Manchester United 3-1 Brighton & Hove Albion

A Vörös Ördögök nagyon magabiztos játékkal 3-1-re legyőzték a Brightont.


Lendületesen indult a találkozó, a United próbált ellenfele fölé kerülni, jóval többet volt nála a labda, de komoly lehetőség nem alakult ki.

 

A 8. percben James robogott el a jobb szélen, beadása Rashford felé szállt, de Montoya szögletre bólintott.

 

Nem sokkal később Wan-Bissaka tört be a tizenhatoson belülre, beadása elakadt Duffy-ban, a védő kézzel is hozzáért a labdához, de Moss nem adott büntetőt.

 

A 15. perc végén Rashford remek egyéni megoldásai után lövésre szánta el magát, Ryan biztosan fogta a játékszert.

 

Két perc múlva megszerezte a vezetést a hazai alakulat. Martial és Pereira összjátéka végén utóbbi lőtt 14 méterről, lövése megpattant egy védőn, a labda pedig így került a hálóba. 1-0 a Unitednek!

 

Szinte a következő percben megduplázta előnyét Ole Gunnar Solskjaer csapata; Fred végzett el szabadrúgást a jobb oldalvonal mellől, a kapu elé ívelt labdáját Maguire fejelte le, McTominay lecsapott rá, a kapus hezitált, átcsorgott alatta a labda, Propper rosszul ért bele, róla jutott a kapuba a játékszer. Bár Moss kérte a VAR segítségét, vajon Maguire-nél volt-e kezezés, végül a játékvezető megadta a találatot, 2-0 a hazaiaknak!

 

A kétgólos előny kényelmessé tette a hazaiakat, a Brighton feljebb lépett és jóval többet volt ellenfele térfelén. A 28. percben egy szabadrúgást követően közel jártak a Sirályok a szépítéshez, de Dunk térddel találta el a beadást, a labda pedig elkerülte De Gea kapuját.

 

Sokat esett a meccs színvonala, bár folyamatos játék sem alakult ki annyira, mint az első 20 percben. 

 

Öt perc volt hátra a félidőből, amikor szöglettel felérő szabadrúgást végezhetett el a Brighton, a beívelést Connolly üresen fejelhette meg, de szerencsére mellé bólintott. Williams lemaradt a csatárról.

 

A 43. percben villámgyors kontrát vezettek a hazaiak, James száguldott el szélen, Martial és Rashford is várta középen, de Duffy szögletre mentett. Akárcsak a sarokrúgás után, akkor is a védő tisztázott alapvonalon kívülre.

 

A félidő utolsó eseménye Pereira távoli próbálkozása volt, amit Ryan védett.

 

A szünetben két cserét eszközölt a Brighton, és támadóbb szellemben jött ki a második játékrészre. Jóval többet birtokolták a labdát a Sirályok, mint az első 45 percben, de a manchesteri védelem jól állt a lábán.

 

Az 55. percben Martial fordult kapura, lövése lepattant egy védőről, a francia csatár kezezést reklamált, de Moss játékvezető továbbot intett.

 

Pereirának is megjött a kedve, 22 méterről tüzelt, Ryan védeni tudott, középre tartott a lövés.

 

A 62. percben Fred bombáját csak ütötte Ryan, a labda a lécről visszapattant a kezébe. Nagy szerencséje volt a kapusnak.

 

Egy perccel később a Brighton előtt adódott nagy lehetőség, bal oldalról szállt be a labda, a hosszún visszafejelték Stephens elé, a játékos lövését lábbal hárította De Gea. Sajnos a 64. percet már nem úszta meg a United, egy szögletre kiválóan érkezett Dunk, öt méterről a kapuba fejelt, 2-1.

 

Sokáig nem örülhettek a Sirályok, a 66. percben Fred zseniálisan indította Martialt, aki kicsit kisodródott, visszagurított Rashford elé, az angol pedig 11 méterről, kíméletlenül - lécről bepattanva - a kapuba bombázott, 3-1 a Vörös Ördögöknek!

 

A 68. percben James futott el jobb oldalon, megetetett egy védőt, majd laposan kapu elé gurított, Rashford 4 méterről, óriási helyzetből nem talált kaput. Hihetetlen nagy helyzet volt!

 

Négy perccel később Martial tálalt Williams elé, aki 10 méterről lőtt, Ryan védett, majd még abban a percben Rashford beadásába James vetődött a hosszún, Ryan ekkor is nagyot mentett.

 

Rashford és Fred is remek helyről végezhetett el szabadrúgást, de egyikük kísérletéből sem lett gól. Teljesen kézben tartotta a mérkőzést a hazai gárda, a Brighton nagyon rég jutott el a hazai tizenhatosig.

 

A 90. percben De Gea gyors kidobással indította Rashfordot, aki Martiallal játszott össze, az angol visszakapta a labdát a franciától, de a hosszú alsó mellé gurított.

 

Egy ártalmatlan szituációban a földre került McTominay, sajnos csúnyának tűnt a sérülés, hordágy is előkerült azonnal, de a skót játékos - egy kis segítséggel - saját lábán hagyta el a pályát. Sajnos ez így is komolyabb sérülésnek tűnt, félő, hogy több hét kényszerpihenő vár Scottra.

 

Végül Moss lefújta az összecsapást, amely sima manchesteri sikert hozott, akár nagyobb arányú győzelem is megérdemelt lett volna.

 

Premier League, 12. forduló
Manchester United 3-1 Brighton & Hove Albion
Old Trafford, 73556 néző

 

Vezette: Jonathan Moss

 

United: De Gea, Wan-Bissaka, Maguire, Lindelöf, Williams(Rojo 91.), McTominay, Fred, Pereira(Lingard 70.), Rashford(Greenwood 91.), James, Martial
Nem használt cserék: Jones, Mata, Romero, Garner

 

Brighton: Ryan, Montoya(March 46.), Dunk, Duffy, Burn, Propper, Stephens, Alzate, Trossard(Gross 60.), Maupay, Connolly(Murray 46.)
Nem használt cserék: Balogun, Mooy, Schelotto, Button

 

Gólszerző: Pereira 17', Propper 19' (öngól), Rashford 66' illetve Dunk 64'

 

Sárga lap: Rashford, Williams illetve Stephens, Dunk, Montoya, Burn, Propper

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!