Így látta James első manchesteri meccsét

Daniel James számára emlékezetessé vált Perth-ben a szombat este, hiszen első meccse után őt választották meg a meccs legjobbjának a szurkolók.


A 21 éves játékos, akit június 12-én szerződtetett a United a Swansea-től, lejátszotta első mérkőzését manchesteri színekben és nagyon jól teljesített a szélen az első félidő alatt.

 

Második játékrészre pihenőt kapott ő is, hiszen Ole Gunnar Solskjaer a teljes kezdőcsapatát lecserélte egy olyan mérkőzésen, amit a Vörös Ördögök 2-0-ra megnyertek több mint 50 ezer néző előtt, akik 41 különböző országból érkeztek az Optus Stadiumba.

 

"Elképesztő volt" - nyilatkozta James az MUTV-nek. "Az összes szurkolót itt látni, akik mindenhonnan jöttek és nagyszerűek voltak."

 

"Nagyon jól teljesítettünk. Az első félidőben volt néhány lehetőségünk, melyekkel elmehettünk volna, de a második játékrészben megmutattuk, hogy tudjuk befejezni a helyzeteket."

 

"Remek tíz napunk volt eddig a felkészülés alatt. Bizonyos dolgokon dolgoztunk. Ma este megmutattuk, min dolgoztunk és meg is lett az eredménye."

 

A Swansea-nál bal szélen szerzett magának hírnevet, ám James elmondta, szeretne jobban alkalmazkodóbbá válni. Ezt látni is lehetett az idei túra első mérkőzésén, hiszen a hátsó négyes előtti mindkét szélen szerepelt.

 

 

"Mindig a bal szél volt a kedvenc posztom, de immár szeretek sokoldalú lenni" - mondta ezt már Denis Irwinnek. "Szeretek játszani a támadó hármas minden pontján. Úgy vélem, fontos az, hogy mindhárom poszton játszani tudj, és minden támadónk képes erre."

 

"Ma jó példa erre Anthony Martial, aki kilences poszton játszott és megmutatta, hogy képes rá, úgyhogy nagyon jó nekünk, hogy össze tudunk kapcsolódni így, néhányszor cserélgettük is a posztokat, szóval igen, jó mindhárom poszton játszani."

 

A fiatal támadó elárulta, már megvitatta játékstílusát a mögötte játszó társakkal, amint az első 45 percben Ashley Younggal megmutatták, hogy egy hullámhosszon vannak. A csapatkapitányi karszalagot viselő, rutinos játékos sokszor támogatta az új igazolásunkat.

 

"Amint idejöttem, beszéltem a bekkekkel és elmondtam nekik az erősségeimet és azt, miként játszom. Youngy megmutatta, hogy be tud lépni és úgy tud játszani, mintha harmadik középső középpályás lenne. Nagyon sokszor összejátszottunk."

 

"Az elkövetkezendő hetek során nagyon fontos lesz ez ahhoz, hogy az összes szélső védővel összekapcsolódjunk, hogy a lehető legtöbbet kihozzam magamból, akárcsak ők magukból."

 

"Ez az, amit tenni akarunk" - folytatta James. "Az ellenfél mögött akarunk lenni, nem előttük. Nyilvánvaló, hogy a főnök beszélt velem arról, mit tegyek és fontos, hogy azt tegyem."
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!