Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers

Juan Mata találatával a Vörös Ördögök legyőzték a Wolverhamptont és továbbjutottak az FA-kupa negyedik körébe.


A Wolves támadólag lépett fel az első másodperctől, de nem tartott, csak egy percig, mert utána a hazaiak vették át a kezdeményezést olyannyira, hogy a 3. percben Mata zseniális ívelése jutott James elé, aki megpróbálta elvinni a labdát Ruddy mellett, de a kapus még bele tudott érni a labdába, így szöglet lett a vége.

 

Egy perccel később Wan-Bissaka iramodhatott meg, de hosszú lett a labda neki, Ruddy összeszedte azt.

 

A 7. percben balról érkezett beadás Traorétól a kapunk elé, Jimenez egy csellel elküldött két védőt, de 9 méterről leadott lövése gyengére sikeredett, Romero védett.

 

Mit úszott meg Fred?! Ugyanis a 11. perc elején a középpályás csúnyán eladta a labdát a tizenhatos előterében, ami végén Neto a kapuba lőtt. Szerencsére Jimenez és Maguire összecsapásánál a csatár kezéről pattant a labda a csapattársához, így Kevin Friend a videózás után elvette a gólt, maradt a 0-0.

 

A 16. percben Williams adta el a labdát a középpályánál és nem is zárt vissza, Neto elfutott a helyén, de Matic kiválóan levédekezte a szituációt.

 

Hullámzó első 20 percet láthattunk, egyszer az egyik, majd a másik csapat dominált. A United középpályáján Matic nagyon egyedül volt, Fred nagyon formán kívül játszott a félidő első felében.

 

A 28. percben Martial indult el a bal oldalon, a tizenhatos vonalánál begurított középre, Mata vette át és lőtt, Ruddy védett nagyot.

 

Nagyon lelkesen játszottak a Farkasok, kapufáig is eljutottak, bár les volt az eset. Traoré beadását Jimenez fejelte kapura, de Romero könnyedén fogta. A vendégek helyzeteinek többsége hazai labdaeladások után születtek, ezen mindenképp javítania kellett a Unitednek.

 

A 34. percben Matic indította Martialt, a francia csatár befelé tört és 18 méterről lőtt, Ruddy-nak még csak el sem kellett vetődnie, fogta a próbálkozást.

 

A 42. percben már a sokadik kiugratást kapta James - ezúttal Fredtől - ám a szélső nagy helyzetben nem tudta belőni a labdát a kapuba, mert Ruddy megdolgozott a pénzéért.

 

A szünet előtt nem történt már semmi érdemleges, mindkét csapat előtt adódott lehetőség a gólszerzésre, de egyelőre nem sikerült bevennie senkinek a kaput. Az jól látszott, hogy a Solskjaer által kitalált, védelem mögé ívelt labdák nagyon jó megoldást jelenthettek, bár ahhoz jó befejezés is kellett volna.

 

A második félidő első helyzete a United előtt adódott, Williams passzolt James-hez, aki egy remek labdaátvétellel előnybe került védőjével szemben, de lövése elsuhant a hosszú kapufa előtt.

 

Volt idő, amikor nagyon kettészakadt a pálya, a középpályán egyik gárda sem tudta megállítani a másikat. Közben Solskjaer két cserét is meghúzott, lejött James és a nagyon keveset mutató Greenwood és beállt Rashford, valamint Pereira.

 

Maguire szerelt nagyot az alapvonalnál, majd forgolódott és felívelt a középpályáig, Martial indult meg, látta, hogy Mata kiugrik a védők között, oda is gurított neki, a spanyol rávezette a kapusra és elrúgta mellette, 1-0 a Unitednek!

 

A 75. percben Moutinho jobbról végezhetett el szabadrúgást, jól tekerte kapu elé, de mentett a védelem.

 

Sajnos egy párharc során Rashford megsérült, nem tudta folytatni a mérkőzést, így negyed óra jutott neki, helyette Lingard folytatta a pályán. Nem volt jó látni Marcus állapotát, nem lenne meglepő, ha a Pool ellen nem tudna játszani.

 

Már a 82. percben járt a találkozó, mikor Moutinho szöglete a tizenhatos elé szállt, Neves egyből lőtt, de egy méterrel kapu fölé bombázott.

 

Négy perc ráadást mutatott a negyedik játékvezető, amit jól levédekezett a csapat és megőrizte vezetését. Sőt, a United előtt adódott nagy esély, egy kontrát vitt végig Martial, Pereirához passzolt, ám Andreas lövését hárította Ruddy.

 

A Vörös Ördögök megnyerték a mérkőzést és bejutottak a kupa 4. körébe.

 

 

FA-kupa, 3.forduló
Manchester United 1-0 Wolverhampton Wanderers
Old Trafford

 

Vezette: Kevin Friend

 

United: Romero, Wan-Bissaka, Lindelöf, Maguire, Williams, Matic, Fred, Greenwood(Pereira 64.), Mata, James(Rashford 64.(Lingard 79.)), Martial
Nem használt cserék: Grant, Dalot, Jones, Chong

 

Wolves: Ruddy, Dendoncker, Coady, Saiss, Doherty, Moutinho, Neves, Jonny(Vinagre 75.), Adama(Rasmussen 88.), Raul, Neto(Gibbs-White 71.)
Nem használt cserék: Patricio, Bennett, Kilman, Ashley-Seal

 

Gólszerző: Mata 68'

 

Sárga lap: Fred, Maguire illetve Neto, Dendoncker
 


ManUtdFanatics.hu

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!