FC Astana 2-1 Manchester United

Bár Jesse Lingard révén megszerezte a vezetést a United, a második félidőben az Astana megfordította az eredményt a tinikkel teli vendégek ellen.


Elképesztően fiatal csapatot küldött pályára Ole Gunnar Solskjaer, több játékosnak is megadta a bemutatkozás lehetőségét a menedzser.

 

Bármennyire is fiatal volt a csapat, a United tűnt élesebbnek, szervezettebbnek a találkozó elején. Lingard - aki csapatkapitányként játszhatott ma - mellett Greenwood és Gomes jeleskedett támadásban.

 

Jesse meg is szerezte a vezetést a 10. percben, amikor 18 méterről lövésre szánta el magát, a labda pedig a bal alsóban kötött ki, 1-0 a Vörös Ördögöknek.

 

 

A gól után sem lett aktívabb a hazai gárda, a manchesteri letámadás nagyon nem ízlett Shomkoéknak.

 

Lingard továbbra is nagyon sokat vállalt és vállalkozott, de a 19. és a 20. percben leadott lövései elkerülték a kaput.

 

A 22. perc hozta meg az első hazai lehetőséget, egy kapu elé belőtt labda suhant el mindenki előtt, a hosszún érkezett Rotariu, aki azonban hat méterről kapu mellé tüzelt.

 

A félidő második felére ébredtek fel a kazahok, a román támadójuk vezérletével egyre több időt töltöttek a United térfelén, 1-2 lövésig is eljutottak, de Grantnek nem sok dolga akadt.

 

A 35. percben egy jobboldali beadás szállt át a hosszú oldalra, Beysebekov átvette a labdát, majd lőtt, de Grant könnyedén hárított.

 

Három perccel később Sigurjonsson kaszálta el Lingardot, de a játékvezető továbbot intett, hiszen Greenwood vezette tovább a támadást. A csatár estében lövésre szánta el magát, de Eric kapus hárítani tudott.

 

A szünet nem hozott már több helyzetet, a Vörös Ördögök megérdemelten szereztek vezetést és megérdemelten vezettek a nagyon motiválatlanul kezdő Astana ellen.

 

Fordulás után sokkal támadóbban léptek fel a hazaiak, szögletek, beadások szálltak a manchesteri kapu elé.

 

Az 53. percben egy szabadrúgás szállt a vendégek tizenhatosára, ahol Maevski szerezte meg a labdát, de lövése centikkel elsuhant a kapufa mellett.

 

Rögtön azonnal manchesteri támadás futott a bal oldalon, Shaw robogott el egészen az öt és felesig, laposan kapu elé gurított, Lingard nem érte el az átadást, de Chong jó helyen volt, ám 7 méterről csúnyán az üres kapu fölé passzolt.

 

Kihagyott helyzet itt, gól ott: Shomko kapott labdát a tizenhatoson belül, egyből el is lőtte azt, ami a hosszú alsóban kötött ki. Ezért a gólért sokkal többet tettek a hazaiak tíz perc alatt, mint az egész első félidőben.

 

A 62. percben már az Astana vezetett. Gyors támadás robogott a jobb szélen, Gomes elfelejtett visszazárni, így Rukavina üresen kaphatta a labdát, beadása Bernardon megpattant, ami becsapta Grantet, nem is tudott hárítani a kapus.

 

Három perc múlva Sigurjonsson lövését kellett fognia Grantnek. Egyelőre nagyon aludtak a vendégek a félidőben.

 

A 70. perc környékén kezdett éledezni Solskjaer csapata, az Astana azonban egy gyors kontrából majdnem növelni tudta előnyét, szerencsére a lövés kapu mellé suhant.

 

A 76. percben kiváló helyről végezhetett el szabadrúgást Gomes, nagyszerűen tekert a jobb felső felé, de Eric nagyot nyújtózva szögletre tudott menteni. Nem sokkal később Gomes beadását Greenwood lőtte meg egyből a 11-es pont magasságából, de Eric hatalmasat védett ezúttal is.

 

Bár a meccs utolsó negyedében is sokkal többet birtokolta a labdát a United, komoly helyzetekig nem jutott el a gárda, a hazaiak tíz emberrel beálltak a tizenhatosuk elé.

 

Hiába a 20 lövés, a United kikapott Kazahsztánban, ám az utolsó fordulóban javíthatnak a Vörös Ördögök.


Európa-liga, L-csoport
FC Astana 2-1 Manchester United
Astana Arena

 

Vezette: Donatas Rumsas

 

Astana: Eric; Rukavina, Logvinenko, Postnikov, Shomko; Maevski, Sigurjonsson; Beysebekov, Rotariu, Murtazayev(Janga 91.); Khizhnichenko(Pertsukh 85.)
Nem használt cserék: Mokin, Muzihkov, Zhakipbayev, Zhalmukan, Prokopenko

 

United: Grant, Laird, Bernard​, Tuanzebe, Shaw, Garner(Ramazani 84.), Levitt, Chong(Bughail-Mellor 65.), Lingard, Gomes(Galbraith 89.), Greenwood​
Nem használt cserék: Kovar, Taylor, Mengi, Puigmal

 

Gólszerző: Shomko 55', Bernard 62' illetve Lingard 10'

 

Sárga lap: Sigurjonsson, Logvinenko, Beysebekov, Shomko illetve Levitt, Lingard
 

 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!