Rashford: Kifizetődött a befektetett munka

Marcus Rashford elégedetten nyilatkozott csapata tegnapi győzelmét követően, de felhívta rá a figyelmet, hogy még sok munka vár rájuk a jövőben.


A csatár kétszer volt eredményes a Frank Lampard Chelsea-je ellen 4-0-ra megnyert bajnoki idénynyitón.

 

A lefújást követően a MUTV-nek nyilatkozott, amelyben elégedettségének adott hangot azt illetően, hogy csapata miként kezdte meg a Premier League új szezonját.

 

"Óriási intenzitású összecsapás volt" - kezdte a 21 éves játékos, aki csatároktól szokatlan módon három sikeres becsúszószerelést, és négy labdaszerzést is bemutatott a londoniak ellen.

 

"A lépés nem mindig jött ki számunkra, különösen a támadó harmadban és az első félidőben, de végül csak sikerült, amit akartunk."

 

"Folyamatosan befutottunk a védőfal mögé, előre passzoltunk, ha pedig labdát vesztettünk, akkor visszatámadtunk."

 

"Jó kezdés volt, ha azt nézzük, hogy még csak most indultunk neki a feladatainknak, de ezzel egy időben rengeteg olyan dolog is van, amelyben fejlődnünk kell a szezon során. Viszont jó ilyen helyzetben lenni."

 

Rashford egy büntetőterületen belüli Kurt Zouma által ellene elkövetett szabálytalanság után megítélt tizenegyest értékesített a 18. percben, amellyel megszerezte csapatának a vezetést.

 

A támadó így már mind a négy tétmérkőzésen megítélt büntetőjét értékesítette a United és Anglia színeiben, amelybe beletartoznak a tizenegyespárbajok is, de kijelentette, hogy ettől még nem ő a Vörös Ördögök első számú ítélet végrehajtója.

 

 

"Korábban is elmondtam már, hogy négy-öt olyan játékosunk is van, akik 100 százalékosan magabiztosak ilyen helyzetben, ez pedig számomra hatalmas pluszt jelent" - tette hozzá.

 

"A kapusok számára ez sokkal nehezebb helyzet; nem tudják ki fog odaállni és az is biztos, hogy azzal sincsenek tisztában, hogy hova fogja az adott játékos helyezni a labdát."

 

"Büntetők tekintetében nagyon jól áll a keretünk."

 

Rashford, aki saját maga második - csapata harmadik - találatát a 67. percben jegyezte egy remek akció befejezését követően, immáron több gólt szerzett a Premier League-ben, mint bármely más United játékos, 2016 februári bemutatkozása óta.

 

Megismételve menedzsere, Ole Gunnar Solskjaer mérkőzés utáni gondolatait, az angol válogatott játékos is újra megerősítette, hogy számos pozitívumot meríthetnek a szezon első meccséből, de nem szabad elszállniuk teljesítményük kapcsán.

 

"A gólok mindig benne vannak a csapatunk játékában, a kérdés, hogy ezeket mennyire tudjuk folyamatosan kiadni magunkból."

 

"Az most a kihívás számunkra, hogy ezt a szintet fenn tudjuk tartani."

 

"A különbség, amely elválasztja a jó csapatot a világklasszis csapattól: mennyire tudják a teljesítményüket folyamatosan fenntartani."

 

"Ma sokkal biztosabb lábakon állt a védekezésünk, ez pedig jól leképezi azt a munkát, amelyet a nyáron végeztünk. Egy kicsit biztosabbnak éreztük magunkat, különösen a védőnégyesünk."

 

"Ez az érzés az egész keretnél jól észrevehető, mindenki fejlődött és nem tudom eléggé kihangsúlyozni, hogy mennyi munkát fektettünk ebbe. Mostantól az a cél, hogy ezt minden héten meg is tudjuk mutatni."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!