Rashford: Erre építhetünk

Marcus Rashford szerint a Manchester United három pontot érdemelt volna a Liverpool ellen, miután a Vörös Ördögök a találkozó nagy részében vezettek az ősi rivális elleni meccsen, mely végül 1-1-re végződött.


Egy vitatott eset után a mérkőzés 36. percében Rashford gólja a mennybe repítette a United szurkolóit. A csatár Daniel James beadását passzolta a hálóba.

 

Azonban Ole Gunnar Solskjaer csapata öt perccel a rendes játékidő vége előtt gólt kapott Adam Lallana révén.

 

Amikor Rashford a klub hivatalos honlapjának nyilatkozott, kifejezte reményét, hogy az eredmény fordulópont lesz a szezon során.

 

"Összességében csalódott vagyok" - mondta Rash. "Úgy gondolom, három pontot érdemeltünk és azt mondhatjuk, jobb teljesítményt nyújtottunk, nem érdemeltek győzelmet vagy döntetlent. Úgyhogy két pontot vesztettünk, ez egy nagy lehetőség volt, egy hatalmas meccs, de folytatjuk tovább. Megpróbálunk nyerni a hét közepén, remélhetőleg erre tudunk építeni."

 

Rashford találata a második volt egy hét alatt, hiszen a válogatottban is eredményes tudott lenni. A csatár Bulgária ellen szerzett gólt a 6-0-ra végződő meccsen és nem fordult meg benne, hogy nem tudja belőni a labdát Alisson kapujába.

 

Marcus pozitívan beszélt arról a kapcsolatról, mely közte és James között alakult ki azután, hogy a walesitől kapta a gólpasszt.

 

"Korábban volt egy kis szemkontaktusunk. Apró dolgokon dolgozunk, mert talán ha nem néztünk volna egymásra kicsit és nem lett volna apró kapcsolat köztünk, nem lőttünk volna gólt, hanem kimarad a helyzet, ahogyan ez a múltban is megtörtént már. Úgyhogy igen, szép gól volt, de határozottan többet akarunk ennél."

 

 

A Unitednek megvoltak a lehetőségei, hogy lezárja a meccset. Frednek két helyzete volt, előbb közelről lőtt mellé, majd második alkalommal távolabbról küldte kapura a labdát, amely elsuhant a hosszú kapufa mellett.

 

Rashford elismerte, ahogy telt az idő a második félidőben, egyre hátrébb és hátrébb szorultak, melynek csúcspontja az volt, amikor a Liverpool egyenlített.

 

"A második gól sokkal egyszerűbbé tette volna a mérkőzést nekünk" - folytatta. "De nem jött. Húsz perccel a góljuk előtt befejeztük azt a játékot, amit előtte csináltunk, mely révén mögéjük passzoltuk a labdákat. Mindig azt mondom, ha nem azt csináljuk, akkor sokkal nagyobb nyomást helyezünk magunkra, mint csapatra."

 

"Ez a klub támadófocit játszik és amint kicsit levesszük a lábunkat a gázról, nehéz lesz védekezni top játékosok ellen, akárcsak a mai meccs végén."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!