Manchester United 1-0 FC Astana

Nehezen, de nyert a United az Európa-liga első csoportkörében.


Ahogy Ole Gunnar Solskjaer elmondta, a kezdőcsapat tagja volt Greenwood, Tuanzebe és Romero, de szerencsére bekerült még Gomes és Chong is a fiatalok közül.

 

Az első pillanattól kezdve beásta magát saját kapuja elé az Astana, amire jól reagált Fred a 3. percben és egy átlövéssel próbálkozott, jó 28 méterről bődületes erővel megküldött labdája a felső lécen csattant.

 

Két perccel később Gomes elleni szabálytalanság után Rashford szabadrúgása suhant el a kapu mellett.

 

Hatalmas lehetőség adódott a hazai csapat előtt a 12. percben, egy szöglet után nagyot védett Eric, de a kipattanó Rashford elé került, ám a csatár 2 méterről nem tudott gólt szerezni, mert a vendégek kapusa megint hárított!

 

Az első negyedóra végén Dalot átadása után Rashford varázslatosan tálalt Greenwood elé, aki a jobbösszekötő helyéről megcélozta a kaput, de lövése elsuhant a hosszú felső mellett.

 

A 17. percben lehetőség alakult ki Romero kapuja előtt, de a hálóőr könnyedén felszedte a játékszert.

 

A 19. percben kiváló helyről lőtt szabadrúgást Gomes a sorfalba, majd Dalot lövését blokkolta a védelem.

 

Egy perccel később Rojo nagyszerű beadása került Rashford elé, aki azonnal lőtt, de nem talált a hálóba - talán jobb is, mert a visszajátszás alapján látni lehetett, hogy lesen állt a csatár.

 

Néhány másodperc múlva megint Rojo átadása találta meg Rashfordot, de Marcus ezúttal sem tudott gólt szerezni - sokadik helyzet maradt ki...

 

 

Harminc perc eltelte után kicsit leült a meccs, leginkább Dalot megmozdulásai színesítették ezeket a perceket.

 

A 42. percben Greenwood tekerése sem talált kaput, egyelőre a helyzetkihasználással nagy gondok adódtak.

 

A látottak alapján meglepő, hogy a félidő 0-0-val zárult, a United óriási fölényben játszott végig, míg Romero szinte munka nélkül lézengett a játékrész során.

 

Két perc sem telt el a második félidőben, amikor Rojo lapos centerezéséről lemaradt Greenwood és Chong is.

 

Az 53. percben egy sarokrúgás után hatalmas kavarodás alakult ki a vendégek kapuja előtt, Greenwood találta meg a labdát, lövése megpattant egy védőn, majd a kapufát súrolva az alapvonalon kívülre gurult.

 

Nem sokkal utána Rashford szabadrúgása csapódott lefelé, de nem eléggé, és végül a kapu fölött szállt el.

 

Újabb szabadrúgás ismét kiváló helyről, ezúttal Fred lőtt, Eric elérte a kapufa mellé tartó labdát.

 

A 61. percben a vendégek közel jártak a vezetés megszerzéséhez, jobbról érkező beadás szállt át a hosszúra, ám a kazahok játékosa nem találta el a labdát - köszönhetően Dalot-nak. Feljebb lépett az Astana, bátrabban építették támadásaikat.

 

Solskjaer kettős cserével próbálta élénkíteni csapatát, beállt Mata és Lingard, akik a fáradt Chongot és Gomest váltották.

 

A 73. percben megtört a jég végre! Fred tette ki szélre Greenwoodnak, aki egy csellel a kapu felé tört, majd Eric lábai között a hálóba lőtt, 1-0 a Unitednek!!!

 

Három perc telt el a gól óta, Rojo távolról, erős lövést küldött kapura, ám nem talált a hálóba. Jó kísérlet volt!

 

Gyors labdaszerzés után Lingard lőtt távolról, a kapus beleért, kapufára tolta a labdát, a kipattanót Dalot nem tudta a hálóba kotorni. Jó látni, hogy átlövések is színezték a Vörös Ördögök játékát.

 

Az utolsó percek nyugodt passzolgatással teltek, majd a 89. percben egy kontrával megadhatta volna a kegyelemdöfést Solskjaer csapata, de Lingard próbálkozását hárítani tudta a vendégek kapusa.

 

Annak ellenére, hogy rengeteg helyzete volt a csapatnak, nehéz győzelem volt ez. A vendégek jól védekeztek, míg a United az utolsó harmadban sok hibát vétett, olykor átadások, máskor helyzetkihasználások terén.


Európa-liga, 1. forduló
Manchester United 1-0 FC Astana
Old Trafford

 

Vezette: Francois Letexier

 

United: Romero, Dalot, Tuanzebe, Jones, Rojo(Young 78.), Fred, Gomes(Mata 68.), Matic, Chong(Lingard 68.), Rashford, Greenwood
Nem használt cserék: Grant, Maguire, Garner, McTominay

 

Astana: Eric; Shomko, Simunovic(Logvinenko 46.), Postnikov, Rukavina; Maevski, Tomasevic; Tomasov, Sigurjonsson, Rotariu(Mubele 82.); Murtazayev(Janga 46.)
Nem használt cserék: Mokin, Muzhikov, Beysebekov, Pertsukh

 

Gólszerző: Greenwood 73'

 

Sárga lap: Fred

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!