Valencia: A szezon megkoronázása lenne a bajnoki cím

Antonio Valencia szeretné a Premier League bajnoki címével feledtetni a szezon elején elszenvedett horrorisztikus sérülését.


Valencia hat hónapot volt kénytelen sérülés miatt kihagyni ebbõl a szezonból, miután kificamodott a térde a Manchester United szeptemberi Rangers elleni hazai Bajnokok Ligája mérkõzésén.

 

Az ecuadori szélsõ sérülése olyannyira súlyos volt Kirk Broadfoot becsúszását követõen, hogy oxigénmaszkban kellett hordágyon elhagyni a pályát, és félõ volt, hogy kénytelen lesz az egész idei szezont kihagyni. Azonban az orvosi stábnak, és a játékos kitartásának köszönhetõen már az elõzõ hónapban visszatérhetett, és azóta állandó tagja Sir Alex Ferguson csapatának.

 

Bár azt az egykori wigani kedvenc elismerte, hogy még sokat kell tennie azért, hogy visszatérjen régi jó formája, így is remek produkciókat láthattak tõle a szurkolók a Vörös Ördögök aranyéremért folytatott versenyfutásának legutóbbi idõszakában. 

 

Utóbbira a legkézenfekvõbb példa éppen a tegnapi, Everton elleni bajnoki mérkõzés, amikor az õ beadásából született meg Javier Hernandez gyõztes gólja a 84. percben, amellyel a United már csak 7 pontra van attól, hogy begyûjtse 19. bajnoki címét. Ami a dél-amerikai középpályás szerint enyhíteni tudná azokat a fájdalmakat, amiken a szezon közben átment.

 

 

"Fantasztikus lenne megnyerni a bajnoki címet" - kezdte.

 

"Személy szerint, az, hogy magasba emelhetném a Premier League trófeáját, nagy elégtétel lenne, és megkoronázná a sérülésembõl való felépülésemet."

 

"Ez egy olyan dolog, amire nagyon vágyok."

 

Valenciának még három mérkõzésen kell pályára lépnie ebben a szezonban, hogy elérje a 10 mérkõzést, amelyet követõen automatikusan a nyakába akaszthatnák az aranyérmet a szezon végén. 


 

Azonban mivel a manchesteriek még a Bajnokok Ligájá gyõzelemért is harcban vannak, így lehet, hogy Valenciának ez nem fog sikerülni, miután Sir Alex Ferguson egyértelmûen a rotációs politika mellett tette le a voksát. De az ecuadori szélsõ akkor se csüggedne, ha nem kapná meg automatikusan az aranyérmet, hiszen a bajnoki cím mindennél többet ér számára.

 

"Minden sérülésnél egy picit letörtnek érzed magad az elején, de annyi támogatást kaptam mindenkitõl, hogy folyamatosan megmaradt a lelkesedésem" - tette hozzá.

 

"A visszatérésem nagyon jól sikerült, különösen azt figyelembe véve, hogy milyen csúnya volt a sérülésem."

 

"De még kell néhány területen fejlõdnöm, mielõtt az lennék, aki azelõtt voltam."

 

Manchester Evening News

 

 


MEN

Kövess minket Facebookon, Instagramon, Twitteren és YouTube-on is!



Támogasd adományoddal a ManUtdFanatics.hu működését!

Hozzászólások

Támogatás

Támogasd adományoddal
a ManUtdFanatics.hu működését!