Kristiansund 0-1 Manchester United

Ötből öt - a United mind az öt felkészülési mérkőzését megnyerte eddig, ezúttal Mata büntetője kellett a sikerhez.


Ole Gunnar Solskjaer több cserét is végrehajtott a Tottenham elleni kezdőcsapathoz képest. A csapatkapitány ismét De Gea lett és pályán volt a két érkező is. A másik oldalon Ole fia csak a padon ült a találkozó elején.

 

Manchesteri labdabirtoklással indult a találkozó, és az első lehetőség is a vendégek előtt adódott; a 3. percben Rashford lopott labdát a bal szélen, megindult a kapu felé, a lövését blokkolta egy védő.

 

A norvég csapat nagyon visszaállt saját kapuja elé, kontrákra várt, amik jöttek is néha, de a manchesteri védelem könnyedén megállította azokat.

 

A United szinte beágyazta magát ellenfele térfelére, a játékosok próbáltak gyors passzokkal operálni és ha labdavesztés történt, azonnal megindult a letámadás, hogy minél hamarabb visszaszerezzék.

 

A 12. perc szép támadást hozott, bár Lingard kicsit hosszú labdát kapott, amivel kisodródott az alapvonalig. Onnan visszafordult, Matic-hoz passzolt, aki visszagurított neki. Jesse a tizenhatos sarkánál járt és a hosszú felsőt becélozta, tekerése azonban - ha nem is sokkal - mellé szállt.

 

Hat perccel később Rashford szabadrúgása suhant el a jobb kapufa mellett.

 

A 20. percben gyors szöglet után Lingard beívelését bólintotta kapura - egy védő segítségével - Jones, ám a hazaiak kapusa jó helyen állt és fogta a labdát.

 

Egy perccel később Matic varázsolt Lingard elé, Jesse lövésébe azonban beleértek, így kapu fölé szállt a játékszer.

 

Az eddigi legnagyobb lehetőség maradt ki: a 24. percben Jesse és Shaw összjátéka után utóbbi lőtt laposan kapu elé, ám egy védő megelőzött minden támadót és mentett.

 

Négy perccel később végre Martial is megmutatta magát, a norvég kapusnak keményen meg kellett dolgoznia a pénzéért a francia támadó átlövésénél.

 

Fél óra alatt rengeteg szögletet lőhettek a Vörös Ördögök, azonban ezekből nem sikerült komoly lehetőségig eljutni.

 

A 35. percben Lingard buktatásáért megítélt szabadrúgást lőhette Rashford, McDermott kapus hatalmasat védett - nagy esély volt.

 

 

Két perccel később McTominay lepett meg mindenkit egy távoli lövéssel, de centikkel eltévesztette a célt. A következő percben megint a középpályás próbálkozott, megint csak centiken múlt, hogy nem szerzett gólt.

 

A 40. percben Lingard lövése pattant Rashford elé, aki közelebb ment a kapuhoz és lőtt, de a kapus lábbal hárított. Fél perccel később rövid passzos támadás végén Lingard lövése szállt kapura, McDermott nem nagyon láthatott semmit belőle, mégis védett. A 42. percben már a kapus sem tudott semmit tenni McTominay lövésénél, de a jó kapusnak szerencséje van, ami ma is állta a helyét, hiszen a kapufa hárított helyette.

 

A félidő legnagyobb meglepetése, hogy 45 perc után 0-0 volt az állás. A United ugyanis óriási fölényben játszott, sok helyzetet kialakított, ám az ellenfél kapusa és az első 20-25 percben Diop védőmunkája életben tartotta a norvégokat.

 

Fordulás után Rashford szinte azonnal tesztelte a csereként beálló kapust, aki hárítani tudott.

 

Az 51. percben majdnem megszerezte a vezetést a Kristiansund, egy jobbról érkező labdát Sorli fejelt meg, de a labda a kapufa mellett elhagyta a játékteret.

 

Az 56. percben óriásit védett a hazai kapus; Rashford lövése akadt volna be a hosszú felsőbe, ám nem történt meg, maradt a 0-0.

 

Solskjaer sorcseréje után is lendületben maradt a United, Chong, Greenwood is veszélyeztetett, de továbbra sem tört meg a jég.

 

Greenwood tűnt a legveszélyesebbnek, de ő sem talált a kapuba, oldalhálóig jutott. Fred is próbálkozott, de ő is csak kapu mellé tüzelt.

 

Semmi nem jött össze; Chong is remek lövőhelyzetbe került, de a kapus magabiztosan fogta a próbálkozást.

 

Talán a legboldogabb pillanat jött el Ole számára a találkozó 86. percében, amikor fia pályára léphetett a Kristiansund csapatában.

 

 

Már a ráadás pillanataiban járt a találkozó, amikor Pogba ugratta ki a kiválóan kilépő Matát, a kapus elkaszálta őt, amiért büntető járt a Unitednek. A tizenegyest a sértett a jobb alsóba gurította, megtörve a gólcsendet végre, 1-0 a Unitednek!

 

Ha valaki csak az eredményt nézi és azt, mikor és miből született a gól, talán azt mondaná, a manchesteriek szerencsével nyertek, ám a találkozó képe ennél sokkal másabbat mutatott. Ugyanis a United végig fölényben játszott, rengeteg helyzetet kialakított főleg az első félidőben, de a második 45 percben is volt lehetőség, így teljesen megérdemelten nyert.

 

 

Felkészülési mérkőzés
Kristiansund 0-1 Manchester United
Ulleval Stadium

 

Kristiansund: McDermott(Mbaye 46.(Vaikla 86.)), Coly(Sormo 46.(Williamsen 87.)), Ulvestad, Psyche(Gjesdal 65.), Aasbak(Sorli 46.), Cirak(Hoven 67.), Diop(Ulvestad 75.), Kalludra(Sivertsen 46.), Bye(Olsen 65.), Kastrati(Amang 46.(Solskjaer 86.)), Gjertsen(Isaksen 70.)
Nem használt cserék: Hopmark, Diatta

 

United: De Gea(Romero 60.), Wan-Bissaka(Dalot 60.), Jones(Tuanzebe 60.), Lindelöf(Rojo 60.), Shaw(Young 60.), Matic(Pogba 60.), McTominay(Pereira 60.), James(Chong 60.), Lingard(Mata 60.), Martial(Fred 60.), Rashford(Greenwood 60.)
Nem használt cserék: Smalling, Garner

 

Gólszerző: Mata 91' (11-es)

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!