Sanchez: Nem bánom az Old Traffordra igazolást

Alexis Sanchez "nem bánja", hogy a Manchester Unitedhez igazolt, de szerinte nem kapott elég játéklehetőséget ahhoz, hogy sikeres lehessen.


A 30 éves chilei támadó 19, Old Traffordon eltöltött hónapot követően augusztusban az Internazionale-hoz igazolt kölcsönben.

 

400 ezer fontos heti keresetével toronymagasan a Vörös Ördögök legjobban kereső játékosa volt - de az Arsenaltól 2018. januárjában érkező játékos 45 mérkőzésen csak 5 alkalommal tudott eredményes lenni.

 

"Nagyon boldog vagyok, hogy a Manchester Unitedhez igazoltam" - kezdte Alexis a BBC Sportnak.

 

"Mindig is ezt mondtam. Ez Anglia legsikeresebb klubja."

 

"Amikor az Arsenalnál játszottam, fantasztikus volt - és boldog is voltam - de abban az időben a United erősödött és azért vásároltak játékosokat, hogy újra trófeákat nyerjenek."

 

"Hozzájuk akartam csatlakozni és megnyerni mindent. Nem bánom, hogy oda igazoltam."

 

Sanchez 2014 júliusában 30 millió fontért igazolt Londonba a Barcelonatól, ahol 166 mérkőzésen 80 gólt szerzett, 2017-ben pedig a Professzionális Labdarúgók Szövetsége (PFA) az Év játékosa díjat ítélte oda neki játékostársai szavazatai alapján.

 

Unitedhez való távozása azonban totális formahanyatlást eredményezett nála. Az előző szezonban 27 mérkőzésen csak 2 gólt szerzett a manchesteriek színeiben, bár a chilei válogatottal a Copa America elődöntőjéig menetelt, amely során szintén kétszer talált be az ellenfeleknek.

 

 

Sanchez a lehetséges 77 mérkőzésből csak 31 alkalommal lépett pályára a Unitedben, ezek közül pedig csak tizenhármat játszott végig.

 

"Boldog vagyok, amikor hazám válogatottjában szerepelhetek" - tette hozzá.

 

"Boldog voltam a Manchester Unitedben is, de mindig az mondtam a barátaimnak: játszani akarok."

 

"Ha engednének játszani, akkor a legjobb teljesítményemet tudnám nyújtani. Néha játszottam 60 percet, majd a következő meccsen egyáltalán nem - én pedig nem tudom miért."

 

Mielőtt az Internazionale-hoz igazolt volna, Sanchez nem vett részt a Manchester United nyári felkészülési mérkőzésein és nem jutott semmilyen szerephez a Premier League első három fordulójában sem Ole Gunnar Solskjaer csapatában, amely okaként a válogatottban összeszedett sérülését emlegették.

 

Mindazonáltal a chilei elmondta, "játékra kész" állapotban érezte magát a Copa America után.

 

"Jól éreztem magamat."

 

"Szerintem jól szerepeltünk a Copa American."

 

"Azután az, hogy nem játszottam egyik felkészülési mérkőzésen se, az edző döntésén múlt. Neki kell feltenni ezzel kapcsolatban a kérdést, nem nekem."


BBC Sport

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!