Ligakupa - tökéletes lehetõség a fiataloknak

Már pont kapóra jön Sir Alex Fergusonnak a szerdai Scunthorpe elleni Ligakupa mérkõzés, a csapatban ugyanis annyi a kirobbanó tehetséggel megáldott, játékra éhes fiatal, akinek így lehetõséget biztosíthat.


A Vörös Ördögök menedzsere várhatóan a teljes Liverpool ellen diadalmaskodó csapatát lecseréli és az eddig kevesebb lehetõséget kapó játékosoknak, illetve a nagy reménységnek tartott fiataloknak szavaz bizalmat, amikor a csapat sorozatban harmadik elsõségének begyûjtésére hajt a Ligakupa, számukra holnap kezdõdõ idei kiírásában.

 

 

 

 

"Az elõzõ szezonban rengeteg fiatal játékos lehetõséget kapott, és a kínálkozó lehetõséggel nagyon jól tudtak élni" - mondta Sir Alex Ferguson a Manutd.com-nak.

 

"Hasonlóra lehet számítani holnap a Scunthorpe ellen is. Rengeteg fiatal játékosom fog pályára lépni. Bebe edzésmunkájával nagyon elégedett vagyok. Õt is be fogom vetni holnap este. Csakúgy, mint Federico Machedat."

 

"A Ligakupa az elmúlt években nagyon szolgálta az érdekeinket - segített abban, hogy mindenki játéklehetõséghez juthasson és ezzel együtt fenntartsuk a csapat egységét. Ráadásul azzal, hogy az legutóbbi két szezonban a döntõig jutottunk és ott gyõzni is tudtunk további pluszt jelent a játékosok számára. A Wembleyben játszani és ilyen nagy közönség elõtt az aranyéremért küzdeni, segíthet a fiatalok fejlõdésében."

 

Bár az elõzõ két döntõben az Aston Villa és a Tottenham Hotspur sem jelentett akadályt az immár négyszeres Ligakupa gyõztesnek, az azokat megelõzõ idényben a Coventry City és a Southend United is megálljt parancsolt a skót menedzser fiainak a sorozat korai szakaszában. Azokat a vereségeket nehéz volt megmagyarázni, ám Ferguson szerint mindenképpen értékes tanulópénzt fizettek velük.

 

"Bizonyos nézõpontból az, hogy a sorozat korai szakaszában búcsúztunk a Southend és a Coventry ellen is, jó tapasztalatot jelentett számunkra, annak ellenére, hogy természetesen mindig csak a gyõzelemre törekszünk" - tette hozzá.

 

"Emlékszem, amikor a Coventry látogatott az Old Traffordra és legyõztek minket. A mi fiaink egész egyszerûen elfelejtkeztek arról, hogy ez egy kupamérkõzés, és a gyenge teljesítményükért meg is kapták a maguk büntetését, a kiesést. Ellenben a Coventry sikerre éhesen mindent megtett, így megérdemelten gyõztek le minket. Nagy tanulságul szolgált ez számunkra, ami elõnyünkre válhat holnap is."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!