Manchester United 1-2 Crystal Palace

A Manchester United hazai pályán kapott ki a Crystal Palace-tól úgy, hogy Marcus Rashford büntetőt hibázott.


Amire számítani lehetett, a Palace visszazárt, 4-5-1-es felállással elsősorban a védekezésre fektettek hangsúlyt esetleges kontrákkal operálva.

 

A United hatalmas labdabirtoklási fölényben volt és az 5. percben egy szögletet követően McTominay fejese volt az első, említésre méltó esemény, de a próbálkozás kapu fölé szállt.

 

A 9. percben Rashford szabadrúgása szállt a hosszúra, Maguire fejese lecsorgott egy védőről, érkezett Shaw, de csúnyán kapu fölé lőtt. Egy perccel később Rashford kapott egy remek átadást, a kapura törhetett, de még csak lövés sem lett belőle.

 

Az első negyedóra végén Rashford lőtt újabb szabadrúgást, ezt már kapura próbálta küldeni, de jó két métert tévedett.

 

A 17. perc nagy gólhelyzetet hozott. Rashford a bal szélen Shaw-t ugratta ki, a védő középre gurított, Martial lövése megpattant, a labda James elé került, aki 7 méterről lőtt, de van Aanholt blokkolt. Óriási mentés volt a védőtől.

 

Nyolc perccel később majdnem a tizenhatos vonaláról lőhetett szabadrúgást Rashford, de a vendégek kapusa megint nyugodt volt, még ha most csak centiket tévedett is a csatár.

 

A Palace igen alattomosan focizott, sok ápolás tördelte a mérkőzést, ráadásul Shaw-t le is kellett cserélni sérülés miatt.

 

 

A 32. percben jött a hidegzuhany! A Palace kapusa vágta előre a játékszert, Lindelöf nagyon lagymatag módon ugrott fel fejelni, Schlupp lefejelte őt, Ayew törhetett kapura és nem is hibázott, 1-0 a Palace-nak.

 

Négy percre rá jöhetett volna a második gól is, a védelem megint nem állt a helyzet magaslatán, szerencsére a Palace támadói egymást zavarták, pedig hárman is a tizenhatoson belül voltak már.

 

Öt perc volt hátra a félidőből, Rashford indította Martialt, Cahill felvágta őt, újabb szabadrúgás jöhetett a hazaiak számára; ezt már Pogba lőtte, de a jobb felső sarok fölött szállt el a labda.

 

Sajnos az első 45 (plusz 5) perc nem úgy alakult, ahogyan azt reméltük, a gól után tanácstalanságot láthattunk a csapattól, jól jött a szünet.

 

Pogba zseniálisan ívelt át a túloldalra Youngnak, beadás szállt a kapu felé, a hosszún érkezett James, de van Aanholt megint menteni tudott a walesi lövésénél.

 

Óriási nyomás alá helyezte ellenfelét a United, a Palace ki sem tudott jönni saját tizenhatosáról. Wan-Bissaka beadását Young küldte kapura , de nem volt jó kivitelezés.

 

Tíz perc telt el a félidőből, amikor Martial lefordult Kellyről, a védő mindkét karjával tolta lefelé a csatárt, aki el is esett, de a játékvezető nem ítélt tizenegyest.

 

Greenwood a 69. percben laposan játszotta meg Martialt, aki a kapuval háttal állva a felfutó McTominayhez pöccintett, aki elesett, mire a játékvezető ezúttal a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest az a Rashford lőtte, aki egész meccsen pocsék formában játszott. Bár a lövése erős volt és helyezett, a kapufa mentett, így újabb büntető maradt ki.

 

Már a 75. perc is eltelt, mikor McTominay végre megeresztett egy átlövést, de két métert tévedett.

 

A 81. percben egy kontrát indított a United, Rashford loholt, Kelly húzta-vonta, Marcus elesett, de a játékvezető továbbot intett...

 

Pogba vesztett labdát, de visszaszerezte, Martial Rashforddal kényszerítőzött, a francia James-hez passzolt, aki 15 méterről a bal felsőbe tekert, 1-1.

 

A 93. percben Pogba megint labdát vesztett, Benteke passzol Zahához, majd van Aanholthoz került, aki a rövidet célozta meg, De Gea csúnyán bevédte, 1-2!

 

 

Premier League, 3. forduló
Manchester United 1-2 Crystal Palace
Old Trafford

 

Vezette: Paul Tierney

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Shaw(Young 34.), Pogba, McTominay(Mata 85.), James, Lingard(Greenwood 56.), Rashford, Martial
Nem használt cserék: Pereira, Romero, Matic, Tuanzebe

 

Palace: Guaita, Ward, Cahill, Kelly, van Aanholt, McArthur, Milivojevic, Kouyate(McCarthy 83.), Zaha, Ayew(Benteke 75.), Schlupp(Townsend 80.)
Nem használt cserék: Dann, Meyer, Hennessey, Wickham

 

Gólszerző: James 89' illetve Ayew 32', van Aanholt 93'

 

Sárga lap: Wan-Bissaka, James illetve Milivojevic, Cahill, Zaha, Guaita
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!