Hivatalos: Henderson hosszabbított, de kölcsönbe került

A Manchester United a mai nap folyamán hivatalosan bejelentette, hogy Dean Henderson új, 2022-ig szóló szerződést írt alá a klubnál, amelyhez még egy egy éves opciós jog is társul.


A 22 éves Henderson 14 éves kora óta a Manchester United akadémiájának tagja, tehát nem meglepő, hogy a vezetőség szeretné őt megtartani, hiszen remek tehetségnek számít.

 

Az angol U21-es játékos az előző szezont a Sheffield Unitednél töltötte kölcsönben, ráadásul még egy évig visszatér a tavalyi csapatához, amely idén már a Premier League-ben szerepel. Az elmúlt idényt remekül zárta a Bramall Lane-en, ezt bizonyítja az is, hogy legtöbb gól nélküli mérkőzést hozott le a Championshipben, mellyel hozzásegítette a Sheffield feljutását az angol első osztályba.

 

Henderson a következőket mondta a hosszabbítás és a kölcsönszerződés kapcsán:

"A klub lenyűgöző volt az egyéni út kialakításában, amellyel a fejlődésemet tudják elősegíteni, ez pedig lehetővé teszi számomra, hogy elérjem a bennem rejlő potenciált és a lehető legmagasabb szinten teljesítsek. Az új szerződés aláírása nagyon büszkévé tette a családomat és engem is, hiszen nagyon keményen dolgoztam, hogy elérjem ezt a pontot, és mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy megháláljam a klubnak a belém vetett hitüket."

 

"Alig várom már, hogy visszatérjek a Bramall Lane-re, és hogy újra együtt dolgozhassak az ottani edzőkkel. Továbbá nagyon örülök, hogy egy ilyen csodás szurkolótábor előtt léphetek pályára. Alig várom már, hogy egy teljes szezont a Premier League-ben töltsek, amely rendkívül hasznos lesz a karrierem szempontjából."

 

 

A Vörös Ördögök edzője, Ole Gunnar Solskjaer is megszólalt az üggyel kapcsolatban:

"Deannek remek szezonja volt tavaly a Sheffield Unitednél, és egy csodás jövő előtt áll, szóval nagyon örülök, hogy aláírta az új szerződését. Ő az egyik jövőbeli topjátékos jelölt, aki végigjárta a klub akadémiáját, ezzel pedig tovább erősítjük azt a tradíciónkat, hogy olyan játékosokat tudunk kitermelni, akik megállják a helyüket az első csapatban is."

 

"Nagyon hiszünk Dean képességeiben, ő egy kiváló tehetség, mindemellett a nagy lelkesedése és elszántsága jól jöhet az idei évben. Sok szerencsét kívánunk Deannek a következő idényre. Az pedig, hogy egy egész szezont tölthet el a Premier League-ben tökéletes a fejlődése szempontjából."


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!