Rashford nagyon örül a sikernek

Marcus Rashford nagyon örült annak, hogy sikerült csapatával két győzelemmel zárnia az évet, hiszen a Newcastle elleni sikert követően tegnap a Turf Mooron is győzni tudtak a Vörös Ördögök.


Az angol csatár ezen a találkozón is letette névjegyét, a ráadás pillanataiban talált az ellenfél kapujába, ezzel már 16. gólját szerezte a szezonban. A győzelem azt jelenti, a Manchester United lőtávolon belülre került a top 4-hez viszonyítva.

 

A találkozót követően az MUTV-nek nyilatkozva Marcus elmondta, bár nem volt a legszebb gólja, örül annak, hogy újabb találatot tudott hozzáadni az amúgy is már legeredményesebb szezonjához.

 

"Még mindig nem tudom, hogy ment be" - viccelődött Rashford. "Számomra ez csupán arról szól, hogy a megfelelő pozícióban legyek. Tudom, hogy valamikor ki fogom hagyni, máskor meg belövőm, de amíg következetesen a megfelelő pozícióban leszek, addig gólt fogok lőni."

 

Társa a támadásoknál, Anthony Martial szintén lövi a gólokat. A francia a szünet előtt talált a kapuba, amivel kétszámjegyű góljainak száma a szezonban, köszönhetően annak is, hogy két nappal előtte duplázott a Newcastle ellen.

 

"Briliáns, amikor a kapussal áll szemben" - mondta Rashy. "Rajtunk múlik, hogy több ilyen lehetőséget adjunk neki. Amikor a kapu előtt van, nyugodt és magabiztos, mint most, akkor csak egy módon végződik az ilyen. Úgyhogy nekünk továbbra is tömnünk kell labdákkal, hogy továbbra is gólokat szerezzen, magabiztos maradjon."

 

 

A Turf Moor sokszor nagyon nehéz helyszínként van jegyezve a vendégcsapatok számára. Bár a United mérlege a közelmúltban igen imponáló volt a Burnley ellen, a karácsonyi forduló után 48 órával fizikailag és szellemileg is megterhelő meccsre kellett számítani.

 

"Nehéz, valószínűleg az egyik legnehezebb itt játszani vendégként, szóval minden elismerés a srácoknak és a stábnak."

 

"Nehéz három nap alatt két mérkőzést játszani. Fizikálisan nehéz, mentálisan mindig a megfelelő gondolkodásmódban vagyunk egy meccsre, de fizikálisan leengedhet a tested. Azonban ma mindenki a 95. percig rohant, szóval jó érzés három pontot szerezni az elvégzett munka után."

 

Jövedelmező decembert zárt a csapat, a Tottenham és a Man City legyőzése után a karácsonyi időszakban is két győzelemmel gazdagodott a United. Ami Rashfordot illeti, a 22 éves támadó 16 gólból vette ki részét a Premier League-ben, a harmadik legtöbb ez a bajnokságban, és reméli, segíteni tudja a Vörös Ördögöket abban, hogy az új évben egyre magasabbra lépjenek a tabellán.

 

"Küzdöttünk, hogy sikerüljön két egymást követő mérkőzést megnyerni a bajnokságban, arról van szó, hogy megtartsuk a lendületet, előre lépjünk és megszokjuk a győzelmet" - folytatta Marcus. "Nem fogunk minden meccset szépen megnyerni, ebben a bajnokságban ez lehetetlen, szóval néhány eredményt ki kell kaparnunk, ilyen volt a mai is."

 

"Három pontot szerzünk, tovább megyünk és folyamatosan próbálunk javulni."

 


ManUtd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!