Ferdinand dupla veszély elé néz

Rio Ferdinand nem számíthat arra, hogy Nemanja Vidic társaként bebiztosított helye van a Manchester United védelmének tengelyében.


Sir Alex Ferguson védelmének összeállításakor a középhátvéd posztjánál a biztos pont és csapatkapitány Nemanja Vidic mellett nem csak Rio Ferdinand, hanem Jonny Evans és Chris Smalling bevetésének gondolatával is eljátszadozhat manapság.

 

A 31. életévében járó Ferdinand kezdõként léphet pályára a ma esti Scunthorpe elleni Ligakupa mérkõzésen Smalling társaságában, amely döntés mögött Sir Alex Ferguson azon döntése húzódik, hogy játéklehetõséget biztosítson két hátvédjének, akik kevesebb lehetõséget kapnak a Vidic-Evans duó mellett.

 

 

 

 

Smalling, aki 12 millió font ellenében költözött az Old Traffordra, már bizonyította képességeit újdonsült menedzserének, hiszen az edzéseken és a felkészülési idõszakban is nagyon jó képet alakított ki magáról, amely eredményeként múlt héten kedden elsõ kezdõként lejátszott tétmérkõzésén is túlesett a Rangers elleni Bajnokok Ligája találkozón.

 

Ferguson nem csinál titkot belõle, hogy a Fulhamtõl szerzõdtetett ifjú bekkre Ferdinand hosszú távú helyetteseként tekint, azonban az a skót menedzsert is meglepte, hogy a 20 éves tehetség milyen nagy fejlõdésen esett át pár hónap alatt.

 

Ferdinand eddig mindössze egy alkalommal léphetett pályára három hónapos sérülésébõl való visszatérését követõen, most azonban a korábbi betonbiztos kezdõnek számító angol válogatott játékosnak már Evansszel és Smallinggal kell megvívnia a csapatba kerülésért.

 

Ezen persze nem lehet csodálkozni, ugyanis a válogatott csapatkapitányának folyamatos sérülései próbára tették Ferguson türelmét is, aki az elõzõ szezonban alig vagy egyáltalán nem tudta harcba állítani két legjobbját, Ferdinandot is Vidicet egyszerre.

 

Ferdinand mindössze 41 alkalommal tudott pályára lépni a Vörös Ördögök legutóbbi 101 tétmérkõzésébõl 2008. decembere óta, így nem meglepõ, hogy Ferguson az elmúlt héten nem a mindenki által a jövõ csapatkapitányának tartott ex-leedsi bekket, hanem a nála sokkalta többször egészséges és játékra kész Nemanja Vidicet válaszotta Gary Neville utódjaként, akitõl azért vette el a kapitányi karszalagot, mert nem tud minden mérkõzésen a pályán lenni.

 

Még két és fél évig tart az egykoron 30 millió fontért szerzõdtetett védõ szerzõdése, így nagyon fontos idõszak elõtt áll, amely során bizonyítania kell, hogy maga mögött hagyta sérülésekkel teli idõszakát, de pár hónappal 32. születésnapja elõtt nem lesz könnyû dolga Smalling és Evans szorításában.

 

Telegraph


Telegraph

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!