Manchester United 3-0 Colchester United

A Vörös Ördögök 3-0-ra legyőzték a Colchestert, ezzel az elődöntőbe jutottak.


Ole Gunnar Solskjaer kissé felforgatta kezdőcsapatát az Everton elleni kezdőhöz képest, de így is erős tizenegy várta a negyedik vonalban vitézkedő Colchestert.

 

Jól kezdtek a hazaiak, akiknél leginkább Rashford aktivizálta magát, főleg szabadrúgásokból próbált veszélyeztetni, de míg az első nagyon pontatlanra sikerült, addig a másodikat már védenie kellett a kapusnak.

 

A 12. percben Pereira, Mata és Rashford passzolgattak egymáshoz, utóbbi került helyzetbe, de Eastman az utolsó pillanatban szögletre mentett. Egy perccel később megint az angol csatár próbálkozott átlövéssel, de a labda a kapu fölött hagyta el a játékteret.

 

A 18. perc végén Rashford az alapvonalról centerezett, a labda megpattant egy védőn, ami után Gerken nagyot mentett, a kipattanót Greenwood elől kivágta egy védő.

 

Óriási fölényben játszott a hazai alakulat, 82-18% volt a labdabirtoklási arány, a vendégek alig tudták átlépni a félpályát, amikor sikerült, akkor sem sokáig koptatták a hazai térfél gyepét.

 

Rashford két elképesztő átadást is kapott csapattársaitól, de mindkét esetben hibázott a támadó.

 

A félidő felét követően - bár fölényben volt a csapat továbbra is - visszaesett a meccs tempója, a támadó harmadban sokszor nem jöttek az utolsó passzok, ami miatt továbbra sem született gól.

 

A 35. percben Pereira is átlövéssel próbálkozott, de ő sem tudta megdolgoztatni a Colchester hálóőrét.

 

Három perccel a félidő vége előtt egy fellőtt labdát Rashford sarokkal játszott Martialhoz, aki átvette, de lövését Prosser blokkolta.

 

A 44. percben lövésig jutott a Colchester; egy jobboldali szögletet követően Harriott elé került a labda, aki 16 méterről lőtt, Romero vetődött, de nem kellett beavatkoznia, hiszen a játékszer a kapufa mellett kisuhant a pályán kívülre.

 

A félidő utolsó eseménye Martial nevéhez fűződött, a francia csatár 25 méterről lövésre lendítette lábát, már úgy tűnt, a labda csúnyán kapu fölé száll, de hirtelen lefelé csapódott, így veszélyesebbé vált, de a gól ezúttal is elmaradt.

 

Fordulás után minden ott folytatódott, ahol 15 perccel előtte befejeződött. Négy perc telt el a félidőből, amikor Pereira remeklése után Shaw beadása szállt el centikkel Greenwood lába előtt.

 

Az 51. percben kontra, kontra hátán! Először a vendégek vittek végig egy ellentámadást, ami végén Romero védett, majd nagyon gyorsan kigurított Matic-hoz. A szerb Rashfordot indította, aki befelé tört és a 11-es pont környékéről tüzelve könyörtelenül a léc alá vágta a labdát, 1-0 a Vörös Ördögöknek!

 

Öt perccel később megduplázta előnyét a United: jobb oldalon futott egy támadás, Greenwood beadása szállt Rashford felé a hosszú irányába, de Jackson rosszul ért bele, róla került a hálóba a labda, 2-0!

 

A 61. percben kézilabdás módon körbepasszolta a tizenhatos előtti területet a manchesteri csapat, majd Mata váratlanul a védelem mögé ívelt, a beinduló Rashford elé, aki középre lőtt, a kapu elé Martial érkezett és csúszva a hálóba kotorta a labdát, 3-0!

 

Martial közel járt a gólpasszhoz is, amikor lövés helyett inkább középre gurított, ám a csereként beállt Williams próbálkozása elhalt a védők lábai között.

 

A 71. percben Greenwood ment el védője mellett, de kísérletét védte Gerken.

 

Negyed óra volt csak hátra, szép kényszerítő után Martial fordult kapu felé, lövését blokkolták, a labda Williams elé került, a fiatal játékos is próbálkozott, de őt is blokkolták.

 

A 84. percben Mata szögletét Maguire bólintotta kapura, Gerken nagyot mentett.

 

Az utolsó percekre leült a mérkőzés, a kapuk egyáltalán nem forogtak veszélyben.

 

Lassan kezd a névjegyévé válni, hogy a csapat kupameccsen 10 perc alatt eldönti a találkozót. Így történt ez ma is, ami Ligakupa elődöntőt jelent a Solskjaer-csapatnak.

 

 

Ligakupa, 5. forduló
Manchester United 3-0 Colchester United
Old Trafford, 57569 néző

 

Vezette: David Coote

 

United: Romero; Young, Tuanzebe(Garner 66.), Maguire, Shaw(Williams 62.); Pereira, Matic; Greenwood, Mata, Rashford(Lingard 62.); Martial
Nem használt cserék: Grant, Jones, McTominay, Chong

 

Colchester: Gerken; Jackson, Bramall, Lapslie, Prosser; Pell(Stevenson 66.), Norris, Comley(Clampin 73.), Harriott(Poku 77.); Eastman, Nouble
Nem használt cserék: Sowunmi, Brown, Gambin, Ross

 

Gólszerző: Rashford 51', Jackson 56' (öngól), Martial 61'

 

Sárga lap: Young illetve Pell, Gerken, Harriott


 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!