Southampton 1 - 1 Manchester United

Gyenge iramú és színvonalú mérkőzésen a 20 perc emberelőny sem tudta meghozni a győzelmet.


A Southampton aktívan és agresszívan kezdte a mérkőzést, az első percekben teljesen letámadták a Manchester Unitedet, többször hibára kényszerítve a vendégeket. A 7. percben Lindelöf jött zavarba és a szentek szurkolói által gerjesztett hangorkánban nem hallotta társai figyelmeztetését, így labdát vesztett a 16-oson belül, David de Gea azonban résen volt és kivetődött a labdáért, mielőtt a támadó utolérhette volna.

 

A 10. percben McTominay labdájából Daniel James indult meg és kezdett középre húzni a bal szélről, a Soton védői nem támadtak ki, így walesi szélső a múlt hetihez hasonlóan félelmetes precizitással tekerte jobb lábbal a hosszú felsőbe a labdát. Óriási gól! (0-1)

 

 

2 perccel később ismét James próbálkozott, ezúttal laposan, ám kísérlete erőtlen volt. Nem kellett azonban sokat várni, hogy erőt is tegyen a dologba, a 22. percben ismét ő próbálkozott, ezúttal azonban középre tartó lövését ki tudta ütni a szentek hálóőre. A 28. percben egy kontratámadás után szögletet harcolt ki Rashford, a sarokrúgás után pedig a kifejelt labdát James tette tökéletesen középre, Rashford azonban ziccerben teljesen tisztán melléfejelte a labdát. A fiatal angol támadó a visszajátszások alapján egyébként lesen tartózkodott, így a gól nem lett volna érvényes, ennek ellenére pontosabb befejezést várnánk a keret egyetlen vérbeli csatárától.

 

A 36. percben a Soton is veszélyeztetett, Boufal lőhetett a 16-oson belülről, McTominay azonban önfeláldozóan (és szigorúan hátraszorított kezekkel) a labda elé vetődött, megakadályozva ezzel egy komoly gólhelyzetet.

 

A 39. percben a szentek kontrázhattak volna, Ings azonban fent akadt Lindelöfön. A félidő utolsó perceire kissé beszorult a vendég csapat, Maguire egy sárgát is begyűjtött, de szerencsére komolyabb gólhelyzet nem alakult ki a kapu előtt. A 44. percben egy szép támadást követően csúnyán lecsúszott a beadás a szentek támadójának lábáról, a félidőig pedig már említésre méltó esemény nem történt.

 

A térfélcsere után kissé megélénkültek a csapatok (de tényleg csak kissé!) és a 49. percben Rashford próbálkozhatott az ötös sarkáról, azonban a kapus már annyira közel volt, hogy nem tudta elpöckölni mellette. 1 perccel később James beadásából ismét Rashford próbálkozhatott volna, de ezúttal is csak egy szögletig jutott a támadás.

 

Az 54. percben megkapta az első komolyabb figyelmeztető jelet a United, Adams próbálkozhatott 8-10 méterről egy beadást követően, de szerencsére nem talált kaput a kísérlete.

 

Nem úgy, mint az 58. percben, amikor egy szögletet követően David de Geának kellett nagyot hárítania, a kipattanó labdát azonban újra középre tehették a szentek a jobb szélről, Lindelöföt pedig könnyedén lefejelte a hórihorgas és jól megtermett dán középhátvéd, Jannik Vestergaard, De Geának pedig esélye sem maradt hárítani a 4 méterről érkező fejest. (1-1)

 

 

A 63. percben Pogba egy szép cselt követően ugratta ki Rashfordot, azonban a támadó lövésébe a gólszerző Vestergaard vetődött bele és mentett szögletre.

 

A 73. percben Scott McTominay lódult volna meg a jobb szélen, a sárga lapos Danso pedig csúnyán elkésett egy ütemet, így idejekorán mehetett zuhanyozni. Teljesen jogos és egyértelmű piros lap.

 

A 74. percben ki más, mint Daniel James próbálkozott Pogba passzából, illetve a 75. percben egy kapáslövéssel is próbálkozott a walesi, de nem dőlt rá eléggé, így lövéséből majdnem bedobás lett, de Aaron Wan-Bissaka még elcsípte a labdát és jól tette középre, James pedig ezúttal lyukat rúgott és elszállt keresztbe a labda.

 

A 85. percben Lingard vihette kapura a labdát, az üresen álló Greenwood helyett azonban a lövést választotta. A passzal azonban mindenki jobban járt volna. A 86. és 87. percben még Matics és Lingard próbálkoztak, előbbi lövését blokkolták, utóbbi pedig nem talált kaput.

 

A 88. percben a csereként beállt Greenwood vihette rá lendületből 2 védőre a labdát, biciklicseleit követően pedig ballal tekert gyönyörűen kapura, a szentek hálóőre azonban ismét résen volt és kitolta a labdát. 1 perccel később Young próbálkozhatott, lövése azonban nem sokkal elkerülte a felső sarkot.

 

A mérkőzés végéig releváns esemény már nem történt, a szentek igyekeztek lassítani és tördelni a játékot, Young pedig kireklamált magának egy sárga lapot a szentek egyik védőjének ápolása alatt.

 

Több mint 20 perc emberelőny sem volt elegendő a Manchester Unitednek a 3 pont megszerzéséhez a Southampton ellen, nehéz ilyenkor szavakat találni a mérkőzés után, így nézzék el nekem a Kedves Olvasók, hogy inkább ezzel a mondattal zárom soraimat.

 

Premier League, 4. forduló
Southampton 1-1 Manchester United
St. Mary's Stadion, 30499 néző

 

Vezette: Mike Dean

 

Gólszerzők: Vestergaard 58' illetve Daniel James 10'


Meccsösszefoglaló

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!