Partizan 0-1 Manchester United

A Manchester United Martial góljával elhozta a három pontot Belgrádból.


Kiváló hangulat várta a csapatokat a Partizan stadionjában. Ole Gunnar Solskjaer hét helyen is változtatott előző kezdőjéhez képest, bekerült például Lingard, Martial, Garner és Williams is, de pályára lépett Jones, míg a kapuban Romero szerepelhetett.

 

A manchesteriek az első perctől fölényben voltak labdabirtoklás szempontjából, de látszott, hogy óvatosan játszottak, hiszen a hazaiak a kontrákkal próbáltak veszélyeztetni.

 

Az első 10 percben csak egy hazai szabadrúgást lehetett feljegyezni, ám abból sem lett komoly lehetőség.

 

A 15. percben jobb oldalról Mata végezhetett el szabadrúgást, beadása a hosszúra szállt, ahol McTominay érkezett, de a skót középpályás csak oldalhálót talált fejesével.

 

Hét perccel később Lingard jobbról a tizenhatos előterébe gurított McTominay elé, Scott azonban nem találta el jól a labdát, ami így bőven elkerülte a kaput.

 

Az első 30 perc elteltével egyre inkább átvette a mérkőzés irányítását a hazai gárda, bár rengeteg hibával játszottak Natchoék, így komoly lehetőségek előttük sem adódtak. Sajnos a Vörös Ördögökre is elmondható volt, hogy nagyon pontatlanul fociztak, sok technikai hibát vétettek.

 

A 35. percben Tosic húzott váratlant, a 16-os sarkánál lövésre szánta el magát, de Romero nyugodt volt, látta, hogy a labda elkerüli kapuját.

 

Két perccel később az addigi legnagyobb helyzet alakult ki a Partizan kapuja előtt, Wan-Bissaka szerzett labdát a tizenhatos előtt, Lingardhoz passzolt, aki okosan tekert, de a kapufa hárított!

 

A 40. perc környékén a Partizan előtt adódtak helyzetek, előbb Sadiq próbálkozása talált kapufát, majd Asano tekert kapu mellé.

 

A 42. percben Williams kapott labdát, megiramodott előre, betört a tizenhatoson belülre, majd elesett, a játékvezető pedig a büntetőpontra mutatott. A tizenegyest Martial végezte el, magabiztosan helyezett a jobb alsóba, 1-0 a Unitednek!

 

 

Bár vezetett a United a szünetben, azt nem nagyon lehetett mondani, hogy teljesen megérdemelt volt a vezetés.

 

Fordulás után Jones butasága után kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást a Partizan, de szerencsére Romerónak megint nem kellett beavatkoznia.

 

Az 52. percben Soumah cselezgetett, bolondot csinált Maguire-ből, 15 méterről lőtt, de Romero kiütötte azt.

 

Solskjaer cserére szánta el magát a 60. percben, James és Rashford folytatta, Wan-Bissaka és Martial ült le a padra.

 

A szerbek két alkalommal is büntetőt reklamáltak kezezés miatt, de egyik eset sem volt olyan, amiért tizenegyest kellett volna adnia a spanyol játékvezetőnek.

 

Alig több, mint negyedóra volt már hátra, mikor Sadiq lőtt 22 méterről, ám a labda elsuhant a jobb kapufa mellett. Váratlan próbálkozás volt.

 

A 78. percben Sadiq ezúttal előkészítőként próbált érvényesülni, beadása sem volt rossz, de Jones a kapu torkában nagyot mentett.

 

A 82. percben óriási egyenlítési lehetőség adódott a hazaiak előtt, egy szögletet Asano csúsztatott meg a rövid oldalon, Romero nagyot hárított, megakadályozva, hogy a labda a hálóban kössön ki.

 

Egy szöglet után Natcho lőtt távolról, nem hiányzott sok, de ezúttal sem talált kaput a hazaiak játékosa.

 

A United szinte már csak az előny megtartásán dolgozott, a 90. percben Maguire kétszer is nagyot mentett kapuja előterében, míg Romeronak is védenie kellett egyszer.

 

A 93. percben James centerezése még magát Matát is meglepte, aki a kaputól 5 méterre nem találta el a játékszert, pedig lezárhatta volna az összecsapást.

 

Szerencsére már több idő nem maradt, így kiszenvedte győzelmét a United.

 

 

Európa-liga, L-csoport
Partizan 0-1 Manchester United
Partizan Stadium

 

Vezette: Xavier Estrada Fernandez (ESP)

 

Partizan: Stojkovic, Nemanja Miletic, Ostojic, Strahinja Pavlovic, Urosevic, Natcho, Zdjelar, Tosic(N. Stevanovic 75.), Soumah(L.Pavlovic 83.), Asano(Ivanovic 92.), Umar
Nem használt cserék: Vujacic, Scekic, Brezancic, Filip Stevanovic

 

United: Romero, Wan-Bissaka(James 60.), Jones, Maguire, Rojo, Williams - McTominay, Garner(Pereira 81.) - Mata, Lingard, Martial(Rashford 60.)
Nem használt cserék: Lindelof, Grant, Fred, Greenwood

 

Gólszerző: Martial 43' (11-es)

 

Sárga lap: Natcho, Miletic, Zdjelar illetve Jones

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!