb a vendégeknél Hazard beadását Kante akarta kapura küldeni, de a védelem blokkolni tudott, majd Shaw felívelt labdáját Lukaku vette át remekül, Rüdiger beérte őt, a belga csatár cselezni kezdett, majd lőtt, de a Chelsea kapusa szögletre mentett.

 

Az jól látszott a találkozó első 10 percében, hogy a United akarata érvényesül, a Chelsea inkább próbált hátulról megindulni és kontrázni, de ezeket a hazai középpálya hamar megállította.

 

A fölény góllá érett a 11. percben: Lukaku nagyszerűen ívelt a védelem mögé Shaw-nak, aki lövés helyett középre gurított, Mata érkezett a labdára és 8 méterről a kapu közepébe lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

 

A bekapott gól után aktivizálta magát Sarri gárdája, szögletek és lövések is jöttek a londoniaktól, de kaput sem találtak Hazardék.

 

A félidő felénél több percre beszorultak a Vörös Ördögök saját kapujuk elé, de nagyszerű védekezéssel helyzetig sem engedték a vendégeket. Sőt, egy kontrából Lukaku rohant el, két embert lerázott, zseniálisan ugratta ki Rashfordot, aki azonban kicsit kisodródott és csak szöglet lett az esetből. Bár abból a sarokrúgásból nem, a következőből nagy lehetőség alakult ki. Young beadását Bailly bólintotta kapura, de a védő centiket tévedett, labdája a bal kapufa mellett elsuhant és pályán kívülre került.

 

Nem sokáig tartott a Chelsea fölénye, a United ismét átvette az irányítást, jóval többet passzoltak a hazaiak, akik közül elsősorban Lukaku játéka volt kiemelhető, a csatár a pálya majd minden pontján fellelhető volt és csodás átadásokat szórt csapattársainak.

 

A 39. percben egy szabadrúgást követően Mata beadását mentette Alonso Bailly elől, majd Young pontrúgása suhant el nem sokkal az elefántcsontparti védő feje mellett.

 

A 43. percben a semmiből kiegyenlített a Chelsea; Rüdiger távoli lövését De Gea nem fogta meg, sőt még csak oldalra sem tolta, a lehető legrosszabb megoldást választotta, Alonso berobbant a kipattanóra és közelről a hálóba gurított, 1-1.

 

Bosszantó, hogy nem tudott előnnyel menni a szünetre a United egy olyan találkozón, melyen sokkal jobban játszott ellenfelénél, egy egyéni hiba azonban sokba került a csapatnak. A születésnapos Mata gólja a szezon egyik legszebb akciója után született, de sajnos De Gea - mostanában szokásos - hibája döntetlenre hozta az első félidőt.

 

A második játékrészt is jobban kezdte ellenfelénél a United, de a tizenhatoson belülre ritkán jutottak be Lukakuék. Egyedül csak Bailly lövése jelentett feladatot a vendégek kapusának. A másik kapu sem volt sűrűn veszélyben, a hazai védekezés szinte hibátlanul állt a lábán. 

 

Sarri kényszerű cserét hajtott végre, Rüdiger nem tudta folytatni a játékot, miközben Luiz is összeszedhetett kisebb sérülést. A hazaiak is változtattak, a gyengén teljesítő Rashford helyére Sanchez állt be.

 

Sajnos Bailly-t is ápolni kellett, a védőre ráesett Kovacic, a térde nagyon csúnyán állt az esésnél, csoda lett volna, ha folytatta volna a mérkőzést Eric. Rojo állt be a 71. percben, szegény Bailly épp, hogy visszatért, máris megsérült...

 

 

A 72. percben Willian végzett el szabadrúgást remek helyről, de kapu fölé csavarta a labdát.

 

Sokat esett a mérkőzés színvonala, ez részben a sok szabálytalanságnak is betudható volt, hiszen nem tudott kialakulni folyamatos játék.

 

Hét perc ráadás következett, melynek második percében Young szöglete után Rojo fejelt, ám Pedro a gólvonalról menteni tudott. Ám ezen kívül nem tudott helyzetbe kerülni a hazai alakulat, így maradt az 1-1, annak ellenére is, hogy Higuain a végén hatalmas helyzetbe került, ám De Gea hárított.

 

Sajnos a spanyol kapus hibája még sokba kerülhet a végelszámolásban, pedig jobb volt a United, a bekapott gólig az történt a pályán szinte végig, amit a hazaiak akartak. A gól megfogta Pogbáékat, és a fordulás után már nem tudtak akkora fölényt kialakítani, mint előtte.

 

 

Premier League, 36. forduló
Manchester United 1-1 Chelsea
Old Trafford, 74526 néző

 

Vezette: Martin Atkinson

 

United: De Gea - Young, Bailly(Rojo 71.), Lindelöf, Shaw - Herrera, Matic, Pogba - Mata(McTominay 81.) - Lukaku, Rashford(Sanchez 65.)
Nem használt cserék: Romero, Martial, Pereira, Darmian

 

Chelsea: Kepa - Azpilicueta, Rüdiger(Christensen 65.), Luiz, Alonso - Kante, Jorginho, Kovacic(Loftus-Cheek 75.) - Willian(Pedro 84.), Higuain, Hazard
Nem használt cserék: Caballero, Barkley, Giroud, Zappacosta

 

Gólszerző: Mata 11' illetve Alonso 43'

 

Sárga lap: Herrera, Rojo, Young illetve Willian, Kovacic

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!