Mata dicsérte Dan James-t

Juan Mata dicsérte Daniel James hozzájárulását azután, hogy a Southampton elleni 1-1 során az új igazolás negyedik találkozóján harmadik találatát érte el.


A 21 éves játékos a klub hivatalos applikációján történt szurkolói szavazás eredményeként a mérkőzés legjobbja lett, a spanyol támadó pedig kiemelte, milyen jól támadott a bal szélen James.

 

"Nagyon jó gól volt, fantasztikus befejezéssel. Ő egy nagyon keményen dolgozó játékos" - mondta Mata az MUTV-nek a meccset követően.

 

"Sokat adott nekünk a szélen és még a második félidőben, amikor mindenki kicsit elfáradt, ő még sprintelt és nagyon veszélyes beadásokat adott."

 

"Nagyon örülök a teljesítményének és reméljük, még többször meg tudja ezt csinálni."

 

Beleértve kiváló gólját, James-nek öt olyan lövése volt, mely kaput talált, ebből három esetben remekül védett a hazaiak kapusa, Angus Gunn.

 

Jól együtt tudott játszani Matával, különösen az első játékrészben és Juan úgy véli, nagyon előnyös, ha valaki ilyen fiatalos támadóerővel rendelkezik.

 

"A foci könnyebb, ha olyan gyors vagy? Igen, ő ebből előnyt kovácsol" - mondta a 31 éves labdarúgó.

 

"Belemegy az egy-az-egy elleni párharcokba, nagyon nehéz egy védőnek elvenni tőle a labdát. Még jobban ki kell használnunk a képességeit."

 

A szezonban egymás után két olyan idegenbeli mérkőzése van a Unitednek, melyeken képtelen volt megtartani az előnyét, a Southampton az 58. percben Jannik Vestergaard révén egyenlíteni tudott. Mata elismerte, mérges volt a találkozó alakulása miatt és elmondta, a Unitednek sokkal következetesebbnek kell lennie abban, hogy a labdabirtoklási fölényt gólokra váltsa.

 

 

"Két pontot eldobtunk" - folytatta. "Arra számítottunk, hogy a Southamptonnak lesz néhány lehetősége és olykor szépen játszanak majd. Az ilyen meccseket meg kell nyernünk, három ponttal kell Manchesterbe utazni, vagy különben megint két pontot eldobunk és mérgesek leszünk."

 

"Amikor megvan a vezetés, nálad a labda és úgy tűnik, jó a játék tempója, akkor le kell zárnod a találkozót, meg kell lőni a második gólt, akkor a mérkőzés többé-kevésbé le van zárva."

 

A United most két hét szünetre megy úgy, hogy az első 4 forduló alatt öt pontot gyűjtött. Mata úgy érzi, egy kicsivel több szerencsével sokkal jobb pozícióban állhatna a csapat.

 

"Igen jól kezdtük a szezont hazai pályán a Chelsea ellen, 4-0-ra nyertünk egy nagyszerű második félidei teljesítménynek köszönhetően, de utána két pontot eldobtunk a Wolves ellen. A Crystal Palace-tól kikaptunk otthon, ami nem elfogadható és nem szabadna megtörténnie, ma pedig megint eldobtunk két pontot."

 

"Meg kell találnunk azt a kiegyensúlyozott teljesítményt, amivel három pontot tudunk szerezni három pont után, ez a legfőbb célunk. Szinte minden meccsen többet érdemelnénk, de az nem elég, hogy mit érdemelnénk: meg is kell szerezni!"
 

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!