A United a RB Leipzig edzőjét figyeli?

A legfrissebb értesülések szerint a Vörös Ördögök Julian Nagelsmannt szemelték ki a csapat kispadjára.


A Sportsmail nemrég arról értesült, hogy a Manchester United a 32 éves edző teljesítményét követi figyelemmel, akinek már ez a második komolyabb munkája Németországban.

 

Nagelsmann már elég korán belevágott az edzőkarrierbe, ugyanis 20 évesen egy sérülés vetett véget a játékoskarrierjének.

 

Már az edzősége első szakaszában olyannyira beváltotta a hozzá fűzött reményeket, hogy elnyerte a "Baby Mourinho" becenevet.

 

Ez annak is volt köszönhető, hogy a német szakember a Bundesliga történetének legfiatalabb menedzsere lett, amikor 28 évesen átvette a Hoffenheim irányítását.

 

A Hoffenheim csapatának élére 2016-ban került, amikor a német alakulat a kiesőhelyen tanyázott. Nagelsmann pedig olyan remek munkát végzett a csapatnál, hogy egy évvel később negyedikek lettek, mellyel bejutottak a Bajnokok Ligájába. Ezt követően, az utolsó évben pedig harmadikként végeztek a bajnokságban.

 

 

A 32 éves edző karrierje tovább emelkedett, miután idén júniusban átvette a RB Leipzig irányítását.

 

Jelenlegi csapatával ötödik a Bundesligában, csupán két pontra a listavezető Borussia Mönchengladbachtól.

 

Nagelsmann jelenlegi szerződése 2023-ig szól a német klubnál, a United pedig azt tervezi, hogy a német szakember karrierjében egy új lépcsőfokot nyújtana.

 

Annak ellenére, hogy Ole Gunnar Solskjaer érzi a csapat támogatását, a klub mégis az elmúlt 30 év legrosszabb szezonkezdését tudhatja magáénak.

 

A norvég menedzser pedig eléggé tart attól, hogy nagyobb méretű vereséget kap egy top hatos csapattól - ugyanis két hét múlva a Liverpool elleni rangadó következik.


Daily Mail

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!