Carlos Alberto: Anderson nagyszerû lesz

A világbajnok brazil legenda szerint Anderson szombaton ígéretesen teljesített beállását követõen, hamarosan nagy játékossá válik.


Carlos Alberto szerint a Manchester United középpályása, Anderson hamarosan felnõ arra a szintre, amit korábban jósoltak neki és igazi szupersztár válik belõle. A legenda úgy érzi, a szombati FA kupa elõdöntõn mutatott játéka is ezt bizonyítja.

Azonban a világbajnok legenda azt tanácsolta Sir Alex Fergusonnak, adjon Andonak több szabadságot a pályán és akkor meg tudja mutatni igazi potenciálját.

"Anderson egy nagyon jó játékos, mikor Braziliában játszott, akkor is tudtam már róla ezt, de véleményem szerint sokkal másabb szerepkörben játszik most, mint tette még korábban" - mondta Alberto.

"Nem a valódi helyén játszik. Braziliában azt szeretnénk, hogy sokkal szabadabb szerepkörben szerepelhessen a pályán, mert akkor tud igazán gólhelyzeteket teremteni és gólokat lõni."

"Ez az az Anderson, akit mi otthon ismerünk, de úgy tûnik itt Angliában sokkal védekezõbb módon kell játszania. Bár az edzõ tudja a legjobban, mi kell csapatának, ez csupán a saját véleményem."

 


A Manchester United 4 évvel ezelõtt szerzõdtette az akkor 19 éves ígéretet 19 millió fontért, akit az új Ronaldinhonak kiáltott ki a média.

"A hírek amiket kaptunk azt tartalmazták, hogy õ a világ legjobb fiatal játékosa" - mondta Ferguson, mikor leigazolta Andersont.

Alberto szerint a most 23 éves játékos sokkal jobb lesz, ha a megfelelõ helyen játszhat. Anderson decemberben írt alá hosszú távú szerzõdést, tehát úgy tûnik, Ferguson számít rá.

"Braziliában Ronaldinhohoz hasonlítjuk, mert rendkívül képzett játékos" - folytatta az 1970-es világbajnokság gyõztese. "De itt úgy tûnik sokkal védekezõbb feladatban kell játszania, ami nem a legjobb számára."

"Minden jó brazil játékos képes Angliában vagy más európai bajnokságban játszani. Csupán adni kell nekik idõt, hogy megszokják a stílust és taktikát."

"Ha kapnak esélyt, hogy megszokják a környezetet, bizonyítani fogják, hogy nagyszerû játékosok."

Paul Scholes eltiltását tölti a ma esti, Newcastle elleni bajnokin, ráadásul õ is, mint ahogy Ryan Giggs hamarosan visszavonul, így Anderson elõtt itt lesz a lehetõség, hogy bizonyítson és számíthasson rá a Manchester United.


givemefootball.com


givemefootball

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!