Rashford büntető végrehajtási titka

Marcus Rashford tiszta fejjel állt oda és lőtte be a Leicester City ellen győzelmet érő büntetőjét, annak ellenére, hogy legutolsó próbálkozásakor hibázott a tizenegyespontról.


A Vörös Ördögök eddigi szezonját alaposan meghatározzák a büntetők.

 

Rashford az Old Traffordon elszenvedett 2-1-es Crystal Palace elleni vereség alkalmával kapufát lőtt a büntetőpontról, míg Paul Pogba szintén hibázott, amikor a Wolves ellen 1-1-et játszottak a Molineux-ben.

 

A 8. perces Kasper Schmeichel elleni párbajban szombaton azonban nem hibázott Rashford, amely végül 1-0-s győzelmet ért Ole Gunnar Solskjaer legénysége számára.

 

"Rengeteget beszéltek az emberek a tizenegyesekről, de ezeket ilyenkor ki kell ürítened a fejedből és vissza kell térni az alapokhoz" - kezdte a saját nevelésű játékos a MUTV-nek.

 

"Minden azon múlik, hogy az ember képes-e visszanyúlni az alapokhoz és keményen dolgozni."

 

"Megpróbáltam figyelni a kapust, különösen egy olyan kapus esetében, mint ő, aki nagyon jól ugrik és szeret korán oldalt választani. Ha nem lősz erősen és eléggé helyezve, akkor van esélye kivédeni. De nagyszerű érzés volt betalálni."

 

A válogatott szünet utáni mérkőzésekkel mindig meggyűlik a csapatok baja, de Rashford kijelentette, hogy a Southampton elleni 1-1-es döntetlen utáni csatlakozásuk hazájuk nemzeti csapatához pluszt jelentett ezúttal.

 

 

"Ilyenkor a menedzser és az edzői stáb számára sokkalta nehezebb levezényelni a felkészülést és visszatérni a munkához" - tette hozzá.

 

"De a legutolsó, Southampton elleni meccsünk után ezt pozitívumként használtuk fel. Úgy éreztük, hogy nyernünk kellett volna, úgyhogy a szünet nekünk kedvezett, mert a távol töltött idő alatt kitisztult a fejünk, és a válogatott meccsekre koncentrálás után friss aggyal vághattunk bele újra a munkába."

 

"Ennek eredményeként ma szerintem nyugodtabbak voltunk. Úgy éreztem, tudtuk a pályán, hogy győzni fogunk."

 

"Jól játszunk a szezon kezdete óta. Ma nem sikerült jó teljesítményt nyújtanunk, de három pontot tudtunk szerezni. A futball néha vicces dolgokra képes."

 

"Ez nagyon fontos három pont volt, nem csak a bajnoki tabella, hanem a csapat szempontjából is."

 

"Nem rendelkezünk túlzottan mély kerettel és voltak sérültjeink, akik közül többen kulcsjátékosok, de jó lelkülettel és akarással át tudtunk lépni ezen a nehézségen."

 

"Egyáltalán nem aggódtunk. Voltak visszatérő játékosaink és ültek olyan fiatalok is a kispadunkon, akik égtek a bizonyítási vágytól. Amikor lehetőséghez jutnak, akkor élnek is vele. Jó úton járunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!