McTominay: Sziporkázó teljesítményt nyújtottunk

Scott McTominay megtiszteltetésnek érezte, hogy tagja lehetett annak a Manchester United kezdőcsapatnak, amely 2-1-re le tudta győzni tegnap este a Tottenham Hotspurt az Old Traffordon.


A skót válogatott játékos, aki sérüléséből való visszatérése után végig játszotta első meccsét, úgy tűnt, mintha egy percet se kellett volna kihagynia és újabb stabil és kiegyensúlyozott teljesítményt láthattunk tőle a középpályán, amellyel hozzájárult csapata szezonbeli ötödik bajnoki győzelméhez.

 

A vasárnap 23. születésnapját ünneplő saját nevelés a MUTV-nek elárulta, már türelmetlenül várta három mérkőzéses hiányzását követően, hogy a Spurs ellen újra a pályán lehessen.

 

"Nagyon elszánt voltam, hogy ott lehessek a csapatban - csalódott voltam, hogy csak a lelátóról nézhettem a legutóbbi három meccsünket" - kezdte.

 

"Fantasztikus volt a ma esti hangulat. Sziporkázó cseleket és megmozdulásokat láthattunk a mérkőzés első és a második félidejében is, megtiszteltetés volt a részesének lenni."

 

 

Amikor arról kérdezték, hogyan érezte magát a lefújást követően, McTominay elárulta, hogy pompásan.

 

"Megpróbálok odafigyelni magamra, ahogyan csak lehet. Tegnap edzettem először, ma pedig játszottam, úgyhogy jól vagyok. Még csak 22 éves vagyok, úgyhogy rendben is kell lennem."

 

A United magas intenzitással kezdte a londoniak elleni mérkőzést, amely ki is fizetődött, Marcus Rashford rövid sarokra tartó lövését Paulo Gazzaniga ugyanis nem tudta hárítani, Dele Alli szünet előtti villanása miatt azonban mégsem tudtak előny birtokában az öltözőbe vonulni. Szerencsére a fordulás után Rashford révén ismét vissza állt az egy gólos különbség a manchesteriek javára, miután a szintén saját nevelésű játékos saját maga kiharcolt és értékesített egy büntetőt, amely végül elégnek is bizonyult a győzelem és így a három pont megszerzéséhez.

 

Amikor az angol válogatott csatárról kérdezték, McTominay elmondta, csapattársa megállíthatatlan volt az Old Traffordon rendezett villanyfényes találkozón.

 

 

"Néha, amikor így játszik, lehetetlen vele felvenni a lépést. Különleges dolog szemtanújának lenni, hogy egy fiatal, manchesteri srác felnő a klubnál és ilyen dolgokra képes. Öröm nézni."

 

Scott visszatérésével a középpályán újra összeállt a McTominay-Fred páros. Kettejük tandeme már sikeresen működött együtt a skót játékos sérülését megelőzően is, a Tottenham ellen pedig gyakorlatilag onnan tudták folytatni, ahol abbahagyták.

 

"Ő egy nagyszerű fickó, akivel nagyon jó kapcsolatom alakult ki a pályán, így nagy öröm vele együtt játszani. Egyre jobban érezzük egymás játékát és szerintem a pályán ebből mindketten rengeteget profitálunk."

 

"Szeretnénk, ha a kettőnk partnersége tovább erősödne és a pálya minden pontjára, különös tekintettel a támadószekcióra, is kiterjedne. Remélhetőleg sikerülni fog a Man City ellen is megismételnünk ezt a produkciónkat, aztán majd meglátjuk, hogy állunk."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!