Minden, amit tudni érdemes a Lukaku-Dybala csereüzletről

Sokak szerint az elmúlt időszak egyik legnagyobb csereüzletéről lehet szó a futball világában, erről a témáról beszélt a Sky Sports Transfer Talk nevű podcastjában a Sky Italy szakértője, Fabrizio Romano és a belga futballszakértő, Kristof Terreur.


Az elmúlt napok szerint az egész üzlet már csak Paulo Dybalán múlik, vagyis azon, hogy az argentinnak sikerül-e megegyeznie a Manchester Uniteddel a személyes feltételekről.

 

A Sky Italy szerint Dybala nem szeretne belemenni abba a feltételbe, hogy 25%-os fizetéscsökkentést kapjon, amennyiben a csapat nem kvalifikálná magát a Bajnokok Ligájába.

 

Lássuk az említett podcastban elhangzott fő témákat.

 

 

Miért akarja a Juve eladni Dybalát - valamint a játékos távozni szeretne-e?

 

Romano: "Dybalának szörnyű idénye volt tavaly. Meggyőződése szerint azért, mert nem ápolt jó kapcsolatot a klub akkori menedzserével, Massimiliano Allegrivel. Miután Allegri elhagyta a csapatot, akkor tudatosult benne, hogy nem csak a menedzserrel, hanem a klubbal is gondok voltak."

 

"A probléma az alkalmazott taktikával és a játékos szerepkörével volt. Ő egy 10-es poszton játszó játékos, Maurizio Sarri viszont 4-3-3-as hadrendben játszik."

 

"Továbbá a Juventusnak szüksége van pénzre is, hiszen Matthijs de Ligt leigazolásának költségeit fedeznie kell, tehát valakit el kell adniuk."

 

"Dybala nem szeretné elhagyni a Juventust, mindig is azt mondta, hogy lehetőséget szeretne arra, hogy megmutathassa a képességeit ennél a klubnál."

 

"Paulo jelenleg nagyon mérges és szomorú. Meg volt róla győződve, hogy maradni fog, most pedig felmerült annak a lehetősége, hogy távozik a Manchester Unitedhez."

 

 

 

Mennyire volt döntő jelentőségű a Dybala-Sarri beszélgetés?

 

Romano: "Paulo még nem beszélt Sarrival, de azt reméli, hogy hamarosan megtörténik. Ez nagyon fontos lesz a döntése szempontjából."

 

"Abban bízik, hogy Sarri megpróbálja őt új szerepkörben játszatni. Sarri pedig mindig azt mondta, hogy kedveli Dybala játékstílusát, tehát beszélni szeretne vele."

 

"Paulo augusztus 5-ig nem fog edzeni a Juventusszal. Amennyiben a Sarrival történő beszélgetés pozitív lesz, akkor visszautasítja a Unitedet, majd újra edzésbe áll."

 

 

 

Mit gondol Dybala a jelenlegi helyzetről? Tetszik-e neki a Manchester Uniteddel kapcsolatos ötlet?

 

Romano: "A Manchester United egy történelmi klub minden játékos számára, még annak ellenére is, hogy jelenleg nincs a Bajnokok Ligájában."

 

"Mindezt Paulo figyelembe is veszi a döntése során, ráadásul szomorú a klub, az edző és az igazgatóság miatt is - jelenleg pedig a United ajánlatára fókuszál."

 

"Az ügynöke egy elég fontos szerződést kér a Unitedtől, melyben akkora fizetést szeretne, mint az Old Trafford két legjobban fizetett játékosa."

 

"Viszont szomorú, mert ezek egyikére sem számíthat."

 

 

 

Cristiano Ronaldo is be lett vonva a témába?

 

Romero: "Persze, beszéltek is egymással, mivel Paulo Cristiano nagy rajongója. Ronaldo mindig elismerően beszélt róla, ráadásul a pályán is jó kapcsolatban vannak."

 

"Nem tudom, hogy mit mondhattak egymásnak, viszont amit tudok, hogy Ronaldo pozitív dolgokat mondott a Manchester Unitedről. Kedveli a klubot és a szurkolókat."

 

"Paulo beszélt a családjával és a barátaival is - és még mindig nincs meggyőzve arról, hogy elhagyja a Juventust. A Unitednek kell befolyásolnia őt a szerződésen keresztül."

 

 

 

Mennyire illene Dybala a United taktikájába?

 

Romano: "Ő tökéletes lenne Ole Gunnar Solskjaer számára. A 10-es poszton a legjobb, és a Manchester United támadófocijába is teljesen beleillene."

 

"Elég mérges az elmúlt egy-két évben nyújtott rossz teljesítménye miatt, amely energiát adhat a számára. Ő egy világklasszis játékos, akinek játszania kell."

 

"Az egyetlen dolog, amelyet meg kell értenünk vele kapcsolatban az az angliai élet. Egy dél-amerikai játékos, aki mellesleg szereti Olaszországot, és nagy álma, hogy egyszer a La Ligában játsszon. Az igazi álma a Barcelona Lionel Messivel vagy Real Madriddal. Sosem fontolgatta a Premier League-t."

 

"Hogy beleillik-e majd a Premier League-be? Szerintem igen."

