Manchester United 2-2 AC Milan

A United 2-2-es 90 perc után büntetőkkel múlta felül a Milan gárdáját és így veretlenül zárta a felkészülési szezont.


Ole Gunnar Solskjaer három helyen változtatott az előző kezdőcsapatához képest. Paul Pogba kimaradt a csapatból, elvileg a hátával vannak problémái, azonban egyes lapok mást látnak a francia kimaradásába - konkrétan azt, hogy Pogba még a nyáron távozna Madridba.

 

A találkozó első percei a puhatolózással teltek, a játék leginkább a középső harmadban zajlott, sok-sok hibával.

 

A 7. perc környékén sikerült először felállnia ellenfele tizenhatosa elé a Unitednek, melyből egy labdaeladás után sikerült is kialakítani egy lövést, de Pereira nem találta el a kaput.

 

A 12. percben Martial kapta a labdát bal szélen, visszagurított Rashfordnak, aki azonnal tüzelt, meglepve mindenkit, Donnarumma is csak ütni tudta a rövidbe tartó lövést.

 

Két perccel később Matic szerzett labdát, majd felívelt a védők mögé Rashfordnak, a csatár a bal szélről befelé tört, két védő mellett is megtolta a labdát, majd a bal kapufa mellé, a hálóba lőtt, 1-0 a Unitednek!

 

 

Eltelt a félidő fele és De Geának szinte semmi dolga nem akadt, néhány ívelést kellett fognia ennyi idő alatt, ami részben a védelemnek - elsősorban Rojo remek szereléseinek - és a Milan harmatos játékának volt betudható.

 

Aztán a semmiből jött egy csodás tekerés Susotól, amely még elsuhant a felső sarok mellett, ám a 26. percben már a hálóban kötött ki a játékszer. Ismét Suso próbálkozott, Lindelöf nem lépett ki rá időben, a támadónak ez bőven elég volt és 20 méterről kiegyenlített.

 

Nagyon jót tett az olaszoknak, hogy sikerült betalálniuk, sokkal nagyobb önbizalommal játszottak, mint előtte, míg a United nem igazán tudott mit kezdeni a kialakult helyzettel.

 

Egy-két kontrát sikerült vezetniük a Vörös Ördögöknek, de az utolsó passzok csak nem akartak összejönni.

 

A 39. percben Suso ívelését nem tudta megfejelni Piatek, ám így lett nagyon veszélyes a szituáció, De Geának nagyot kellett nyújtóznia, hogy elérje a labdát.

 

A 42. percben Lindelöf elcsúszott, amivel majdnem vezetéshez segítette a milánói alakulatot, de Piatek nem volt elég határozott és nem lőtt azonnal, inkább visszafordult és megpróbálta második szándékból átverni De Geát, ami nem sikerült neki.

 

Nem ez volt a labdarúgás leglendületesebb 45 perce, ráadásul elég sok hibát is láthattunk. Bár a félidő első fele inkább a Unitedé volt és megérdemelten szerzett vezetést, ám a bekapott gól után visszaesett és a Milan egyértelműen ellenfele fölé nőtt.

 

Jól kezdett a United a szünet után, azonban a Milan szerezhetett volna vezetést; az 50. percben Piatek lépett be üres területre Lindelöf mellett, remek labdát kapott, a manchesteri védelem teljesen megállt, mert azt gondolta, lesen van a támadó, a játékvezető azonban továbbot intett, ami talán magát Piateket is meglepett, így gyenge próbálkozását fogta De Gea.

 

Az 57. percben Mata szabadrúgása szállt Lindelöf fejére, a svéd védő 15 méteres fejesét fogta Donnarumma. A következő percben egy szép támadást vezetett a United, mely végén Pereira lőtt, de sajnos nem talált kaput.

 

Megint a semmiből lőtt gólt az olasz gárda; Suso beadásába Castillejo fejelt bele, a játékszer megpattant Lindelöfön, majd a hálóban kötött ki, 2-1 a Milannak.

 

Mindkét menedzser frissített csapatán, mely után az első lehetőség a manchesteriek előtt adódott. Young beadása szállt át a hosszúra, Shaw érkezett és azonnal tüzelt, ám a kőkemény bombája elkerülte a kaput.

 

A 72. perc meghozta a United egyenlítését; Lingard remekül mozdult üres területre, Martial megjátszotta őt, aki éles szögből a kapuba talált, 2-2!

 

Három perccel később Young hatalmas hibája után Tuanzebe szerelt utolsó pillanatban, megmentve csapatát az újabb góltól.

 

Kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a United a 91. percben, Fred azonban kapu fölé lőtt.

 

Az utolsó percben Lingard indult meg saját térfélről, elrobogott négy ellenfél mellett, már a tizenhatoson belül járt, ahol még két embert megvert, lövése azonban gyengére sikerült, így maradt a 2-2, ami már nem is változott, így jöhettek a büntetők:

 

Calhanoglu belőtte

 

Lingard a jobb alsóba vágta

 

Bonaventura a bal alsót választotta, be is lőtte

 

Young kegyetlenül bevágta a léc alá

 

Andre Silva is értékesítette a büntetőjét

 

Greenwood bal alsót lőtte ki

 

Krunic lövésébe beleért De Gea, de nem tudott hárítani

 

Gomes is kíméletlen volt, a léc alá lőtt

 

Maldini kihagyta

 

Mivel James belőtte, így a United 5-4-re megnyerte a büntetőpárbajt.

 

 

Nemzetközi Bajnokok Ligája
Manchester United 2-2 AC Milan
Principality Stadium, 65 892 néző

 

United: De Gea, Wan-Bissaka(Young 65.), Lindelöf, Rojo(Tuanzebe 65.), Shaw, Matic(Fred 65.), McTominay, Pereira(Lingard 65.), Mata(James 65.), Rashford(Gomes 82.), Martial(Greenwood 82.)
Nem használt cserék: Romero, Grant, Dalot, Jones, Smalling, Chong

 

AC Milan: Donnarumma(Reina 63.), Calabria, Musacchio, Romagnoli(Brescianini 80.), Rodriguez(Strinic 80.), Borini(Gabbia 80.), Biglia(Krunic 63.), Calhanoglu, Suso(Bonaventura 79.), Castillejo(Silva 63.), Piatek(Maldini 79.)
Nem használt cserék: A. Donnarumma, Conti, Mionic, Leao

 

Gólszerző: Rashford 14', Lingard 72' illetve Suso 26', Castillejo 60'

 

Sárga Lap: Calhanoglu

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!