Lukaku bizonytalan jövőjét illetően

Romelu Lukaku elismerte, nem tudja, hogy a következő szezonban is a Manchester United játékosa lesz-e.


Lukakunak nem sikerült állandó helyet szorítania magának a Vörös Ördögök kezdőcsapatában az új menedzser, Ole Gunnar Solskjaer irányítása alatt, ugyanis a norvég menedzser inkább Marcus Rashford játékát részesíti előnyben az ellenfelek kapuja előtt.

 

Bár vasárnap, a Chelsea elleni bajnokin teljesítménye jelentősen javult, és elvitathatatlan érdemei vannak csapata vezetőgóljának megszerzésében, Lukaku minden sorozatot figyelembe véve az elmúlt nyolc mérkőzésén nem tudott eredményes lenni, amely tovább növelte azon pletykák mennyiségét, amelyek az esetleges klubtól való távozásával kapcsolatban jelentek meg.

 

Amikor a Vörös Ördögök tegnapi döntetlenje kapcsán arról kérdezték, hogy a következő szezonban is az Old Traffordon játszik-e, Lukaku így felelt:

"Nem tudom, nem azért vagyok itt, hogy a pletykáknak szolgáljak táptalajul. Továbbra is élő szerződéssel rendelkezem."

 

Lukaku azt is kijelentette, ő továbbra is maximálisan David de Gea mögött áll annak ellenére, hogy a spanyol kapus újabb hibája valószínűleg szertefoszlatta a United minden álmát, amelyet a top 4-be jutásról szövögettek.

 

De Gea az elmúlt hetekben számtalan bekapott gólban vétkes volt, amelyek közül a legutóbbi Antonio Rüdiger távoli lövése után született, amit csak Marcos Alonso elé tudott ütni, mielőtt honfitársa kiegyenlítette volna Juan Mata gólját.

 

"Szerintem ő egy nagyon pozitív személyiség" - tette hozzá Lukaku.

 

 

"Ő nagyon gyorsan kielemzi, hogy mi történik körülötte."

 

"Ő volt folyamatosan a klub legjobb játékosa az elmúlt hét-nyolc évben. Nem hiszem, hogy ezt el szabadna vitatnunk tőle, és hirtelen azt állítanunk, hogy ő rossz kapus lenne. Ebben a szezonban is számtalanszor mentett meg minket."

 

"A kapusok gyakran mennek keresztül olyan időszakon, amikor nehezebb a helyzetük. Ilyenkor az egyetlen kiút a kemény munkában rejlik."

 

"Mivel nem vagyok kapus, ezért nem tudom, hogy a kapusok hogyan teszik túl magukat ezeken az időszakokon, de ő minden egyes nap nagyon keményen dolgozik."

 

"Játékosként mi mindannyian támogatjuk őt, de ő mentálisan hihetetlenül erős, különben nem lehetne a legjobbunk az elmúlt hét-nyolc évben."

 

"Nem férhet kétség a képességeihez. Emellett pedig vezéregyéniség az öltözőben is. Most csapatként rajtunk múlik, hogy segítünk-e neki és bízunk-e a képességeiben."

 

A United esélyei a következő szezonbeli Bajnokok Ligája kvalifikációt illetően már nem a saját kezükben vannak, Lukaku azonban továbbra is optimista.

 

"Amíg nem dőlt el véglegesen, addig hinni kell. Ez benne van a klub DNS-ében."

 

"Két meccsünk még hátra van, ahol mindent bele kell adnunk, jól kell játszanunk és reménykednünk kell a legjobbakban."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!