Rooney: Van Gaal messze a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztam

Az egykori United játékos szerint a holland menedzser "messze a legjobb edző, akivel együtt dolgozott" a karrierje során.


Wayne Rooney úgy érzi, hogy Louis van Gaal volt a legjobban képzett edző, akinek a kezei alatt dolgozhatott, annak ellenére, hogy Sir Alex Ferguson, Jose Mourinho és Fabio Capello is volt az egykori kapitány edzője.

 

Van Gaal 2014-ben érkezett az Old Traffordra, és az ott töltött időszaka alatt visszavezette a csapatot a Bajnokok Ligájába, emellett egy FA-kupa győzelmet is magáénak tudhatott a két éves tartózkodása alatt.

 

 

Rooney szerint a holland menedzser taktikai meglátásai és felkészítő technikái messze a legjobbak voltak a korábbi edzőihez képest.

 

"Van Gaal messze a legjobb edző, akivel valaha együtt dolgoztam - ez száz százalék" - mondta Rooney a The Mirrornak.

 

"A taktikai képessége, a felkészítése, valamint az apró részletekre való figyelme is nagyon lenyűgöző volt a számomra. Nagyon csodálkoztam, hiszen korábban ilyen képzett szakmai stábbal még nem találkoztam."

 

 

Rooney azt is elárulta, hogy a kapcsolatuk nem volt mindig felhőtlen, de úgy érzi, hogy a remek tapasztalatok segíteni fogják a későbbi edzői karrierjében. Mivel a tervek szerint a csatár legenda a visszavonulását követően edzői karrierbe kezd.

 

"Van Gaal tudja, hogy a munka stílusa kemény a játékosok számára. Ezt a tudtára is adtam, hiszen sokszor nagyon jókat beszélgettünk egymással."

 

"Bánom, hogy így végződött ez a történet, viszont egy dolgot biztosan tudok - sokat tanultam tőle, és örülök, hogy ezeket majd alkalmazni is tudom a későbbi edzői karrieremben" - tette hozzá Rooney.

 

 

A csatár még mindig nem vetett véget remek karrierjének, hiszen még mindig az amerikai DC Unitedben termeli a gólokat.

 

Úgy érzi, hogy a pályafutása végén egykori válogatottbeli csapattársai, Frank Lampard és Steven Gerrard nyomdokaiba léphet, akik jelenleg is aktívan edzősködnek.

 

 

"Nagyon jó látni, hogy Frank és Steve ilyen nagy kluboknál kaptak lehetőséget. Ez reményt ad a számomra, hiszen én is hasonló dolgokon gondolkodom."

 

"Viszont jelenleg csak a labdarúgó életre koncentrálok. Még több trófeát akarok nyerni. Fizikailag jól érzem magam, emellett még mindig ambiciózus vagyok. Viszont a karrierem után mérlegelni fogom a lehetőségeket" - tette hozzá a 33 éves játékos.


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!