Közleményben védi a klub átigazolási politikáját

A Manchester United megvédte átigazolási politikáját a hónap elején tartott szurkolói ankéton és kijelentették, hogy "eltökéltek" Ole Gunnar Solskjaer piacon történő támogatásában.


A szeptember 13-i szurkolói fórum jegyzőkönyvét a West Ham Unitedtől elszenvedett 2-0-s bajnoki vereség után jelentették meg, amelyben a klub szóvivője kijelentette, hogy az átigazolási célpontokat Solskjaer és az átigazolásokkal kapcsolatos stábja határozza meg.

 

A United részéről emellett az is elhangzott, hogy szeretnék bővíteni az átigazolásokért felelős részlegüket, amellyel kapcsolatban már hónapok óta hallani lehet, hogy a klub első technikai igazgatóját keresik.

 

"A klubnál a tulajdonosoktól egészen a legalsó szintig arra fókuszálunk, hogy újra a legmagasabb szinten legyünk versenyben és trófeák megszerzéséért harcolhassunk. Ennek elérése érdekében hatalmas beruházásokat eszközöltünk a játékoskeretben, ezt pedig folytatni fogjuk a továbbiakban is" - kezdte a szóvivő közleményében.

 

"Ezzel egy időben az elmúlt öt év során megnövelt beruházások eredményeként nagyon izgalmas tehetségek kerültek ki az ifjúsági és akadémiai rendszerünkből."

 

"Fontos megjegyezni, hogy bár a sikeres kereskedelmi tevékenységünk segíti a beruházások megvalósítását, a prioritást számunkra a pályán elért sikerek jelentik."

 

 

"Ehhez hasonlóan fontos még megemlíteni, hogy a kereskedelmi értéke alapján nem keresünk vagy vásárlunk játékosokat. Egyetértünk, hogy a játékosok kiválasztása kulcsfontosságú döntés."

 

"Eltökéltek vagyunk, hogy helyre billentsük a mérleg nyelvét ebben a tekintetben, ennek okán pedig hatalmas beruházásokat hajtottunk végre ezen a területen, hogy az átigazolásokért felelős részlegünk olyan pozícióba kerüljön, amellyel a menedzser által vágyott játékosok megszerezhetőek. Ez a folyamat sokkalta hatékonyabb, mint volt négy-öt évvel ezelőtt."

 

"Mi folyamatosan megújítjuk és futball szempontok alapján vizsgáljuk a rendszerünket. A pletykák csak arról szólnak ezzel a szerepkörrel kapcsolatban, hogy csak és kizárólag az átigazolásokkal foglalkozik."

 

"Kézzel fogható módon bővítettük az átigazolási részlegünket az elmúlt évek során és hisszük, hogy egy hatékony és produktív úton járunk. A részleg vezető pozícióit betöltő stábtagok már több, mint 10 éve a klubot szolgálják."

 

"Az erősítésekre vonatkozó javaslatokat ez a részleg, illetve a menedzser és a stábja dolgozza ki, nem a klub vezetősége."

 

"Úgy érezzük, hogy a nyár folyamán leigazolt játékosok megfelelően demonstrálják azt, hogy jó a területhez való hozzáállásunk és minden jövőbeli erősítés ezt a folyamatot fogja továbbvinni."

 

"Az átigazolási keretösszegünk tekintetében nagy mértékű erősítéseket hajtottunk végre a játékoskeretben, ezt pedig folytatni fogjuk."


Sky Sports

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!