 

 

 

Amennyiben Dybala marad, akkor a Lukaku-üzlet meghiúsul?

 

Romano: "Igen, úgy gondolom. Mivel napokon belül zár a piac. Nehéz lenne megegyezni a Juventusszal egy olyan fontos játékos ügyéről, mint Lukaku, aki már rábólintott a személyes feltételekre is."

 

"Két-három hónapja arra vár, hogy Olaszországban lehessen, mivel már régóta kapcsolatban áll a Juventusszal. Nem igazán boldog a várakozás miatt."

 

"Jelen esetben pedig csak Dybala és Lukaku van az üzletben - egyéb játékos nincs."

 

 

 

Lukaku tényleg boldog, hogy a Juventushoz igazol, miután tárgyalt az Interrel is?

 

Terreur: "Te boldog lennél, ha Cristiano Ronaldóval játszhatnál és kupákért lehetnél versenyben Olaszországban? Nem az első számú opciója volt, viszont az ajánlat jelenleg is meg lett téve, tehát már hozzájuk szeretne csatlakozni."

 

"Megegyezett a személyes feltételekről, csupán Dybalára vár. Már 2014-ben is közel állt a Juventushoz, miután megkeresték őt a vb után. Antonio Conte neve mindig felmerül, amikor megemlítik Lukakut, mivel ő szerette volna leigazolni, de ekkor távoznia kellett a Juvétól, Lukaku pedig az Evertonhoz igazolt."

 

"A Juve mindig is figyelemmel követte őt [Lukakut - a szerk.]. A sportigazgató pedig mindig nagy rajongója volt."

 

"A másik szemszögből viszont ez az egész ügy a Juventusnak anyagi érdekű is. Kicsit alábecsülték tavaly Cristiano Ronaldo árát, tehát most pénzre van szükségük."

 

 

 

Garantált-e Lukaku helye a Juve kezdőjében?

 

Terreur: "Ez attól függ, hogy Sarri mit szeretne. Az az érzésem, hogy Olaszországban inkább a bal szélen szeretné őt játszatni. Tudtommal Sarri inkább egy csatáros játékot preferál, egy olyan felállást, amelyben hamis kilences vagy egy mélyebb csatár szerepel."

 

"Nem tudhatjuk, hogy Lukaku azt fogja-e nyújtani, amit Sarri elvár tőle, viszont a Unitednél sokat játszott a széleken. Az ügynökkel való kapcsolata miatt ez nem meglepő a számomra."

 

"Jelenleg pedig az ajánlat az asztalon van. Egy hónappal ezelőtt senki sem gondolta volna a Manchester Unitednél, hogy megszerezhetik Dybalát, és, hogy Lukakut eladhatják a Juventusnak. Ez nemrég kezdődött, ez egy klub vagy egy ügynöki lehetőségből adódott."

 

"Mivel az Inter nem tudja megfizetni azt, amit a United kér tőle, ezért egy olyan megoldást szeretnének, melynek értelmében eladhatják a boldogtalan játékosukat. A United nem szeretné azt, hogy ő második számú ember legyen Marcus Rashford mögött."

 

 

 

Amennyiben az üzlet meghiúsulna, akkor Lukakunak nem lenne visszaút a Unitednél?

 

Terreur: "Ő nem egy nehéz eset, ráadásul nem indított hadjáratot sem, csupán nem játszott a felkészülési meccseken."

 

"Emellett ő egy olyan srác, aki gyorsan tudja változtatni a gondolkodását. Ez egy fontos év lesz a számára, ugyanis nyakunkon az Eb. Ha véletlen egy új belga csatár felröppenne, akkor a helyére pályázhatna a válogatottban."

 

"Meg kellene várnia, hogy Solskjaer miként dönt. Vajon túléli-e ezt a szezont és egy olyan eredményt produkál, amelyet mindenki elvár?"

 

"Továbbá Lukaku az egész felkészülési szezont elpazarolta, tehát hatalmas hátrányban lenne, ha maradnia kellene."

 

"A felkészülési időszak előtt a második számú választás volt, de vajon most is az? Jelenleg harmadik lehetne Greenwood és a többi remekül szereplő társai mögött."

 

"Solskjaer elárulta, hogy nem célja erőcsatáros focit játszani, ő egy mozgékony embert szeretne a támadósorba. Még Alexis Sanchez is játszhat nála csatárt, ha Marcus Rashford nem lenne bevethető. Az edző tehát már új lehetőségek után kacsingat, amely sosem jó jel."

 

 

 

Túl szép, hogy igaz legyen?

 

Terreur: "Nem szeretek sosem előre megjósolni dolgokat, de nagy nyomást helyeznek a Juvénál Dybalára, hogy távozzon. Ha én lennék Dybala, akkor nem csinálnám, maradni szeretnék. Amennyiben egy játékos elkötelezett, akkor Sarri játszatni is fogja."

 

"Viszont a pénz is beleszólhat, tehát mivel az átigazolási időszak hamarosan lezárul, ráadásul kettős nyomás is van Dybalán, ezért az üzlet megszülethet. Viszont az üzlet könnyen kútba is eshet, tehát hatalmas találgatás az egész."

 


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!