Sheffield United 3-3 Manchester United

Hét perc nagyszerű focival 0-2-ről fordította meg a találkozót a United, de végül a Sheffield kiegyenlített.


Harry Maguire csapatkapitányként vezethette ki a Vörös Ördögöket a Sheffield United elleni találkozóra; a kezdőcsapatba került Phil Jones és Brandon Williams is. Utóbbi ráadásul úgy, hogy egyébként Ashley Young már bevethető volt, miután letöltötte eltiltását.

 

Lassan indult be a találkozó, az első tíz percben szint semmi veszélyt nem jelentettek a csapatok a kapukra, ám a 10. perc végén a hazaiak két nagy helyzetet is kihagytak. Vagyis De Gea védett két óriásit. Először Fleck beadását Lundstram lőtte kapásból a jobb alsó felé, De Gea oldalra tolta a labdát, majd újabb beadás szállt a kapu elé, ekkor McGoldrick fejesét hárította bravúrral a spanyol kapus.

 

A 19. percben Mousset ment el Jones mellett, az alapvonalról visszagurított, Lundstram lövését De Gea óriási bravúrral fogta, ám a kipattanót Fleck pofozta be, amivel megszerezte a vezetést a hazai gárda.

 

A 22. percben egy jobboldali szabadrúgás szállt be a kapunk elé, de Fred beleért és szögletre mentett.

 

Két perccel később Pereira labdavesztése után McGoldrick lőtt, De Gea azonban könnyedén fogta azt.

 

A 29. percben csoda történt, kaput eltaláló lövése volt a manchesterieknek, Martial próbálkozott, de Moore könnyen fogta a labdát. Nem csak az első kaput találó lövés volt ez a Vörös Ördögöktől, hanem az első lövés egyben.

 

Botrányosan gyenge félidőt láthattunk, Solskjaer csapata talán a legpocsékabb 45 percét produkálta. Williams rengeteg labdát elszórt, Jones elképesztően gyenge védőmunkát mutatott, számtalan rossz helyezkedéssel, Pereira nagyon egyedül hagyta Fredet a középpályán, Rashford és Martial pedig labdát sem volt képes átvenni.

 

Teljesen megérdemelt volt a hazai vezetés, még úgy is, hogy egyébként a Sheffield sem volt fergeteges támadásban.

 

A második félidőre ki sem jött Jones, de sajnos talán Pereirának sem kellett volna, aki labdát vesztett az 51. percben, Mousset tört kapu felé, majd 22 méterről kilőtte a bal alsót, 2-0 a hazaiaknak.

 

Továbbra sem tudott csinálni semmit a United, a hazaiak kiválóan védekeztek és a középpályán továbbra sem volt fölényben a Manchester, ami egyáltalán nem segített a támadások építésében. Akárcsak az sem, hogy Williams és Wan-Bissaka semmit nem tudtak nyújtani előre, előbbinek a védekezése is gyenge volt továbbra is.

 

A 64. percben Martial átlövése suhant el a kapu mellett. Végre valami, bár ennek sem lehetett nagyon örülni, mert kaput sem talált a francia.

 

A 72. percben a semmiből szerzett gólt az MU! James ívelt kapu elé, Rashford nem tudott fejelni, de a labda a hosszún érkező Williams elé került, aki kilőtte a hosszú alsót!

 

Solskjaer 19-re lapot húzott, hiszen lehozta Pereirát, helyére Greenwoodot tette fel, így még kevesebb ember volt a manchesteri középpályán.

 

A 77. percben Rashford zseniális beadásába dobta bele magát a csereként beállt Greenwood, kiegyenlítve az eredményt!

 

Sőt, két perccel később egy csodás támadás végén Rashford gólja már a vezetést jelentette. James indult el a bal szélen, Martiallal kényszerítőzött, majd okosan visszagurított a második hullámban érkező Marcus elé, aki 9 méterről nem hibázott, 3-2 a Vörös Ördögöknek!!!

 

Hihetetlen! 0-2-ről felállva és megfordítva az eredményt képtelen volt megőrizni az előnyt a United. A 90. percben a védelem idétlenkedett, nem tudta senki kirúgni a labdát, ami McBurnie elé került, aki 6 méterről a hálóba talált.

 

A ráadás nem hozott újabb gólt, így maradt a döntetlen. Ha azt nézzük, hogy 70 percig a Vörös Ördögöknek közük nem volt a mérkőzéshez, azt mondhatjuk, hogy a döntetlen hízelgő. Azonban képesek voltak felállni a srácok, ami nagy erőt jelent, így már keserű, hogy a győzelem nem lett meg.

 


Premier League, 13. forduló
Sheffield United 3-3 Manchester United
Bramall Lane

 

Vezette: Andre Marriner

 

Sheffield: Moore, Basham(Robinson 83.), Jagielka, O’Connell, Baldock, Lundstram, Norwood, Fleck, Stevens, McGoldrick(Sharp 78.), Mousset(McBurnie 68.)
Nem használt cserék: Freeman, Verrips, Osborn, Besic

 

United: De Gea, Lindelöf, Maguire, Jones(Lingard 46.), Wan Bissaka, Pereira(Greenwood 73.), Fred, Williams, James, Martial(Tuanzebe 84.), Rashford
Nem használt cserék: Mata, Grant, Young, Garner

 

Gólszerző: Fleck 19', Mousset 52', McBurnie 90' illetve Williams 72', Greenwood 77', Rashford 79'

 

Sárga lap: Lundstram illetve Williams, Wan-Bissaka
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!