Gibson: A kupameccs jó erõpróba

Darron Gibson szerint a ma esti Scunthorpe elleni Ligakupa mérkõzés egy újabb, kihagyhatatlan állomás lesz minden fejlõdésben lévõ ifjú Vörös Ördög számára.


A felnõtt csapatban játszani, vagy akár csak a kispadon ülni is óriási lehetõség, de a Manchester United saját nevelésû játékosa, Darron Gibson szerint abból, hogy idegenben léphetnek pályára egy olyan stadionban, mint a Glanford Park, ahol a 9 ezer 88 nézõ mind nagyon közel van a pályához, csak profitálni lehet. Ahogy a Scunthorpe hivatalos oldalán olvashatjuk, a pálya északi vége: "Nagyon bensõséges helye a hazai szurkolóknak, akik a kapu mögött reszketésre kényszerítik az idegenben játszó csapatokat.

 

 

 

 

"Amikor egy nagy stadionban kell pályára lépned, és csak éppen akkor kerültél be a keretbe, akkor az egy kicsit ideges lehetsz attól, hogy milyen nagy körülötted mindent" - mondta Gibson a MUTV-nek.

 

"De a Scunthorpenál barátságtalan és hangos fogadtatásban lesz részünk. Jó lesz látni, miként kezelik ezt a fajta nyomást a fiatal játékosok."

 

Az ír középpályás ma este másodszorra fog kezdõként pályára lépni ebben a szezonban, miután a Rangers elleni Bajnokok Ligája csoportmérkõzésen nyolc nappal kapott elõször lehetõséget. Már nagyon várja az összecsapást, hiszen nagyon különleges 'kapcsolato" ápol a Ligakupa küzdelmeivel, hiszen öt évvel ezelõtt éppen ebben a sorozatban mutatkozhatott be a Barnet elleni 5-1-es gyõzelem alkalmával és azóta már kétszer lehetett végsõ gyõztes csapat tagja.

 

"Ezek a döntõk (2009, 2010) voltak a legnagyobb élményeim eddigi karrierem során, hiszen részese lehettem a gyõzelemnek, ami nagyszerû érzés volt. Remélhetõleg idén tovább folytatjuk a sorozatot és megvédjük címünket."


Manutd.com

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!